Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Eat & Talk #8 – Češka

Naš omiljeni program Eat & Talk vraća se i osmi put zaredom, s namerom da vas u njegovom najnovijem izdanju odvedemo u jednu od vodećih kulturnih prestonica Evrope. Peti mesec u godini, dakle, obeležavamo u duhu Češke, a 12. maja u 18 časova pozivamo vas na tradicionalnu Eat & Talk večeru u KROKODILovom Centru sa sjajnim govornicima i probranim poslasticama iz ovog dela sveta.

Pridružite se prevoditeljki Tihani Hamović u razgovoru s ambasadorom Češke u Srbiji, Tomašom Kuhtom, o kuhinji i kulturi ove zemlje, kao i o troje autora koji su je obeležili. Razgovor će moderirati Olivera Mitić iz udruženja KROKODIL, a tri knjige koje će se naći na našem književnom repertoaru u osmom izdanju Eat & Talk-a su:

  • R.U.R. Rosumovi univerzalni Roboti – Karel Čapek
  • Noćna smena – Jahim Topol
  • Tavanice – Zuzana Brapcova

U kompletnom meniju čekaju vas, pored autentičnog češkog aperitiva, i tri klasična jela, pažljivo pripremljena po najboljim receptima kulinarske umetnosti ove zemlje.

  • Aperitiv: Becherovka – češka travarica
  • Predjelo: Bramboráky – tradicionalni kroketi od rendanog krompira
  • Glavno jelo: pečena pačetina na dinstanom crvenom kupusu
  • Dezert: Meruňkové knedlíky – slatke knedle punjene kajsijama

Pridružite nam se u sredu, 12. maja u 18 časova, i u dobroj atmosferi i još boljoj hrani osetite autentični doživljaj Češke pravo iz KROKODILovog Centra.

Eat&Talk #8: Češka

Karađorđeva 43
12.May 2021
Krokodilov centar
1.800 RSD

Najčitanije

Da li treba da elektronske uređaje isključite iz struje kada napolju grmi i seva?

Često čujemo da je opasno da naši kućni uređaji budu uključeni u struju tokom grmljavine. Da li je ovo mit…

5 razloga zašto treba da počnete da pijete sodu bikarbonu

Verovatno već koristite sodu bikarbonu u kuhinji, a možda čak i za čišćenje svog doma. Ali da li ste znali…

Zašto nam se magle stakla automobila i kako to da rešimo?

Zamagljena šoferšajbna smanjuje vidljivost tokom vožnje, a samim tim i našu bezbednost u saobraćaju. S ovim problemom se suočavamo i…

Ako volite ovu pesmu – čestitamo vam, naučnici kažu da ste psihopata

Jedan od najpoznatijih repera, ali i muzičara danas je svakako Eminem, sa više miliona prodati ploča singlova i strimova pesama…

Nesvakidašnja scena na Slovenskoj plaži u Budvi: “Ne prilazite”

Kraj slovenske plaže u Budvi pliva mladunče delfina. Sasvim samo, i izgubljeno pliva veoma blizu obale. Turisti i znatiželjnici prilaze…

Ovo su znaci da pijete previše alkohola

Čaša uz ručak, čaša posle večere, povremeno opuštanje sa prijateljima. Nije problem ako povremeno uživate u alkoholu, ali kada zaista…

Najnovije - Gastro

10 najboljih restorana na svetu prema korisnicima sajta „TripAdvisor″

Ne znate gde biste išli za svoje sledeće gastronomsko hodočašće? Na pravom ste mestu. Naime, popularni sajt TripAdvisor organizovao je…

Više od pedeset restorana pripremilo je posebne menije za Belgrade Restaurant Show

Na konferenciji koja je održana u Turističkoj organizaciji Srbije predstavljena je manifestacija Belgrade Restaurant Show koja će biti održana u…

Ne volite karfiol? Kad probate ovaj kremasti, jesenji potaž, odmah ćete promeniti mišljenje

Jesenje temperature i promenljivo vreme idealne su uslovi za prehladu, pa je ovih dana jako važno jačati imunitet. A koji…

Tajni sastojak za pomfrit ukusniji nego iz Meka je kefir: I ne, nije šala

Ako ste bar jednom probali pomfrit iz Meka, vrlo je verovatno da se slažete da ne postoji savršeniji hrskavi zalogaj…

Ovde možete da pronađete vina koja ne možete da kupite nigde: Na samo minut od vas pronašli smo pravi vinski raj

„Vino je dokaz da nas Bog voli i da želi da nas vidi sretne“, rekao je jednom Bendžamin Frenklin, a…

Da li biste probali ovaj ljubičasti paradajz? Kažu da je zdraviji od običnog

On ima ukus paradajza, njegov miris i manje više izgleda isto, ali postoji jedna razlika – ljubičast je. Američko ministarstvo…