• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Oslić
Oslić, foto: Maria Galan Still / Alamy / Profimedia

Brzi pečeni oslić iz rerne

CityMagazine
02.07.2025. 1 min Recepti

Oslić je lagana, neutralna riba koju mnogi vole zbog jednostavne pripreme i blagog ukusa. Ovaj recept za pečeni oslić iz rerne je idealan za početnike, ali i za one koji traže brz i zdrav obrok.
Sastojci (za 2 osobe):

2 fileta oslića (svežeg ili odmrznutog)2 kašike maslinovog uljaSok od pola limuna1 čen belog luka (sitno iseckan ili izrendan)Prstohvat suvog origana ili peršunaSo i biber po ukusu

Ajran, zdravi turski jogurt od 3 sastojka: Postoji 6 dobrih razloga zašto treba odmah da ga pripremite

Priprema:

Rernu zagrejati na 200 °C. Filete oslića pažljivo osušiti ubrusom.U manjoj činiji sjediniti maslinovo ulje, limunov sok, beli luk, origano, so i biber.Filete poređati u pleh obložen papirom za pečenje i premazati ih pripremljenom marinadom sa obe strane.Peći u zagrejanoj rerni 15–20 minuta, dok riba ne postane bela i lako se odvaja viljuškom.

Savet:

Uz ovako pripremljen oslić odlično idu krompir salata, bareni brokoli ili jednostavna zelena salata sa maslinovim uljem.

Oznake:

oslić

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

burger sos
Prethodni

Domaći burger sos: Tajni sastojak svakog savršenog zalogaja

Surimi
Sledeći

Surimi štapići, recept za savršenu salatu

Sledeći
Surimi
03.07.2025.

Surimi štapići, recept za savršenu salatu

Prethodni
02.07.2025.

Domaći burger sos: Tajni sastojak svakog savršenog zalogaja

burger sos

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    beograd
    „Doviđenja iz Beograda, iz Jugoslavije“: Pre 40 godina, ceo svet je čuo pesmu koja se i danas voli i peva na studentskim protestima
    CityMagazine
    Vlada Divljan
    Vlada Divljan je napisao kultni narodnjak iz 80-ih godina koji sigurno znate: “Uzeo sam flašu rakije, pijuckao i polako ulazio u patetično stanje”
    CityMagazine
    Bob Geldof: Hrabro irsko srce, lice starozavetnog proroka, energija mladića
    Bob Geldof: Hrabro irsko srce, lice starozavetnog proroka, energija mladića
    CityMagazine
    EXIT otvoren uz "Freed from Desire" i snažnu poruku Gale: "Pumpaj bre!"
    EXIT otvoren uz “Freed from Desire” i snažnu poruku Gale: “Pumpaj bre!”
    CityMagazine
    Supermen
    Gledao sam novog Supermena, i postoji jedan detalj koji se Srbima možda neće dopasti
    Miloš Dašić

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖