Eat & Talk #8 – Češka
Naš omiljeni program Eat & Talk vraća se i osmi put zaredom, s namerom da vas u njegovom najnovijem izdanju odvedemo u jednu od vodećih kulturnih prestonica Evrope. Peti mesec u godini, dakle, obeležavamo u duhu Češke, a 12. maja u 18 časova pozivamo vas na tradicionalnu Eat & Talk večeru u KROKODILovom Centru sa sjajnim govornicima i probranim poslasticama iz ovog dela sveta.
Pridružite se prevoditeljki Tihani Hamović u razgovoru s ambasadorom Češke u Srbiji, Tomašom Kuhtom, o kuhinji i kulturi ove zemlje, kao i o troje autora koji su je obeležili. Razgovor će moderirati Olivera Mitić iz udruženja KROKODIL, a tri knjige koje će se naći na našem književnom repertoaru u osmom izdanju Eat & Talk-a su:
- R.U.R. Rosumovi univerzalni Roboti – Karel Čapek
- Noćna smena – Jahim Topol
- Tavanice – Zuzana Brapcova
U kompletnom meniju čekaju vas, pored autentičnog češkog aperitiva, i tri klasična jela, pažljivo pripremljena po najboljim receptima kulinarske umetnosti ove zemlje.
- Aperitiv: Becherovka – češka travarica
- Predjelo: Bramboráky – tradicionalni kroketi od rendanog krompira
- Glavno jelo: pečena pačetina na dinstanom crvenom kupusu
- Dezert: Meruňkové knedlíky – slatke knedle punjene kajsijama
Pridružite nam se u sredu, 12. maja u 18 časova, i u dobroj atmosferi i još boljoj hrani osetite autentični doživljaj Češke pravo iz KROKODILovog Centra.