Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Da li ste spremni za vegansku čokoladu?

AUTOR: CityMagazine 01 Oct, 2022
Da li ste spremni za vegansku čokoladu?

Veganska ishrana sve je popularnija, naročito među pripadnicima mlađe generacije, starosti do 25 godina. Ako na to dodamo i povećanu svest o važnosti očuvanja životne sredine, ne čudi što se sve veći broj kompanija i proizvođača hrane okreće veganskim proizvodima – strogo na biljnoj bazi.

Tako je najnoviji hit u svetu gastronomije veganska čokolada, koja ne sadrži mleko, ali koja je jednako kremasta i ukusna. Ovaj delikastes imali smo prilike da probamo danas u Chocolate Academy Belgrade, gde je održana svečana promocija ovog proizvoda poznatog belgijskog brenda Callebaut.

Reč je o novoj liniji proizvoda pod nazivom NXT, i velikom iskoraku za ovu kompaniju, ali i brojne ugostitelje, restorane, šefove i druge klijente sa kojima blisko sarađuju po celom svetu. NXT veganska čokolada napravljena je od 100% biljnih sastojaka i bez ikakvih emulgatora, veštačkih aroma, veštačkih boja ili uočljivih tragova mleka, zbog čega je daleko zdravija od obične mlečne čokolade.

Pored toga, budući da svi sastojci potiču iz obnovljivih izvora, bez sastojaka životinjskog porekla, NXT je ekološka čokolada koja je dobra za planetu.

Tim vrsnih poslastičara iz Chocolate Academy Belgrade kreirao je niz maštovitih kreacija sa ovom čokoladom u glavnoj ulozi – od ukusnih čokoladnih šotova, preko mramornih pralina raznih oblika, čokoladnih listića i mini minjona sa malinama/višnjama i čokoladom, do elegantnih pločica sa punjenjem od naranže i drugim jednako efektnim čokoladnim delicijama koje se tope u ustima.

Ovaj novitet na našem tržištu definitivno je dokaz da veganska čokolada nije samo zdrava, već da može biti i vrlo ukusna – toliko da uopšte ne primetite da u sebi nema mleka.

Stoga, ne ostaje vam ništa drugo nego da i sami probate i lično se uverite u ukus i kvalitet NXT veganske čokolade.

Fotografije: City Magazine

Najčitanije

Ovo je 10 najlepših žena svih vremena po izboru običnih ljudi: Prvo mesto je baš iznenađenje

Da li se slažete sa njihovim izborom? Lepota nije nešto što se može izmeriti ili oceniti, ali ljudi iz nekog…

Najbrži test inteligencije ima samo 3 pitanja, a na njemu padne 83 odsto ljudi: Da li ste među njima?

Test kognitivne refleksije poznat je i kao najkraći i najbrži test inteligencije na svetu, a potrebna su samo tri pitanja…

Konstrakta prošetala u najlepšoj zimskoj jakni inspirisanoj Jovankom Broz

Sinoć je održana revija “Jovanka u boji” pod pokroviteljstvom Tamare Vučić. U jednom od modela inspirisanim nekadašnjom prvom damom Jugoslavije…

Šeik koketirao sa brazilskom navijačicom, reakcija njegove supruge postala hit na mrežama

Tokom utakmice između Brazila i Švajcarske brazilska navijačica snimala je publiku, a u jednom trenutku šeik joj se nasmijao i…

Ovo je originalni recept za rusku salatu iz 1860. godine – i odmah da vam kažemo, sve ste omašili

Slavska i praznična trpeza nezamislive su bez ruske salate, ali nijedna domaćica na našim prostorima ne pravi je po originalnom…

Samo tri dela tela treba prati svakog dana, kažu lekari

Mnogi ljudi se tuširaju svako jutro kako bi se razbudili i sveži i čisti ušli u novi dan, dok drugi…

Najnovije - Gastro

Piroške sa sirom

Vikend je pravo vreme za pripremu peciva za doručak, pa u skladu sa tim donosimo jedan recept, za koji mislimo…

Internacionalna kuhinja: Puberaj

Nakon dve godine ponovo smo posetili Puberaj u Novom Sadu i više nego prijatno se iznenadili našavši ga u još…

Da li već osećate miris božićnih poslastica? Donosimo 3 recepta za čokoladne deserte u zdravijoj, ali ništa manje ukusnoj verziji

Želite da zadržite svoju trenutnu težinu tokom decembra i predstojećih praznika? Postoji nekoliko načina da to postignete, a pored detoks…

Street food: Thyme

Thyme („majčina dušica“) je street food dvadeset prvog veka baš kakav treba da bude. Kreativan i autentičan, lucidan i promišljen,…

Francuski baget dobio mesto na UNESCO listi nematerijalne kulturne baštine

Za mnoge je francuski baget odavno zaslužio mesto na večnoj listi hrane koja se ne može osporiti i za koju…

Najsmešniji i najtačniji recept za karbonaru: “Zbog struganih peta iz kesice Venecija tone od muke”

Jedno od odomaćenih jela sa tradicionalne italijanske trpeze je i karbonara, ali sastojci su toliko promenjeni da više nema veze…