Domaći burger sos: Tajni sastojak svakog savršenog zalogaja
Dobar burger prepoznaje se po sočnom mesu i hrskavom pecivu, ali ono što ga čini nezaboravnim jeste – sos. Ovaj domaći burger sos je jednostavan za pripremu, a po ukusu nadmašuje sve industrijske verzije. Idealno se slaže uz klasične juneće burgere, piletinu, krompiriće ili kao dodatak sendvičima.
Sastojci:
4 kašike majoneza2 kašike kečapa1 kašičica senfa (dijon ili blagi)1 kašičica sitno seckanih kiselih krastavčića ili relish-a1 kašičica vinskog sirćeta ili soka od limuna1/2 kašičice šećera1/4 kašičice dimljene paprike (opciono za dimljeni ukus)Prstohvat soli i biberaPo želji: malo belog luka u prahu ili crvenog luka u prahu
Priprema:
U manjoj činiji sjediniti majonez, kečap i senf. Mešati dok se ne dobije ujednačena smesa.Dodati sitno seckane krastavčiće, sirće (ili limunov sok), šećer i začine. Sve pažljivo izmešati.Sos prekriti i ostaviti u frižideru najmanje 30 minuta pre serviranja – tako će se ukusi lepo prožeti.
Savet:
Sos se može čuvati u frižideru do 5 dana u zatvorenoj posudi. Idealan je i za pravljenje domaćih „smashed“ burgera ili kao umak uz pomfrit.
Trenutno nema komentara! Budite prvi