• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle

Da li biste probali čokoladni humus?

CityMagazine
26.11.2019. One Min Read Gourmet

Širom Atlantika popularnost čokoladnog humusa raste, iako je reč pre o užini, nego o klasičnom slatkišu. Uglavnom se koristi kao glazura za torte ili kolače, jer jedenje celog pakovanja ovog namaza ne bi bilo preporučljivo. Više detalja o načinu pripreme i blagodetima ove slatko-slane kombinacije pročitajte u nastavku.

Kao i običan humus, čokoladna varijanta kao glavni sastojak ima pire od leblebija, kome se dodaju sledeći sastojci: šećer, kakao u prahu, sirup, i med ili kokos. Upravo oni mu daju ukus čokolade. Interesantno je igranje začinima i aromama, jer za tili čas od slane, dobijate slatku zanimaciju.

Naravno, pored ukusa, treba sagledati i uticaj na organizam, odnosno da li je zdravo konzumirati humus na ovaj način. Ako imate želju da isprobate ovaj recept, možete da odahnete. U pitanju je neočekivana kombinacija koja prija organizmu. Klasičan humus bogat je Omega 3 masnim kiselinama, kalcijumom i vitaminima B grupe. Ukoliko se odlučite da obogatite ukus, obratite pažnju količinu. Naime, preporučeni dnevni unos je 2 do 4 supene kašike, što iznosi 60 kalorija, a toj količini nalazi se 5 grama šećera. Čokoladni humus možete jesti kao desert nakon večere, kada želite da zadovoljite potrebu za slatkim, ali samo umereno.

Povezani članci

Da li već osećate miris božićnih poslastica? Donosimo 3 recepta za čokoladne deserte u zdravijoj, ali ništa manje ukusnoj verziji

Najlepše praznične poslastice širom sveta

Izvor: Elle France

Fotografije: Unsplash

Tags:

čokoladni humushranljivoleblebijezdrava poslastica

Povezani članci

5 najčešćih grešaka kod spremanja bifteka

Ne volite kuvano vino? Isprobajte ovaj recept za najukusniji čokoladni punč

Share Article

Follow Me Written By

CityMagazine

Ostali članci

Previous

Tartufi – gljive od zlata

Next

Romansa sa sarmom

Next
27.11.2019.

Romansa sa sarmom

Previews
25.11.2019.

Tartufi – gljive od zlata

Najnovije

„Ovo je bilo zastrašujuće, hvala“: Špica za „Prijatelje“ u kojoj će posebno uživati fanovi horora
CityMagazine
Ovaj glumac je trebalo da izađe na megdan Hitu Ledžeru: Scenarista Betmena otkrio koga je želeo u glavnoj ulozi
CityMagazine
„U ime naroda i nove priče“ Miodraga Majića u prodaji
CityMagazine
Ivan Ivanović večeras otvara novu sezonu: Gost premijerne epizode Erin Brokovič, žena čija priča je inspirisala Holivud
Promo
Najpopularniji slovenački bend Joker Out objavio novu pesmu „Sunny Side of London“
CityMagazine

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Tribine
  • Stand-up
  • Sport
  • Sajmovi
  • Predstave
  • Pozorište
  • Konferencije
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Humanitarni događaj
  • Festivali
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖