Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Čari Grčke u Beogradu

Iako je 2020. godina po svemu specifična i čini se rešena da na probu stavi mnoge naše ljubavi, one prave uspešno pronalaze način da opstanu. Jedna od takvih su putovanja. Možda nećemo biti u prilici da putujemo svetom onako kako smo navikli, ali to nas ne sprečava da svet dovedemo kod nas. Ljubitelji Grčke u ovome imaju veliku pomoć Super Vera, koji godinama unazad u Beograd donosi ono najbolje od svoje matične zemlje.

Možda u Veru ne možete pronaći delić Sredozemnog ili Egejskog mora, neka od omiljenih ostrva, predivne plaže i čuvene grčke noći, ali zahvaljujući širokom asortimanu grčkih proizvoda u prilici ste da, u svom domu, pripremite tradicionalne specijalitete grčke kuhinje, pa porodicu i prijatelje povedete na magično putovanje Mediteranom.

Ukoliko ste bar jednom posetili Grčku sasvim sigurno znate za bujurdi. U grčkim restoranima služi se tokom čitave godine, a od ličnih afiniteta zavisi da li ćete ga konzumirati kao predjelo ili glavno jelo. Sve neophodne namirnice za ovu božanstvenu kulinarsku kombinaciju povrća, sira i začina pronađite u Super Vero objektima, birajući grčke proizvode koji obezbeđuju autentičan ukus.

Za pripremu bujurdija biće vam potrebno: 100 g feta-sira, 100 g gauda sira, 100 g Olympos kozjeg sira, kašika Evermyth maslinovog ulja (koje pored vrhunskog kvaliteta odlikuje i revolucionarno pakovanje sa slavinom zahvaljujući kojoj je upotreba značajno olakšana), dva paradajza, crvena paprika, čen belog luka, manja ljuta papričica, pola kašičice origana i pola kašičice peršuna.

Pošto ste u Super Veru nabavili sve navedene sastojke preostaje da „zavrnete rukave”, stavite kecelju i „bacite se“ na pripremu. Na samom početku paradajz, papriku, ljutu papričicu i sireve isecite na šnite. Manju zemljanu ili vatrostalnu posudu podmažite maslinovim uljem, pa na njeno dno poređajte paradajz, a na njega feta-sir, ljute papričice, gauda sir, papriku i kozji sir. Začinite s malo peršuna, origana i sitno seckanog belog luka, pa pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 15 minuta, na temperaturi od 200 stepeni. Preporučujemo da uživate u jedinstvenom ukusu toplog bujurdija uz neko od vina Monoxilitis sa Svete Gore.

Najmlađi članovi porodice sasvim sigurno će nakon ručka poželeti i nešto slatko. Prvo na šta svi pomislimo kad su slatkiši iz Grčke u pitanju jesu čuveni Caprice roleri u kojima, decenijama unazad, jednako uživaju sve generacije. Upravo oni u kombinaciji s Mitical sokom od banana, koji ekskluzivno možete nabaviti samo u Super Veru, idealna su poslastica koja pored čula budi i predivne uspomene na letovanja u Grčkoj.

Najčitanije

Mesečni horoskop za oktobar 2022: Jedan znak bolje da do novembra ne izlazi iz kuće

Polako odbrojavamo poslednje dane septembra, i pred nama je novi jesenji mesec. Stoga, pravo je vreme za detaljan horoskop u…

Evo kada u svakom delu Srbije počinje jeftina tarifa struje

U situaciji u kojoj se nalazi svet, mnogi ljudi gledaju da uštede na čemu mogu, a jedna od bitnih stavki…

Da li treba da elektronske uređaje isključite iz struje kada napolju grmi i seva?

Često čujemo da je opasno da naši kućni uređaji budu uključeni u struju tokom grmljavine. Da li je ovo mit…

5 razloga zašto treba da počnete da pijete sodu bikarbonu

Verovatno već koristite sodu bikarbonu u kuhinji, a možda čak i za čišćenje svog doma. Ali da li ste znali…

Zašto nam se magle stakla automobila i kako to da rešimo?

Zamagljena šoferšajbna smanjuje vidljivost tokom vožnje, a samim tim i našu bezbednost u saobraćaju. S ovim problemom se suočavamo i…

Ako volite ovu pesmu – čestitamo vam, naučnici kažu da ste psihopata

Jedan od najpoznatijih repera, ali i muzičara danas je svakako Eminem, sa više miliona prodati ploča singlova i strimova pesama…

Najnovije - Gastro

Da li ste spremni za vegansku čokoladu?

Veganska ishrana sve je popularnija, naročito među pripadnicima mlađe generacije, starosti do 25 godina. Ako na to dodamo i povećanu…

Jesen je stigla: Vreme je za najsočniji kolač od jabuka

Jesen je stigla, a to znači da je vreme za jabuke i razne delicije sa njima u glavnoj ulozi. Zbog…

Izložba autohtonih sireva Balkana u tržnom centru BEO

Ovog vikenda, 1. i 2. oktobra, u Beogradu će biti održana 14. izložba autohtonih sireva Balkana, Balkan Cheese Festival. Svoje…

10 najboljih restorana na svetu prema korisnicima sajta „TripAdvisor″

Ne znate gde biste išli za svoje sledeće gastronomsko hodočašće? Na pravom ste mestu. Naime, popularni sajt TripAdvisor organizovao je…

Više od pedeset restorana pripremilo je posebne menije za Belgrade Restaurant Show

Na konferenciji koja je održana u Turističkoj organizaciji Srbije predstavljena je manifestacija Belgrade Restaurant Show koja će biti održana u…

Ne volite karfiol? Kad probate ovaj kremasti, jesenji potaž, odmah ćete promeniti mišljenje

Jesenje temperature i promenljivo vreme idealne su uslovi za prehladu, pa je ovih dana jako važno jačati imunitet. A koji…