• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Ukusi Tajlanda u Novom Sadu

Ukusi Tajlanda u Novom Sadu

Ivana Munišić Jovanović
25.09.2020. 3 min Restorani

Ukuse Tajlanda, daleke azijske zemlje toplog mora i dugih peskovitih plaža, ali i bogate istorije i nasmejanog naroda pretežno budističke vere, možete probati i u Novom Sadu. Njih sa puno ljubavi stvara Umaporn Lučić, poznatija kao Goj, koja je pre nekoliko meseci pokrenula svoj Tai Wok Novi Sad.

Ukusi Tajlanda u Novom Sadu

Goj, inače likovna umetnica sa Tajlanda, do vojvođanske ravnice stigla je sledeći svoje srce. Ona je, naime, u braku sa Nikolom, koga je upoznala na Santoriniju, a sa kojim se posebno zbližila nakon što je u domovini preživela cunami. Strašan veliki talas odneo je te 2004. i njenu prodavnicu na ostrvu Pipi proslavljenu u filmu Plaža. Ipak, ovde je spontano dobila priliku za novi početak u svetu gastronomije.

Ukusi Tajlanda u Novom Sadu

„Obožavam sarme, ali nedostajala mi je i tajlandska hrana, pa sam počela da je spremam i delim sa komšijama. Svidelo im se, pa su me posavetovali da počnem time da se bavim. Kreiram svoje recepte na osnovu namirnica koje ovde mogu da pronađem. Tajlandska hrana je dosta zdrava, bazirana na povrću, koje se ne sprema dugo, ali i specifično začinjena.  Slatkiši nam se baziraju na kokosovom i pirinčanom mleku i palminom šećeru”, priča Umaporn Lučić.

Ukusi Tajlanda u Novom Sadu

Najčešći konzumenti Thai Wok-a su, priča nam Nikola Lučić, ljudi koji su bili na Tajlandu ili su negde u inostranstvu jeli tajlandsku hranu, a tu su i oni koji vole da probaju nešto novo, kao i oni koji su na posebnom režimu ishrane zbog nekih zdravstvenih tegoba.

Ovaj kulinarski koncept za sada radi kao kućna dostava (062241155), a na meniju su kao predjelo tajlandski ražnjići, prolećne i salat rolnice, a od glavnih jela Tai Wok Novi Sad nudi Pad Thai (piletina/tofu/gambori), Panang kari (sa kokosovim mlekom i piletinom), žuti kari, prženi pirinač, pržene nudle…

Ukusi Tajlanda u Novom Sadu

Na pitanje da li planira da otvori pravi restoran tajlandske kuhinje, ova simpatična Tajlanđanka se smireno smeši, i u budističkom maniru odgovara da čeka da vidi šta će ritam života da joj donese. Ipak, kaže da planira da ostane ovde uprkos suprugovoj želji da se vrate u Aziju.

„Odrasla sam u Bankoku, koji se poslednjih godina mnogo promenio na način koji se meni baš i ne dopada. Sanjala sam oduvek da živim u ovakvom tipu grada – da dete može da mi ide peške u školu i da svuda stižemo biciklom. Potpuno sam zadovoljna životom u Novom Sadu”, kaže Umaporn.

Ukusi Tajlanda u Novom Sadu

Goj uči srpski jezik, a uporedo sa tim Novosađane, ali i turiste koji se tu zateknu, podučava tajlandskoj kulinarskoj kulturi tako što organizuje časove kuvanja. Za parove ima popust, a za sve poruku da je ljubav glavni sastojak svih jela!

Fotografije: Iz privatne arhive

Oznake:

novi sadTai Wok Novi Sadtajlandska hranaUkusi Tajlanda

Podeli

Zaprati Autor

Ivana Munišić Jovanović

Profesorica srpske književnosti i jezika. Novinarka i TV voditeljka. Buntovnica sa razlogom. Voli knjige i oblake. Još uvek dete, ali i odgovorna mama. Vlasnica mačke.

Ostali članci

Šoljica espressa u vreme epidemije korona virusa: Potražite u kafićima nalepnicu „Sigurnija priprema kafe“
Prethodni

Šoljica espressa u vreme epidemije korona virusa: Potražite u kafićima nalepnicu „Sigurnija priprema kafe“

Jedite kao plemić uz tri recepta iz serije „Dauntonska opatija”
Sledeći

Jedite kao plemić uz tri recepta iz serije „Dauntonska opatija”

Sledeći
Jedite kao plemić uz tri recepta iz serije „Dauntonska opatija”
26.09.2020.

Jedite kao plemić uz tri recepta iz serije „Dauntonska opatija”

Prethodni
25.09.2020.

Šoljica espressa u vreme epidemije korona virusa: Potražite u kafićima nalepnicu „Sigurnija priprema kafe“

Šoljica espressa u vreme epidemije korona virusa: Potražite u kafićima nalepnicu „Sigurnija priprema kafe“

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Deca Loših Muzičara
    DA SE P(L)OČASTIMO: Deca Loših Muzičara i Bolesna Štenad šamaraju nas rokenrolom na novim albumima
    Miloš Dašić
    beograd
    „Doviđenja iz Beograda, iz Jugoslavije“: Pre 40 godina, ceo svet je čuo pesmu koja se i danas voli i peva na studentskim protestima
    CityMagazine
    Vlada Divljan
    Vlada Divljan je napisao kultni narodnjak iz 80-ih godina koji sigurno znate: “Uzeo sam flašu rakije, pijuckao i polako ulazio u patetično stanje”
    CityMagazine
    Bob Geldof: Hrabro irsko srce, lice starozavetnog proroka, energija mladića
    Bob Geldof: Hrabro irsko srce, lice starozavetnog proroka, energija mladića
    CityMagazine
    EXIT otvoren uz "Freed from Desire" i snažnu poruku Gale: "Pumpaj bre!"
    EXIT otvoren uz “Freed from Desire” i snažnu poruku Gale: “Pumpaj bre!”
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖