Testirali smo četiri metoda za rashlađivanje automobila, a evo koji je dokazano najbolji
Paklena vrućina koja vas čeka kada otvorite vrata automobila nesumnjivo je najgori deo leta. Ako ne ohladite svoj auto što…
Espresso kafa u kafiću pre i za vreme korona epidemije – dve su potpuno različite stvari, zar ne?
Pre korone bilo nam je važno samo da što pre stignemo do svog omiljenog kafea, zauzmemo stalno mesto, naručimo kafu koju volimo i prepustimo se uživanju. No, od kad živimo „novu normalnost“ i naše osnovne navike su se promenile. Plašeći se za svoje zdravlje, gledamo se s konobarima preko maski, prskamo ruke dezinfekcionim sredstvima i strepimo da li svi oko nas poštuju propisana pravila.
Ipak, ima onih koji se trude da sačuvaju užitak ispijanja espresso kafe i u ovim potpuno novim zdravstvenim i higijenskim okolnostima.
Julius Meinl, vodeća kompanja za preradu kafe u Austriji, Italiji, Srednjoj i Istočnoj Evropi, je za lokale sa kojima sarađuje razvila poseban program podrške pod nazivom „Sigurnija priprema kafe“ (Safer Coffee Preparation ). U pitanju je specijalizovana obuka za osoblje lokala o pripremi i posluživanju kafe u uslovima pandemije, pažljivo kreirana u saradnji sa Austrijskim društvom za kontrolu infekcija. Osoblje lokala koje je prošlo obuku i položilo završni test razumelo je kako da maksimalno izbegne rizike od širenja zaraze a takav lokal dobio je sertifikat i posebnu oznaku na vratima. Ova oznaka je gostima najbolji putokaz u izboru mesta za ritual ispijanja kafe.
Program je uspešno primenilo već više od hiljadu kafića u Austriji, Italiji, Hrvatskoj, Rumuniji, Rusiji i Nemačkoj a ovaj trend se polako širi među ugostiteljima širom sveta. Program je deo politike društvene odgovornosti kompanije Julius Meinl koja je našla svoj način da podrži sve ljubitelje espresso kafe, partnere i zajednicu u doba korone. Ovim malim ali smislenim koracima Julius Meinl je stao rame uz rame sa drugim svetskim brendovima koji su se potrudili da na svoj način pomognu da se društvo prilagodi novim uslovima življenja i omogućio nam da sačuvamo svoje rituale iz pre-korona ere.
Zato konačno možemo da odahnemo. Lokali u kojima se služi Julius Meinl espresso kafa postali su mesta na kojima se pije „sigurna kafa“. Ostaje da potražimo nalepnicu na vratima kafića i restorana „Sigurnija priprema kafe“ (kao na fotografiji) i budemo sigurni da pijemo omiljeni espresso na mestu u kom svi vode računa o našem zdravlju. Važno je da ostanemo zdravi i da se ne odreknemo lepote življenja na koju smo navikli a šoljica espressa ostaće naša svakodnevna inspiracija i u budućnosti.
Paklena vrućina koja vas čeka kada otvorite vrata automobila nesumnjivo je najgori deo leta. Ako ne ohladite svoj auto što…
Nedavno istraživanje kompanije Lovehoney sprovedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je da, iako neverovatno, postoji period godine kada se seksualne aktivnosti…
Koliko su cene nekretnina skočile to svi znamo, ali pojedini vlasnici su rešili da prednjače u čitavoj priči. O oglasu…
Mark Džejkobs je pre dva dana održao reviju u Gradskoj biblioteci u Njujorku. Njegove kreacije nosile su najbolje manekenke, a…
Ovu plažu popularno zovu Brioni, i važi za jednu od najlepših gradskih plaža u Srbiji. Nalazi se u Sremskoj Mitrovici…
Koliko puta ste poželeli samo da se spakujete, kupite kartu i krenete sami na putovanje i koliko puta odustajali što…
Smešten u srcu Novog Beograda, ušuškan u prostoru iza nekadašnje b92 i GTC poslovne zgrade, u toplim bojama i sa…
Sezona zlatnih kajsija i sočnih breskvi je u punom jeku, pa je idealan trenutak za pripremu laganih letnjih poslastica sa…
Pitanja šta je ruska salata, koliko je slična francuskoj, te po čemu se razlikuju zapalila su društvene mreže, pa je…
Mladi kukuruz je konačno stigao i oni koji ga vole već uveliko slave. Kukuruz je lako svarljiva namirnica i možete…
Breskve su prepravile pijace i markete, najbolje je da ih jedete sveže, ali ledeni kompot od breskvi u vrelim danima…
Doručak, međuobrok, desert, leti su voće i povrće, a posebno lubenica, nezaobilazni na trpezi! Problem je što je uvek konzumiramo…