7 obroka iz svih krajeva sveta koji uvek šokiraju turiste
Kada je u pitanju hrana, iznenađenja nisu uvek dobrodošla, posebno kada smo u stranoj zemlji. Ipak, ponekad treba biti otvorenog uma i probati obroke koje vam ponude lokalci, ma koliko vam se oni na prvi pogled činili neobičnim.
Sledećih 7 jela iz svih krajeva sveta imaju nekarakteristične kombinacije sastojaka, ali su i pored toga veoma ukusni.
Voće sa čilijem
U nekim zemljama Latinske Amerike, kao što je na primer Meksiko, ljudi toliko vole ljute ukuse, da čak mleveni čili stavljaju na voće, najčešće na mango, lubenice, ananas i pomorandže.
Krastavci prženi na jakoj temperaturi
Na jugu SAD-a postoji tradicija prženja krastavaca na visokoj temperaturi uz konstantno mešanje. Isto jelo se u Kini pravi uz dodatak jaja i putera od kikirikija, dok se u Južnoj Koreji krastavci prže na susamovom ulju.
Meso sa čokoladom
Čokolada je jedan od sastojaka meksičkog sosa Mole poblano, koji se tradicionalno stavlja preko mesa. U njega još idu i čili paprika, kakao, a ponekad i drugi začini.
Avokado kao desert
Od avokada ne moraju samo da se prave salate, rolovi i sendviči. U Brazilu, ga, na primer, u kombinaciji sa šećerom i limetom serviraju kao desert.
Gazirana pića sa kondenzovanim mlekom
Indonežani vole da piju Fantu sa zaslađenim kondenzovanim mlekom, a popularna je i kombinacija kisele vode, sirupa od jagode i zaslađenog kondenzovanog mleka. Ova pića se uglavnom služe sa ledom.
Burger sa cveklom
Burgeri u Australiji neretko sadrže mariniranu cveklu, a ponekad i prženo jaje. Ovakve kombinacije ukusa su u međuvremenu stekle poklonike i u mnogim drugim zemljama.
Slatko testo sa jajima i šunkom
U Austriji je tradicija da se za Uskrs jede slatko testo sa kuvanim jajima i šunkom. To je nešto što bake prave za svoje unuke, koji ih u slast pojedu.
Izvor: Bright Side