• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
pileća džigerica
Foto: Shutterstock/Kritchai7752

Pileća džigerica – predlog za brz, ukusan i hranljiv obrok za svaki dan

CityMagazine
05.11.2024. 2 min Recepti

Pileća džigerica je vrlo ukusna i hranljiva namirnica koja se priprema brzo i jednostavno. Ona je odličan izvor proteina, gvožđa, vitamina A, vitamina B12 i folne kiseline, a zbog visokog sadržaja nutrijenata često se smatra vrlo zdravom hranom, posebno za osobe koje imaju anemiju ili nedostatak gvožđa.

Pileća džigerica može se pržiti, peći, kuvati, od nje se mogu spremati razna variva i kariji sa povrćem, ukusna je uz pečeni ili pire krompir, a od nje se može spremiti i ukusna domaća pašteta. Mi vam ovoga puta donosimo recept za pileću džigericu sa paprikom koja je savršen predlog za brz, ukusan i hranljiv obrok za svaki dan:

Pileća džigerica

Sastojci:

  • 500 g pileće džigerice
  • 1 crni luk
  • 2-3 čena belog luka
  • 1 kašičica sušene majčine dušice ili origana
  • 1 kašičica paprike (po mogućstvu dimljene)
  • So i biber, po ukusu
  • 2 kašike brašna (po želji, za zgušnjavanje)
  • 2-3 kašike ulja (ili maslaca)
  • 1 kašičica vinskog ili običnog sirćeta (opciono, za dodatnu svežinu)
  • 1 kašičica limunovog soka (po želji)
Pileća džigerica - predlog za brz, ukusan i hranljiv obrok za svaki dan
Foto: Shutterstock/Kritchai7752

Priprema:

  1. Ako pileća džigerica nije očišćena, odstranite žile, a zatim je isperite pod hladnom vodom i isecite na manje komade (oko 3-4 cm).
  2. Iseckajte crni luk na sitne kockice, a beli luk sitno iseckajte ili ispasirajte.
  3. U velikom tiganju zagrejte ulje ili maslac na srednje jaku vatru. Dodajte crni luk i propržite ga dok ne postane staklast (oko 3-4 minuta). Dodajte beli luk i propržite još minut, pazeći da ne zagori.
  4. U međuvremenu, blago uvaljajte komade pileće džigerice u brašno, što će im pomoći da dobiju lepu, zlatnosmeđu koricu.
  5. Dodajte džigericu u tiganj sa lukom i pržite je na srednje jakoj vatri 5-7 minuta, povremeno je okrećući, dok ne postane zlatnosmeđa i skroz termički obrađena, ali ne i presušena.
  6. Posolite i pobiberite po ukusu, a zatim dodajte majčinu dušicu, origano, papriku i, ako želite, malo sirćeta ili limunovog soka za dodatnu svežinu.
  7. Pomešajte sve sastojke i pržite još nekoliko minuta dok se svi ukusi fino ne povežu.
  8. Poslužite jelo dok je još toplo, uz prilog po želji (pire krompir, pirinač, svežu salata, pečeni krompir…) i uživajte u ovom jednostavnom i zdravom jelu! Prijatno!

Savet:

Pileća džigerica se brzo priprema, ali pazite da je ne prepržite jer može postati žilava. Takođe, ovu namirnicu možete poslužiti i u kombinaciji sa umakom od crnog vina ili paradajza za dodatno bogatstvo i slojevitost ukusa.

Oznake:

paprikapileća džigericaručak

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

sočivo
Prethodni

Sočivo – recept za preukusno zdravo varivo bez mesa

Sava Savanović na tanjiru: Kuvar iz Srbije na svetskom takmičenju priprema ukusnog vampira sa slike, ovo su sastojci
Sledeći

Sava Savanović na tanjiru: Kuvar iz Srbije na svetskom takmičenju priprema ukusnog vampira sa slike, ovo su sastojci

Sledeći
Sava Savanović na tanjiru: Kuvar iz Srbije na svetskom takmičenju priprema ukusnog vampira sa slike, ovo su sastojci
06.11.2024.

Sava Savanović na tanjiru: Kuvar iz Srbije na svetskom takmičenju priprema ukusnog vampira sa slike, ovo su sastojci

Prethodni
05.11.2024.

Sočivo – recept za preukusno zdravo varivo bez mesa

sočivo

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    marčelo
    „Puzzle Shock“ 20 godina kasnije: Kako je nastao album koji je stvorio Marčelov prepoznatljiv glas
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖