Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Evo kako da vam smrznuta pica ispadne ukusnija nego inače

AUTOR: CityMagazine 02 Jul, 2020
Evo kako da vam smrznuta pica ispadne ukusnija nego inače

Većina ljudi voli picu, ali se i takvim ljudima prevrće u stomaku kada pomisle na smrznutu verziju ovog italijanskog specijaliteta. Ovaj kupovni obrok jednostavno nije toliko dobar.

S druge strane, treba imati u vidu, da smrznute pice nisu pravljene da bi bile preterano ukusne, već da omoguće ljudima da ih lako i brzo spreme kada su u gužvi. Ipak, postoje neki trikovi koji vam mogu pomoći da one ispadnu ukusnije nego inače.

Prvo što treba da uradite je da smrznutu picu dobro odmrznete. Ponekad na njihovom pakovanju piše da to nije potrebno uraditi, ali se ne obazirite na to. Najbolje je da ih ostavite u frižideru preko noći.

U suprotnom će vaša pica biti puna malih ledenih kristala, pa kada je stavite u rernu ona će se više kuvati na pari nego što će se peći. Postoji rizik i da neodmrznuta pica ispusti previše vlage u pleh i tako učini testo gnjecavim, umesto hrskavim. Mnogi kuvari preporučuju i da testo pice izbušite na nekoliko mesta da bi se ono bolje ispeklo.

Još jedna stvar koju možete da uradite da biste poboljšali ukus pice iz supermarketa je da na nju stavite dodatne sastojke. To, na primer, može biti još malo origana, mocarele ili pečuraka. Možda je najbolje da kupite smrznutu Margaritu kako biste imali što više mesta za sastojke iz vašeg doma.

Kako biste je učinili još ukusnijom i svežijom, stavite malo maslinovog ulja na picu pre pečenja, a kada je izvadite iz rerne, iscedite malo limuna na nju. Picu je najbolje staviti u dobro zagrejanu rernu i peći je od 8 do 10 minuta.

Ovako spremljena pica možda neće biti jednako ukusna kao onu koju biste jeli u restoranu ili naručili iz lokalne picerije, a verovatno ni kao ona koju biste sami spremili od nule u slučaju da ste majstor za spremanje italijanske hrane, ali ona će svakako imati bolji ukus od smrznutih pica koje ste pravili do tada.

Izvor: The List

Najčitanije

Bredli Kuper donosi čuveno naučnofantastično delo na veliko platno

Dug je put za pojedine adaptacije od štampanih stranica do njihovih filmskih ili serijskih verzija. Takav je slučaj i sa…

Koliko često treba da menjamo peškire ako želimo da ostanemo zdravi?

Peškiri koje koristimo za brisanje ruku, lica i tela prljaviji su nego što nam se čini. Problem ili bar ne…

Bil Gejts preporučuje ovih 5 knjiga za zimske praznike

Ako planirate da predstojeće zimske praznike provedete uz knjigu, Bil Gejts je tu da vam kao i svake godine pomogne…

Horoskop: Šta vam zvezde predviđaju za mesec decembar?

Zakoračili smo u decembar, privodimo kraju obaveze za ovu i pravimo spisak želja i planova za narednu godinu. Tim povodom,…

Turska jela koja su se odomaćila u Srbiji

Verovatno ste nekada čuli da je sarma poreklom iz Turske, ali da li ste znali da ovo važi i za…

Ovo je najgore piće za jetru

Jetra filtrira štetne materije iz tela i zato je nužno brinuti o njenom zdravlju. Kad se govori o oštećenju jetre,…

Najnovije - Gastro

4 recepta za zdrave zimske smutije

Ukoliko izbegavate smutije tokom zime, jer imate osećaj da više prijaju leti kao vid osveženja, danas vam predstavljamo recepte koji…

Kratka istorija sendviča

Malo ko obraća ozbiljnu pažnju na stari dobri sendvič! On je tek-tako neka uzgred hrana… Naravno, u pitanju je varka…

Da li je poželjno dodavati so u čaj?

Verovali ili ne, neki ljudi sole svoj čaj. U ovom tekstu ćemo vam otkriti odakle potiče ova neobična ideja. Većina…

Jednostavan recept za praznične medenjake koje će svi voleti

Bliže nam se praznici, pa u tom duhu već polako razmišljamo o prazničnoj trpezi i svim ukusnim zalogajima u kojima…

Sočne veganske vafle koje se tope u ustima

Ko ne voli tople, vazdušaste vafle sa ukusnim slatkim prelivom? Verujemo da vas nema mnogo… Zboga toga smo odlučili da…

Da li testeninu nakon kuvanja jednostavno iscedite u sudoperi? Pogledajte zašto to nikada ne bi trebalo da radite!

Špagete sa sosom od mesa, pasta karbonara, fetučini sa rikotom i spanaćem, testenine sa jajima i slaninom, tunjevina ili testenina…