Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Bajka: Novosadski lanac pekara za hedoniste, ali i one koji broje kalorije

AUTOR: Ivana Munišić Jovanović 24 Sep, 2020
Bajka: Novosadski lanac pekara za hedoniste, ali i one koji broje kalorije

Doručak je, kažu, najvažniji obrok. Kažu i da se po jutru dan poznaje… A da bismo imali snage za sve što donosi taj dan, predlog je da ga doručkujući počnete u Bajci. Nebitno da li ste princeza, bankar ili fizički radnik, u toj bajci pronaći ćete nešto po svom ukusu i kalorijskim potrebama.

Bajka kao brend peciva i hlebova postoji od maja prošle godine i proistekao je iz Novosađanima dobro poznatog lanca Kao nekad. On je objedinio već oprobane usavršene proizvode, ali i nove, za koje je vlasnik ideju dobio na brojnim putovanjima.

Za one koji vole lepo da pojedu, ali broje kalorije, tu su fitnes štanglica s brusnicom, heljda s jabukom, orasima i medom ili spanaćem i sirom, a tu je i manastirski beskvasni hleb sa semenkama. Pravim hedonistima preporučujemo puter keksiće s više ukusa (orasi, lešnik i bela čokolada, badem i crna čokolada) kao i kolače s pomorandžom i čokoladom, šumskim voćem i vanilom, višnjom ili jabukom. A sendviče zanimljivih naziva (Ljutko, Dambo, Stidljivko) i pite, kažu u Bajci, ne treba ni hvaliti jer planu čim se stave u vitrine.

Ukoliko niste u žurbi, možete svoj obrok natenane konzumirati u ambijentu koji nije nalik drugim pekarama, uz jogurt ili dobru kafu. Peciva i hlebovi pripremaju se tokom celog dana, što znači da ćete ih zateći u svežem stanju.

Bajka za sada ima dva objekta u Novom Sadu – veći i bajkovitiji u Radničkoj 24, i manji, gde su proizvodi „za poneti” u Janka Veselinovića 20.

Radnička 24 Janka Veselinovića 20

Najčitanije

Bredli Kuper donosi čuveno naučnofantastično delo na veliko platno

Dug je put za pojedine adaptacije od štampanih stranica do njihovih filmskih ili serijskih verzija. Takav je slučaj i sa…

10 sireva koje možete jesti bez griže savesti

Namirnica o kojoj će danas detaljno biti reči dragocena je u ishrani, jer je bogata proteinima i važnim vitaminima, a…

Koliko često treba da menjamo peškire ako želimo da ostanemo zdravi?

Peškiri koje koristimo za brisanje ruku, lica i tela prljaviji su nego što nam se čini. Problem ili bar ne…

Bil Gejts preporučuje ovih 5 knjiga za zimske praznike

Ako planirate da predstojeće zimske praznike provedete uz knjigu, Bil Gejts je tu da vam kao i svake godine pomogne…

Horoskop: Šta vam zvezde predviđaju za mesec decembar?

Zakoračili smo u decembar, privodimo kraju obaveze za ovu i pravimo spisak želja i planova za narednu godinu. Tim povodom,…

Turska jela koja su se odomaćila u Srbiji

Verovatno ste nekada čuli da je sarma poreklom iz Turske, ali da li ste znali da ovo važi i za…

Najnovije - Gastro

4 recepta za zdrave zimske smutije

Ukoliko izbegavate smutije tokom zime, jer imate osećaj da više prijaju leti kao vid osveženja, danas vam predstavljamo recepte koji…

Kratka istorija sendviča

Malo ko obraća ozbiljnu pažnju na stari dobri sendvič! On je tek-tako neka uzgred hrana… Naravno, u pitanju je varka…

Da li je poželjno dodavati so u čaj?

Verovali ili ne, neki ljudi sole svoj čaj. U ovom tekstu ćemo vam otkriti odakle potiče ova neobična ideja. Većina…

Jednostavan recept za praznične medenjake koje će svi voleti

Bliže nam se praznici, pa u tom duhu već polako razmišljamo o prazničnoj trpezi i svim ukusnim zalogajima u kojima…

Sočne veganske vafle koje se tope u ustima

Ko ne voli tople, vazdušaste vafle sa ukusnim slatkim prelivom? Verujemo da vas nema mnogo… Zboga toga smo odlučili da…

Da li testeninu nakon kuvanja jednostavno iscedite u sudoperi? Pogledajte zašto to nikada ne bi trebalo da radite!

Špagete sa sosom od mesa, pasta karbonara, fetučini sa rikotom i spanaćem, testenine sa jajima i slaninom, tunjevina ili testenina…