Čari Grčke u Beogradu
Iako je 2020. godina po svemu specifična i čini se rešena da na probu stavi mnoge naše ljubavi, one prave uspešno pronalaze način da opstanu. Jedna od takvih su putovanja. Možda nećemo biti u prilici da putujemo svetom onako kako smo navikli, ali to nas ne sprečava da svet dovedemo kod nas. Ljubitelji Grčke u ovome imaju veliku pomoć Super Vera, koji godinama unazad u Beograd donosi ono najbolje od svoje matične zemlje.
Možda u Veru ne možete pronaći delić Sredozemnog ili Egejskog mora, neka od omiljenih ostrva, predivne plaže i čuvene grčke noći, ali zahvaljujući širokom asortimanu grčkih proizvoda u prilici ste da, u svom domu, pripremite tradicionalne specijalitete grčke kuhinje, pa porodicu i prijatelje povedete na magično putovanje Mediteranom.
Ukoliko ste bar jednom posetili Grčku sasvim sigurno znate za bujurdi. U grčkim restoranima služi se tokom čitave godine, a od ličnih afiniteta zavisi da li ćete ga konzumirati kao predjelo ili glavno jelo. Sve neophodne namirnice za ovu božanstvenu kulinarsku kombinaciju povrća, sira i začina pronađite u Super Vero objektima, birajući grčke proizvode koji obezbeđuju autentičan ukus.
Za pripremu bujurdija biće vam potrebno: 100 g feta-sira, 100 g gauda sira, 100 g Olympos kozjeg sira, kašika Evermyth maslinovog ulja (koje pored vrhunskog kvaliteta odlikuje i revolucionarno pakovanje sa slavinom zahvaljujući kojoj je upotreba značajno olakšana), dva paradajza, crvena paprika, čen belog luka, manja ljuta papričica, pola kašičice origana i pola kašičice peršuna.
Pošto ste u Super Veru nabavili sve navedene sastojke preostaje da „zavrnete rukave”, stavite kecelju i „bacite se“ na pripremu. Na samom početku paradajz, papriku, ljutu papričicu i sireve isecite na šnite. Manju zemljanu ili vatrostalnu posudu podmažite maslinovim uljem, pa na njeno dno poređajte paradajz, a na njega feta-sir, ljute papričice, gauda sir, papriku i kozji sir. Začinite s malo peršuna, origana i sitno seckanog belog luka, pa pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 15 minuta, na temperaturi od 200 stepeni. Preporučujemo da uživate u jedinstvenom ukusu toplog bujurdija uz neko od vina Monoxilitis sa Svete Gore.
Najmlađi članovi porodice sasvim sigurno će nakon ručka poželeti i nešto slatko. Prvo na šta svi pomislimo kad su slatkiši iz Grčke u pitanju jesu čuveni Caprice roleri u kojima, decenijama unazad, jednako uživaju sve generacije. Upravo oni u kombinaciji s Mitical sokom od banana, koji ekskluzivno možete nabaviti samo u Super Veru, idealna su poslastica koja pored čula budi i predivne uspomene na letovanja u Grčkoj.