Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Evo kako da vam smrznuta pica ispadne ukusnija nego inače

AUTOR: CityMagazine 02 Jul, 2020
Evo kako da vam smrznuta pica ispadne ukusnija nego inače

Većina ljudi voli picu, ali se i takvim ljudima prevrće u stomaku kada pomisle na smrznutu verziju ovog italijanskog specijaliteta. Ovaj kupovni obrok jednostavno nije toliko dobar.

S druge strane, treba imati u vidu, da smrznute pice nisu pravljene da bi bile preterano ukusne, već da omoguće ljudima da ih lako i brzo spreme kada su u gužvi. Ipak, postoje neki trikovi koji vam mogu pomoći da one ispadnu ukusnije nego inače.

Prvo što treba da uradite je da smrznutu picu dobro odmrznete. Ponekad na njihovom pakovanju piše da to nije potrebno uraditi, ali se ne obazirite na to. Najbolje je da ih ostavite u frižideru preko noći.

U suprotnom će vaša pica biti puna malih ledenih kristala, pa kada je stavite u rernu ona će se više kuvati na pari nego što će se peći. Postoji rizik i da neodmrznuta pica ispusti previše vlage u pleh i tako učini testo gnjecavim, umesto hrskavim. Mnogi kuvari preporučuju i da testo pice izbušite na nekoliko mesta da bi se ono bolje ispeklo.

Još jedna stvar koju možete da uradite da biste poboljšali ukus pice iz supermarketa je da na nju stavite dodatne sastojke. To, na primer, može biti još malo origana, mocarele ili pečuraka. Možda je najbolje da kupite smrznutu Margaritu kako biste imali što više mesta za sastojke iz vašeg doma.

Kako biste je učinili još ukusnijom i svežijom, stavite malo maslinovog ulja na picu pre pečenja, a kada je izvadite iz rerne, iscedite malo limuna na nju. Picu je najbolje staviti u dobro zagrejanu rernu i peći je od 8 do 10 minuta.

Ovako spremljena pica možda neće biti jednako ukusna kao onu koju biste jeli u restoranu ili naručili iz lokalne picerije, a verovatno ni kao ona koju biste sami spremili od nule u slučaju da ste majstor za spremanje italijanske hrane, ali ona će svakako imati bolji ukus od smrznutih pica koje ste pravili do tada.

Izvor: The List

Najčitanije

Ovo je originalni recept za rusku salatu iz 1860. godine – i odmah da vam kažemo, sve ste omašili

Slavska i praznična trpeza nezamislive su bez ruske salate, ali nijedna domaćica na našim prostorima ne pravi je po originalnom…

Samo tri dela tela treba prati svakog dana, kažu lekari

Mnogi ljudi se tuširaju svako jutro kako bi se razbudili i sveži i čisti ušli u novi dan, dok drugi…

Francuskinje petkom više ne nose farmerke i žele da i vi činite isto: Razlog je više nego ubedljiv

Ukoliko na Instagramu pratite dosta Francuskinja, koje sa razlogom važe za ikone stila, verujemo da ste u poslednje vreme primetili…

Bilans Crnog petka (sirotinjska verzija): Zarina aplikacija u dva minuta razbesnela žene u Srbiji

Zarina aplikacija je slomila duh svakoj poštenoj šopingholičarki u Srbiji koja je tačno u 22 h čekala da napravi svoju…

Čaj od cimeta koji topi kilograme i ubrzava metabolizam: Ako ga pijete na ovaj način, nećete propustiti fantastične rezultate

Kada je u pitanju postizanje zdrave težine, ljudi najčešće pribegavaju raznim trendi dijetama i tabletama za mršavljenje, potcenjujući važnost zdrave…

„Sve je na prodaju, i integritet i obraz”: Nina Radulović na Instagramu reklamira ekološku katastrofu u Majdanpeku

Postoji ona stara narodna, “nije važno šta se piše, samo stavi lepu sliku”, pa su se izgleda tom logikom vodili…

Najnovije - Gastro

Najsmešniji i najtačniji recept za karbonaru: “Zbog struganih peta iz kesice Venecija tone od muke”

Jedno od odomaćenih jela sa tradicionalne italijanske trpeze je i karbonara, ali sastojci su toliko promenjeni da više nema veze…

Uz ove slane grickalice uživanje u utakmici Srbije i Brazila na SP u fudbalu biće još uzbudljivije

Budući da je počelo Svetsko prvenstvo u fudbalu, gledanje utakmica ovih dana je omiljena aktivnost većine ljudi širom planete. A…

Napravite toblerone kod kuće: Ovom ukusu nećete moći da odolite

Kupovna poslastica iz naslova specifična je kako izgledom, tako i kombinacijom sastojaka. Dok jedemo slasnu čokoladu osećamo hrskave lešnike, ali…

8 korisnih saveta za čuvanje i pripremu krompira

Krompir je jedna od omiljenih namirnica od koje se mogu napraviti mnogi sjajni obroci. No, ljudi često prave greške kada…

U ovom restoranu se služi najskuplji pomfrit na svetu: Evo koliko iznosi jedna porcija

Nazvani „Crème de la Crème Pommes Frites”, pomfrit koji se služi u restoranu u Njujorku, drži Ginisov svetski rekord za…

Stručnjaci su napravili listu najgorih jela iz Srbije, i naravno da mislimo da nemaju pojma

Na retko šta smo ponosni kao na hranu, pa svakako da nam ne prijaju loše kritike na tradicionalna jela ma…