• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Čari Grčke u Beogradu

Čari Grčke u Beogradu

CityMagazine
05.06.2020. 2 min Gourmet

Iako je 2020. godina po svemu specifična i čini se rešena da na probu stavi mnoge naše ljubavi, one prave uspešno pronalaze način da opstanu. Jedna od takvih su putovanja. Možda nećemo biti u prilici da putujemo svetom onako kako smo navikli, ali to nas ne sprečava da svet dovedemo kod nas. Ljubitelji Grčke u ovome imaju veliku pomoć Super Vera, koji godinama unazad u Beograd donosi ono najbolje od svoje matične zemlje.

Možda u Veru ne možete pronaći delić Sredozemnog ili Egejskog mora, neka od omiljenih ostrva, predivne plaže i čuvene grčke noći, ali zahvaljujući širokom asortimanu grčkih proizvoda u prilici ste da, u svom domu, pripremite tradicionalne specijalitete grčke kuhinje, pa porodicu i prijatelje povedete na magično putovanje Mediteranom.

Ukoliko ste bar jednom posetili Grčku sasvim sigurno znate za bujurdi. U grčkim restoranima služi se tokom čitave godine, a od ličnih afiniteta zavisi da li ćete ga konzumirati kao predjelo ili glavno jelo. Sve neophodne namirnice za ovu božanstvenu kulinarsku kombinaciju povrća, sira i začina pronađite u Super Vero objektima, birajući grčke proizvode koji obezbeđuju autentičan ukus.

Čari Grčke u Beogradu

Za pripremu bujurdija biće vam potrebno: 100 g feta-sira, 100 g gauda sira, 100 g Olympos kozjeg sira, kašika Evermyth maslinovog ulja (koje pored vrhunskog kvaliteta odlikuje i revolucionarno pakovanje sa slavinom zahvaljujući kojoj je upotreba značajno olakšana), dva paradajza, crvena paprika, čen belog luka, manja ljuta papričica, pola kašičice origana i pola kašičice peršuna.

Pošto ste u Super Veru nabavili sve navedene sastojke preostaje da „zavrnete rukave”, stavite kecelju i „bacite se“ na pripremu. Na samom početku paradajz, papriku, ljutu papričicu i sireve isecite na šnite. Manju zemljanu ili vatrostalnu posudu podmažite maslinovim uljem, pa na njeno dno poređajte paradajz, a na njega feta-sir, ljute papričice, gauda sir, papriku i kozji sir. Začinite s malo peršuna, origana i sitno seckanog belog luka, pa pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 15 minuta, na temperaturi od 200 stepeni. Preporučujemo da uživate u jedinstvenom ukusu toplog bujurdija uz neko od vina Monoxilitis sa Svete Gore.

Najmlađi članovi porodice sasvim sigurno će nakon ručka poželeti i nešto slatko. Prvo na šta svi pomislimo kad su slatkiši iz Grčke u pitanju jesu čuveni Caprice roleri u kojima, decenijama unazad, jednako uživaju sve generacije. Upravo oni u kombinaciji s Mitical sokom od banana, koji ekskluzivno možete nabaviti samo u Super Veru, idealna su poslastica koja pored čula budi i predivne uspomene na letovanja u Grčkoj.

Oznake:

bujurdigrčkagrčka hranagrčki proizvodireceptiSuper Vero

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Predstavljamo: Koktel-bar Museo Chicote u Madridu
Prethodni

Predstavljamo: Koktel-bar Museo Chicote u Madridu

Recept poslastičara Bakingemske palate za Viktorijin kolač
Sledeći

Recept poslastičara Bakingemske palate za Viktorijin kolač

Sledeći
Recept poslastičara Bakingemske palate za Viktorijin kolač
06.06.2020.

Recept poslastičara Bakingemske palate za Viktorijin kolač

Prethodni
05.06.2020.

Predstavljamo: Koktel-bar Museo Chicote u Madridu

Predstavljamo: Koktel-bar Museo Chicote u Madridu

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    štrumpfovi
    „Štrumpfovi – veliki film“ vodi u nezaboravnu avanturu
    CityMagazine
    ivan tokin
    Najzrelije Tokinovo delo – „Crna noć nada mnom i zvezdano nebo u meni” u prodaji od 10. jula
    CityMagazine
    metal
    Ovo je 5 najvrelijih metal koncerata u Srbiji ovog leta – čak i za one koji inače ne slušaju ovu vrstu muzike
    Miloš Dašić
    United Media ponovo na Pulskom filmskom festivalu: Podrška kreativnosti, autorima i najboljem regionalnom filmu
    United Media ponovo na Pulskom filmskom festivalu: Podrška kreativnosti, autorima i najboljem regionalnom filmu
    CityMagazine
    biblioteka cenzora knjiga
    „Biblioteka cenzora knjiga“: (S)misli svojom glavom
    Filip Milosavljević

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖