• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
trostruki užitak
Foto: Shutterstock/iledic

Trostruki užitak – definicija savršenog domaćeg kolača koji se topi u ustima

CityMagazine
20.11.2024. 2 min Recepti

Trostruki užitak je kolač koji kod nas možda nije toliko zastupljen, iako ga krasi neodoljiv kremast ukus i puno divnih aroma. Iz tog razloga odlučili smo da tu nepravdu ispravimo i sa vama danas podelimo recept za ovaj savršen desert koji se topi u ustima…

Mekana korica sa orasima, dva bogata krema od vanile i čokolade, uz malo hrskavog keksa i čokoladnu glazuru definicija su savršenog deserta koji je pravi praznik za sve ljubitelje domaćih poslastica. Detaljne instrukcije slede u nastavku:

Trostruki užitak

Sastojci:

Za koru:

  • 6 belanaca
  • 150 g šećera
  • 150 g oraha
  • 2 kašike brašna
  • 2 kašike prezle
  • 1/2 praška za pecivo

Za fil:

  • 6 žumanaca
  • 200 g šećera
  • 750 ml mleka
  • 2 pudinga od vanile
  • 250 g margarina
  • 100 g čokolade za kuvanje

Za glazuru:

  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 2-3 kašike ulja

I još:

  • 100-200 g pti-ber keksa (u zavisnosti od veličine pleha)
  • malo mleka ili skuvane i ohlađene kafe za umakanje
Trostruki užitak - definicija savršenog domaćeg kolača koji se topi u ustima
Foto: Shutterstock/Dontree_M

Priprema:

  1. Uključite rernu na 180 stepeni C.
  2. Za koru najpre umutite belanca u čvrst sneg, pa postepeno dodajte šećer i mutite dok se ne istopi.
  3. Nakon toga ručno umešajte suve sastojke – brašno, mlevene orahe, prašak za pecivo i prezle, pa sve lagano promešajte vodeći računa da smesa ne splasne.
  4. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom, pa pecite koru na 180 C stepeni oko 25-30 minuta, u zavisnosti od jačine vaše rerne. Ostavite da se hladi.
  5. Za krem odvojte nekoliko kašika mleka, pa ostatak stavite u lonac zajedno sa šećerom da proključa.
  6. U međuvremenu, u mleku koje ste odvojili razmutite žumanca i prašak za puding, pa tu smesu lagano ulijte u provrelo mleko, smanjite temperaturu i sve kuvajte na laganoj vatri uz neprestano mešanje dok ne dobijete gustinu krema.
  7. Gotov krem podelite na dva dela, pa u jedan dodajte 100 g čokolade za kuvanje i dobro pomešajte da se čokolada skroz istopi. Ostavite oba krema da se dobro ohlade.
  8. Za to vreme penasto umutite margarin, podelite ga na dva dela, pa jedan deo dodajte u žuti krem, a drugi u krem od čokolade.
  9. Složite Trostruki užitak tako što ćete u dublji pleh prvo staviti koru, zatim naneti žuti krem, preko toga keks koji ste prethodno kratko umočili u skuvanu kafu ili mleko, a nakon toga i čokoladni krem.
  10. Za glazuru na vrlo tihoj vatri i malo ulja istopite čokoladu za kuvanje, pa prelite preko gotovog kolača.
  11. Po želji, dekorišite Trostruki užitak mlevenim orasima, čokoladnim strugotinama ili belom čokoladom, pa stavite u frižider da se dobro stegne i da se svi ukusi lepo povežu.
  12. Secite Trostruki užitak na kocke, poslužite uz kafu i uživajte!

Oznake:

čokoladakekskremasti kolačtrostruki užitakvanila

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

rolat sa ajvarom
Prethodni

Rolat sa ajvarom – recept za omiljeno slavsko predjelo koje osvaja kako divnim ukusom, tako i dekorativnim izgledom

Boem kocke
Sledeći

Boem kocke – savršeno ukusan i kremast kolač koji je kruna slavskog ručka

Sledeći
Boem kocke
20.11.2024.

Boem kocke – savršeno ukusan i kremast kolač koji je kruna slavskog ručka

Prethodni
19.11.2024.

Rolat sa ajvarom – recept za omiljeno slavsko predjelo koje osvaja kako divnim ukusom, tako i dekorativnim izgledom

rolat sa ajvarom

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖