Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

City letnja preporuka #66: Vegetarijanska hrana u origami kutijicama

AUTOR: CityMagazine 17 Aug, 2021
City letnja preporuka #66: Vegetarijanska hrana u origami kutijicama

U prethodnom periodu smo svi obgrlili dostavu hrane i još više se ušuškali u lakoću ukusnog obroka na samo par klikova. Masovno naručivanje dovelo je i do razvoja ponude, pa su se uz one specijalitete uz koje smo se odavno razmazili pojavili još neki novi, neobični ukusi. Među njima je „Kutijica se sad zove”, origami kutijica koja je svakog dana prepuna različitim, nesvakidašnjim i kreativnim kombinacijama koja nam čula uvek prijatno iznenade.

Vegetarijanski obroci iz kuhinje – koja bi se najbolje okarakterisala kao mašta može svašta, nismo ni znali da ovo može da se kombinuje i da će biti tako ukusno! Basmati pirinač sa svežim trešnjama, plavim patlidžanom i kockicama grilovanog sira, suvi kari od celera, ćevapi od šargarepe, enčilade od pirinčanog papira… samo su neke od kombinacija koje se dobijaju u veštom balansu hrskavog, sočnog, slatkog i slanog, svežeg i termički obrađenog, i uz kreativnost širokog spektra sastojaka od zatara, do badema, od ruže do kovrdžave salate – ne prezajući od stranih i manje poznatih naziva kao što su jamajčanska topla salata, čilakile, venecuelanske ćaćape ili papadame.

Leto možemo iskoristiti da protegnemo noge i umesto dostave, Kutijicu nabavimo i u Cetinjskoj 15, gde je odnedavno takođe dostupna! Dnevni meni objavljuje se svakoga dana na Instagram profilu, a skoro sve vegetarijansko dostupno je i kao vegansko.