• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Eat & Talk #8 – Češka

Eat & Talk #8 – Češka

CityMagazine
11.05.2021. 1 min Gourmet

Naš omiljeni program Eat & Talk vraća se i osmi put zaredom, s namerom da vas u njegovom najnovijem izdanju odvedemo u jednu od vodećih kulturnih prestonica Evrope. Peti mesec u godini, dakle, obeležavamo u duhu Češke, a 12. maja u 18 časova pozivamo vas na tradicionalnu Eat & Talk večeru u KROKODILovom Centru sa sjajnim govornicima i probranim poslasticama iz ovog dela sveta.

Pridružite se prevoditeljki Tihani Hamović u razgovoru s ambasadorom Češke u Srbiji, Tomašom Kuhtom, o kuhinji i kulturi ove zemlje, kao i o troje autora koji su je obeležili. Razgovor će moderirati Olivera Mitić iz udruženja KROKODIL, a tri knjige koje će se naći na našem književnom repertoaru u osmom izdanju Eat & Talk-a su:

  • R.U.R. Rosumovi univerzalni Roboti – Karel Čapek
  • Noćna smena – Jahim Topol
  • Tavanice – Zuzana Brapcova

U kompletnom meniju čekaju vas, pored autentičnog češkog aperitiva, i tri klasična jela, pažljivo pripremljena po najboljim receptima kulinarske umetnosti ove zemlje.

  • Aperitiv: Becherovka – češka travarica
  • Predjelo: Bramboráky – tradicionalni kroketi od rendanog krompira
  • Glavno jelo: pečena pačetina na dinstanom crvenom kupusu
  • Dezert: Meruňkové knedlíky – slatke knedle punjene kajsijama

Pridružite nam se u sredu, 12. maja u 18 časova, i u dobroj atmosferi i još boljoj hrani osetite autentični doživljaj Češke pravo iz KROKODILovog Centra.

Oznake:

češkaEat & talkkrokodilov centar

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Retro kuhinja: Marcipan
Prethodni

Retro kuhinja: Marcipan

Pripremite osvežavajuće ledene čajeve
Sledeći

Pripremite osvežavajuće ledene čajeve

Sledeći
Pripremite osvežavajuće ledene čajeve
22.05.2021.

Pripremite osvežavajuće ledene čajeve

Prethodni
08.05.2021.

Retro kuhinja: Marcipan

Retro kuhinja: Marcipan

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    marčelo
    „Puzzle Shock“ 20 godina kasnije: Kako je nastao album koji je stvorio Marčelov prepoznatljiv glas
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖