• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Posna pečena riba u foliji
Riba u foliji, foto: Credit line: Art of Food / Alamy / Profimedia

Posna pečena riba u foliji

CityMagazine
18.04.2025. 1 min Recepti

Ako danas postite ovo je odličan recept sa ribom za vas. Ne iziskuje ni vreme, a i ne prljate previše sudova.


Sastojci:

2 fileta oslića (ili druge posne ribe, po izboru), odmrznuti i oceđeni2 kašike maslinovog ulja1 kašičica soli1/2 kašičice mlevenog crnog bibera1 kašičica suvog začina (npr. suvi peršun, origano, bosiljak ili mešavina za ribu)1 limun, isečen na kolutove1/2 crvene paprike, isečene na trake1/2 tikvice, isečene na tanke kolutove1 manja šargarepa, narendana2 veća lista aluminijumske folije

Priprema:

Zagrejati rernu na 200°C.

Fileti ribe se nežno osuše papirnim ubrusom, pa premažu maslinovim uljem. Pospu se solju, biberom i suvim začinima po ukusu.

Na sredinu svakog lista aluminijumske folije stavi se sloj povrća – nekoliko kolutova tikvica, traka paprike i malo narendane šargarepe.

Preko povrća položi se filet ribe, zatim se preko fileta stavi nekoliko kolutova limuna.

Sve zajedno pažljivo se zatvori u paket, tako da para ne izlazi. Paketići se stave na pleh i ubace u prethodno zagrejanu rernu.

Riba se peče 15 do 20 minuta, dok ne postane mekana i povrće se blago ne zapeče.

Poslužuje se direktno iz folije, uz krišku limuna ili salatu po izboru.

Porcije: 2
Vreme pripreme: 10 minuta
Vreme pečenja: 20 minuta

Oznake:

postriba

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Koliko se dugo kuvaju jaja
Prethodni

Koliko se dugo kuvaju jaja

Kako da zamrznute lignje ispečete kod kuće da budu kao iz restorana: Jedan trik je presudan
Sledeći

Kako da zamrznute lignje ispečete kod kuće da budu kao iz restorana: Jedan trik je presudan

Sledeći
Kako da zamrznute lignje ispečete kod kuće da budu kao iz restorana: Jedan trik je presudan
18.04.2025.

Kako da zamrznute lignje ispečete kod kuće da budu kao iz restorana: Jedan trik je presudan

Prethodni
18.04.2025.

Koliko se dugo kuvaju jaja

Koliko se dugo kuvaju jaja

One Comment

  1. Veljke kaže:
    18.04.2025. u 12:18

    Jel postoji mrsna riba, pa se posna ovako spema.

    Odgovori

Ostavite odgovor Odustani od odgovora

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Najnovije

beograd
„Doviđenja iz Beograda, iz Jugoslavije“: Pre 40 godina, ceo svet je čuo pesmu koja se i danas voli i peva na studentskim protestima
CityMagazine
Vlada Divljan
Vlada Divljan je napisao kultni narodnjak iz 80-ih godina koji sigurno znate: “Uzeo sam flašu rakije, pijuckao i polako ulazio u patetično stanje”
CityMagazine
Bob Geldof: Hrabro irsko srce, lice starozavetnog proroka, energija mladića
Bob Geldof: Hrabro irsko srce, lice starozavetnog proroka, energija mladića
CityMagazine
EXIT otvoren uz "Freed from Desire" i snažnu poruku Gale: "Pumpaj bre!"
EXIT otvoren uz “Freed from Desire” i snažnu poruku Gale: “Pumpaj bre!”
CityMagazine
Supermen
Gledao sam novog Supermena, i postoji jedan detalj koji se Srbima možda neće dopasti
Miloš Dašić

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Tribine
  • Stand-up
  • Sport
  • Sajmovi
  • Predstave
  • Pozorište
  • Konferencije
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Humanitarni događaj
  • Festivali
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖