Posna pečena riba u foliji
Ako danas postite ovo je odličan recept sa ribom za vas. Ne iziskuje ni vreme, a i ne prljate previše sudova.
Sastojci:
2 fileta oslića (ili druge posne ribe, po izboru), odmrznuti i oceđeni2 kašike maslinovog ulja1 kašičica soli1/2 kašičice mlevenog crnog bibera1 kašičica suvog začina (npr. suvi peršun, origano, bosiljak ili mešavina za ribu)1 limun, isečen na kolutove1/2 crvene paprike, isečene na trake1/2 tikvice, isečene na tanke kolutove1 manja šargarepa, narendana2 veća lista aluminijumske folije
Priprema:
Zagrejati rernu na 200°C.
Fileti ribe se nežno osuše papirnim ubrusom, pa premažu maslinovim uljem. Pospu se solju, biberom i suvim začinima po ukusu.
Na sredinu svakog lista aluminijumske folije stavi se sloj povrća – nekoliko kolutova tikvica, traka paprike i malo narendane šargarepe.
Preko povrća položi se filet ribe, zatim se preko fileta stavi nekoliko kolutova limuna.
Sve zajedno pažljivo se zatvori u paket, tako da para ne izlazi. Paketići se stave na pleh i ubace u prethodno zagrejanu rernu.
Riba se peče 15 do 20 minuta, dok ne postane mekana i povrće se blago ne zapeče.
Poslužuje se direktno iz folije, uz krišku limuna ili salatu po izboru.
Porcije: 2
Vreme pripreme: 10 minuta
Vreme pečenja: 20 minuta
Jel postoji mrsna riba, pa se posna ovako spema.