• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Evo kako da vam smrznuta pica ispadne ukusnija nego inače

Evo kako da vam smrznuta pica ispadne ukusnija nego inače

CityMagazine
02.07.2020. 2 min Gourmet

Većina ljudi voli picu, ali se i takvim ljudima prevrće u stomaku kada pomisle na smrznutu verziju ovog italijanskog specijaliteta. Ovaj kupovni obrok jednostavno nije toliko dobar.

S druge strane, treba imati u vidu, da smrznute pice nisu pravljene da bi bile preterano ukusne, već da omoguće ljudima da ih lako i brzo spreme kada su u gužvi. Ipak, postoje neki trikovi koji vam mogu pomoći da one ispadnu ukusnije nego inače.

Prvo što treba da uradite je da smrznutu picu dobro odmrznete. Ponekad na njihovom pakovanju piše da to nije potrebno uraditi, ali se ne obazirite na to. Najbolje je da ih ostavite u frižideru preko noći.

Evo kako da vam smrznuta pica ispadne ukusnija nego inače

U suprotnom će vaša pica biti puna malih ledenih kristala, pa kada je stavite u rernu ona će se više kuvati na pari nego što će se peći. Postoji rizik i da neodmrznuta pica ispusti previše vlage u pleh i tako učini testo gnjecavim, umesto hrskavim. Mnogi kuvari preporučuju i da testo pice izbušite na nekoliko mesta da bi se ono bolje ispeklo.

Još jedna stvar koju možete da uradite da biste poboljšali ukus pice iz supermarketa je da na nju stavite dodatne sastojke. To, na primer, može biti još malo origana, mocarele ili pečuraka. Možda je najbolje da kupite smrznutu Margaritu kako biste imali što više mesta za sastojke iz vašeg doma.

Evo kako da vam smrznuta pica ispadne ukusnija nego inače

Kako biste je učinili još ukusnijom i svežijom, stavite malo maslinovog ulja na picu pre pečenja, a kada je izvadite iz rerne, iscedite malo limuna na nju. Picu je najbolje staviti u dobro zagrejanu rernu i peći je od 8 do 10 minuta.

Ovako spremljena pica možda neće biti jednako ukusna kao onu koju biste jeli u restoranu ili naručili iz lokalne picerije, a verovatno ni kao ona koju biste sami spremili od nule u slučaju da ste majstor za spremanje italijanske hrane, ali ona će svakako imati bolji ukus od smrznutih pica koje ste pravili do tada.

Izvor: The List

Oznake:

kuvanjepicasavetismrznuta hranatrikovi

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Brzi recept za osvežavajući sorbe od borovnica
Prethodni

Brzi recept za osvežavajući sorbe od borovnica

Rashladi se uz Barcaffé Lattiato!
Sledeći

Rashladi se uz Barcaffé Lattiato!

Sledeći
Rashladi se uz Barcaffé Lattiato!
03.07.2020.

Rashladi se uz Barcaffé Lattiato!

Prethodni
01.07.2020.

Brzi recept za osvežavajući sorbe od borovnica

Brzi recept za osvežavajući sorbe od borovnica

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖