Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Da li biste probali čokoladni humus?

AUTOR: CityMagazine 26 Nov, 2019
Da li biste probali čokoladni humus?

Širom Atlantika popularnost čokoladnog humusa raste, iako je reč pre o užini, nego o klasičnom slatkišu. Uglavnom se koristi kao glazura za torte ili kolače, jer jedenje celog pakovanja ovog namaza ne bi bilo preporučljivo. Više detalja o načinu pripreme i blagodetima ove slatko-slane kombinacije pročitajte u nastavku.

Kao i običan humus, čokoladna varijanta kao glavni sastojak ima pire od leblebija, kome se dodaju sledeći sastojci: šećer, kakao u prahu, sirup, i med ili kokos. Upravo oni mu daju ukus čokolade. Interesantno je igranje začinima i aromama, jer za tili čas od slane, dobijate slatku zanimaciju.

Naravno, pored ukusa, treba sagledati i uticaj na organizam, odnosno da li je zdravo konzumirati humus na ovaj način. Ako imate želju da isprobate ovaj recept, možete da odahnete. U pitanju je neočekivana kombinacija koja prija organizmu. Klasičan humus bogat je Omega 3 masnim kiselinama, kalcijumom i vitaminima B grupe. Ukoliko se odlučite da obogatite ukus, obratite pažnju količinu. Naime, preporučeni dnevni unos je 2 do 4 supene kašike, što iznosi 60 kalorija, a toj količini nalazi se 5 grama šećera. Čokoladni humus možete jesti kao desert nakon večere, kada želite da zadovoljite potrebu za slatkim, ali samo umereno.

Izvor: Elle France

Fotografije: Unsplash

Najčitanije

Pun, krvavi mesec u Ovnu od 9. oktobra donosi burne promene: Na ova tri znaka će najviše uticati

Oktobarski pun mesec ima mnogo imena – lovački mesec, selidbeni mesec, ledeni mesec ili krvavi mesec. Biće na vrhuncu 9.oktobra…

Ovo su najusamljeniji horoskopski znaci

Biti sam i biti usamljen nije isto, jer vam može biti zabavno i kada ste sami, ali kako onda razlikovati…

Maslac, margarin ili gi puter? Evo koji je najzdraviji

Ljudi se često pitaju da li je za zdravlje bolja opcija maslac ili margarin. Da je to sve češća briga…

Ovo su simptomi ciroze jetre

Hronična bolest oštećenja tkiva jetre zove se ciroza jetre. Ciroza je zapravo bolest koja nastaje kao posledica i kasniji stadijum…

Šer (76) u odelu od lateksa izašla na pistu i triput mlađe manekenke poslala kući

Malo je modnih revija zbog kojih bi Šer – da, ta Šer – ustala iz kreveta, ali Balmain spektakl u…

Najnovije - Gastro

Kako da zamrznete krompir a da sačuva teksturu i ukus

Ako su nas majke nešto učile, to je da krompir ne može u zamrzivač. A danas u marketima masa proizvoda…

Recepti za musaku Mike Dajmaka

Kada pomislimo na musaku prva asocijacija obično je jelo od krompira i mesa, sa dodatkom začina, ali ne mora da…

Da li ste spremni za vegansku čokoladu?

Veganska ishrana sve je popularnija, naročito među pripadnicima mlađe generacije, starosti do 25 godina. Ako na to dodamo i povećanu…

Jesen je stigla: Vreme je za najsočniji kolač od jabuka

Jesen je stigla, a to znači da je vreme za jabuke i razne delicije sa njima u glavnoj ulozi. Zbog…

Izložba autohtonih sireva Balkana u tržnom centru BEO

Ovog vikenda, 1. i 2. oktobra, u Beogradu će biti održana 14. izložba autohtonih sireva Balkana, Balkan Cheese Festival. Svoje…

10 najboljih restorana na svetu prema korisnicima sajta „TripAdvisor″

Ne znate gde biste išli za svoje sledeće gastronomsko hodočašće? Na pravom ste mestu. Naime, popularni sajt TripAdvisor organizovao je…