• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Posna pečena riba u foliji
Riba u foliji, foto: Credit line: Art of Food / Alamy / Profimedia

Posna pečena riba u foliji

CityMagazine
18.04.2025. 1 min Recepti

Ako danas postite ovo je odličan recept sa ribom za vas. Ne iziskuje ni vreme, a i ne prljate previše sudova.


Sastojci:

2 fileta oslića (ili druge posne ribe, po izboru), odmrznuti i oceđeni2 kašike maslinovog ulja1 kašičica soli1/2 kašičice mlevenog crnog bibera1 kašičica suvog začina (npr. suvi peršun, origano, bosiljak ili mešavina za ribu)1 limun, isečen na kolutove1/2 crvene paprike, isečene na trake1/2 tikvice, isečene na tanke kolutove1 manja šargarepa, narendana2 veća lista aluminijumske folije

Priprema:

Zagrejati rernu na 200°C.

Fileti ribe se nežno osuše papirnim ubrusom, pa premažu maslinovim uljem. Pospu se solju, biberom i suvim začinima po ukusu.

Na sredinu svakog lista aluminijumske folije stavi se sloj povrća – nekoliko kolutova tikvica, traka paprike i malo narendane šargarepe.

Preko povrća položi se filet ribe, zatim se preko fileta stavi nekoliko kolutova limuna.

Sve zajedno pažljivo se zatvori u paket, tako da para ne izlazi. Paketići se stave na pleh i ubace u prethodno zagrejanu rernu.

Riba se peče 15 do 20 minuta, dok ne postane mekana i povrće se blago ne zapeče.

Poslužuje se direktno iz folije, uz krišku limuna ili salatu po izboru.

Porcije: 2
Vreme pripreme: 10 minuta
Vreme pečenja: 20 minuta

Oznake:

postriba

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Koliko se dugo kuvaju jaja
Prethodni

Koliko se dugo kuvaju jaja

Kako da zamrznute lignje ispečete kod kuće da budu kao iz restorana: Jedan trik je presudan
Sledeći

Kako da zamrznute lignje ispečete kod kuće da budu kao iz restorana: Jedan trik je presudan

Sledeći
Kako da zamrznute lignje ispečete kod kuće da budu kao iz restorana: Jedan trik je presudan
18.04.2025.

Kako da zamrznute lignje ispečete kod kuće da budu kao iz restorana: Jedan trik je presudan

Prethodni
18.04.2025.

Koliko se dugo kuvaju jaja

Koliko se dugo kuvaju jaja

One Comment

  1. Veljke kaže:
    18.04.2025. u 12:18

    Jel postoji mrsna riba, pa se posna ovako spema.

    Odgovori

Ostavite odgovor Odustani od odgovora

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Najnovije

marčelo
„Puzzle Shock“ 20 godina kasnije: Kako je nastao album koji je stvorio Marčelov prepoznatljiv glas
CityMagazine
žikina dinastija
Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
CityMagazine
eva braun
Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
CityMagazine
Kalum Tarner
Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
CityMagazine
žikina dinastija
Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
CityMagazine

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Tribine
  • Stand-up
  • Sport
  • Sajmovi
  • Predstave
  • Pozorište
  • Konferencije
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Humanitarni događaj
  • Festivali
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖