• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Lažni tiramisu: Kremast, aromatičan i spreman za 20 minuta
Foto: Oleksandr Prokopenko / Panthermedia / Profimedia

Lažni tiramisu: Kremast, aromatičan i spreman za 20 minuta

CityMagazine
17.06.2025. 2 min Recepti

Ako volite tiramisu, ali vam se ne da praviti klasičnu verziju sa piškotama i maskarpone sirom – ovaj jednostavni, “lažni” tiramisu biće pun pogodak.

Umesto tradicionalnih sastojaka, koristi se šlag sa aromom ruma ili Amaretta i zlatni Oreo keksi, koji se umaču u crnu kafu.

Priprema traje svega dvadesetak minuta, ne peče se, ali mu je potrebno 24 sata da se stegne u frižideru, piše punkufer.hr.

Kolač podseća na tiramisu, ali ima svoju jedinstvenu aromu i teksturu – i veoma brzo nestaje sa tanjira.

A ako očekujete goste ili znate da ćete poželeti još, odmah duplirajte meru.

Lažni tiramisu – sastojci:

  • 240 ml jake, crne kafe (ohlađene)
  • 2 kašike Amaretta ili ruma za kolače
  • 480 ml pavlake za šlag
  • 2 kašike šećera u prahu
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1 veliko pakovanje (439 g) zlatnog Oreo keksa (Golden Oreo)
  • 2 kašike nezaslađenog kakao praha

Lažni tiramisu – priprema:

  1. Obložite kalup za hleb ili manji četvrtasti kalup papirom za pečenje, tako da krajevi papira vire sa strana. Premažite papir sprejom za podmazivanje.
  2. U plitkoj posudi pomešajte kafu i Amaretto. Pripremite za umakanje keksa.
  3. U većoj činiji umutite pavlaku za šlag, šećer u prahu i ekstrakt vanile. Miksajte prvo na nižoj brzini tri minuta, zatim na najvećoj dok ne dobijete mekan šlag.
  4. Keks kratko umačite u kafu (ne predugo, da se ne raspadnu) i slažite ih u jedan red na dno pripremljenog kalupa. Po potrebi ih isecite da prekriju celu površinu.
  5. Preko keksa rasporedite trećinu šlaga (ili više, u zavisnosti od broja slojeva koje pravite).
  6. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke – završite slojem šlaga.
  7. Pospite vrh nezaslađenim kakao prahom.
  8. Pokrijte kolač plastičnom folijom i ostavite ga u frižideru najmanje 24 sata.
  9. Oko 45 minuta pre serviranja, stavite kolač u zamrzivač da se dodatno stegne.
  10. Izvadite kolač iz kalupa pomoću papira, isecite na kriške i ostavite nekoliko minuta na sobnoj temperaturi.
  11. Poslužite i uživajte!

Oznake:

tiramisu

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Svi na mrežama kod kuće prave viralnu "oblak kafu", a mi imamo recept
Prethodni

Svi na mrežama kod kuće prave viralnu “oblak kafu”, a mi imamo recept

Zaboravljeni doručak iz Bosne, koji je ponovo postao popularan: Nalik kajgani, a jede se prstima
Sledeći

Zaboravljeni doručak iz Bosne, koji je ponovo postao popularan: Nalik kajgani, a jede se prstima

Sledeći
Zaboravljeni doručak iz Bosne, koji je ponovo postao popularan: Nalik kajgani, a jede se prstima
18.06.2025.

Zaboravljeni doručak iz Bosne, koji je ponovo postao popularan: Nalik kajgani, a jede se prstima

Prethodni
12.06.2025.

Svi na mrežama kod kuće prave viralnu “oblak kafu”, a mi imamo recept

Svi na mrežama kod kuće prave viralnu "oblak kafu", a mi imamo recept

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    INTERVJU Spisateljica Anja Mijović: „Otpadnici“ su oni koji nisu pristali da se odreknu empatije i pravde
    INTERVJU Spisateljica Anja Mijović: „Otpadnici“ su oni koji nisu pristali da se odreknu empatije i pravde
    CityMagazine
    netfliks
    Imamo za vas savršen film za 1. januar: Novi Netfliks hit je konačno tu
    CityMagazine
    Čola
    Čola otkrio pesmu koju nikada ne peva na koncertima: Napisao ju je Balašević
    CityMagazine
    stripomanija mangamanij
    Novogodišnja Stripomanija i Mangamanija Čarobne knjige od 19. do 28. decembra
    CityMagazine
    album
    Omot ovog albuma bi danas bio “kenselovan”: Ovo kultno izdanje slavi 50 godina od izlaska
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖