• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
burger sos
Burger sos, foto: Andrey Starostin / Alamy / Profimedia

Domaći burger sos: Tajni sastojak svakog savršenog zalogaja

CityMagazine
02.07.2025. 1 min Recepti

Dobar burger prepoznaje se po sočnom mesu i hrskavom pecivu, ali ono što ga čini nezaboravnim jeste – sos. Ovaj domaći burger sos je jednostavan za pripremu, a po ukusu nadmašuje sve industrijske verzije. Idealno se slaže uz klasične juneće burgere, piletinu, krompiriće ili kao dodatak sendvičima.
Sastojci:

4 kašike majoneza2 kašike kečapa1 kašičica senfa (dijon ili blagi)1 kašičica sitno seckanih kiselih krastavčića ili relish-a1 kašičica vinskog sirćeta ili soka od limuna1/2 kašičice šećera1/4 kašičice dimljene paprike (opciono za dimljeni ukus)Prstohvat soli i biberaPo želji: malo belog luka u prahu ili crvenog luka u prahu

Ajran, zdravi turski jogurt od 3 sastojka: Postoji 6 dobrih razloga zašto treba odmah da ga pripremite

Priprema:

U manjoj činiji sjediniti majonez, kečap i senf. Mešati dok se ne dobije ujednačena smesa.Dodati sitno seckane krastavčiće, sirće (ili limunov sok), šećer i začine. Sve pažljivo izmešati.Sos prekriti i ostaviti u frižideru najmanje 30 minuta pre serviranja – tako će se ukusi lepo prožeti.

Savet:

Sos se može čuvati u frižideru do 5 dana u zatvorenoj posudi. Idealan je i za pravljenje domaćih „smashed“ burgera ili kao umak uz pomfrit.

Oznake:

burger sos

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

pesto
Prethodni

Savršena pesto pasta: Brz i aromatičan obrok za svako godišnje doba

Oslić
Sledeći

Brzi pečeni oslić iz rerne

Sledeći
Oslić
02.07.2025.

Brzi pečeni oslić iz rerne

Prethodni
02.07.2025.

Savršena pesto pasta: Brz i aromatičan obrok za svako godišnje doba

pesto

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    kosmogenit
    Novi singl Kosmogenita: Mistična pop mantra odsvirana na ručno pravljenim instrumentima
    CityMagazine
    8 putnik
    „Kad umrem pevaću, to znam iz iskustva – sveti Petar ima bend, i treba uputstva“: Kada budete videli ko je ovo otpevao vrištaćete glasno, glasnije
    CityMagazine
    bend gutalax
    Posle svirke ovog benda drugačije ćete posmatrati svet: Bili smo na sumanutom koncertu i još uvek skidamo toalet-papir sa sebe
    CityMagazine
    brain rot
    Ovo su “najbolje” domaće brain rot pesme za 2025: Evo šta nam je sve iskakalo sa TikToka ali i iz frižidera
    CityMagazine
    „Kad čujem ‘dvesta na sat‘ meni odmah proradi uslovni refleks: Đorđe Čvarkov u dve reči o romantici devedesetih
    „Kad čujem ‘dvesta na sat‘ meni odmah proradi uslovni refleks: Đorđe Čvarkov u dve reči o romantici devedesetih
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖