Jednostavni čizkejk sa malinama
Čizkejk je savršen kolač za vrele dane.
Sastojci:
Za podlogu:
200 g mlevenog plazma keksa (ili digestiv keksa)100 g otopljenog putera
Za fil:
500 g krem sira (npr. Philadelphia ili ABC)200 ml slatke pavlake100 g šećera u prahu1 kašičica ekstrakta vanile
Za preliv od malina:
300 g svežih ili smrznutih malina2 kašike šećera1 kašika limunovog soka1 ravna kašika gustina (razmućena u malo vode)
Priprema:
Podloga:Pomešati mleveni keks sa otopljenim puterom dok ne dobijete smesu poput mokrog peska.Utisnuti u kalup prečnika oko 22 cm i staviti u frižider da se stegne (15–20 minuta).Fil:Umutiti krem sir sa šećerom u prahu i vanilom.U drugoj posudi umutiti slatku pavlaku u čvrst šlag, pa lagano umešati u krem sir.Preliti preko podloge i poravnati. Vratiti u frižider na hlađenje, najmanje 3 sata (idealno preko noći).Preliv od malina:U šerpici zagrejati maline sa šećerom i limunovim sokom. Kada proključa, dodati razmućen gustin i kuvati još minut-dva dok se ne zgusne.Ohladiti i preliti preko ohlađenog čizkejka.

Trenutno nema komentara! Budite prvi