• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle

Izmišljena je jestiva lepljiva traka, savršena za giros i burito

CityMagazine
18.05.2022. One Min Read Gourmet

Decenije iskustva vas neće u potpunosti osposobiti da meso, povrće i sos u svom girosu ili buritu održite unutar omotača od tortilje. Velike su šanse, međutim, da uskoro više nećemo imati ovaj problem budući da je upravo objavljena vest da je izmišljena jestiva lepljiva traka koja upravo služi ovoj svrsi.

Iza ovog izuma stoji tim studenata sa univerziteta Džons Hopkins, a njihova jestiva lepljiva traka koja čvrsto povezuje namirnice tokom kuvanja i konzumiranja se zove Tastee Tape. Ova traka se odlepljuje sa jedne površine i lepi na drugu slično kao selotejp ili bilo koja druga lepljiva traka. Ona se prvo ukloni sa papira za pečenje, umoči u vodu i tek onda zalepi na površinu odgovarajućeg jela, u našem primeru, umotane tortilje girosa ili burita.

Studentkinje univerziteta Džons Hopkins sa svojim izumom / Foto: Twitter (@JohnsHopkins)

Lepljivi deo trake, za čije su usavršavanje bili potrebni meseci, sastoji se od vlaknastih, organskih, bezbednih i jestivih sastojaka i „uobičajenih dodataka hrani“. To je sve što je tim studenata, koji čine Tajler Guarino, Mari Erik, Rejčel Ni i Erin Volš, bio voljan da podeli s nam, jer im je želja da patentiraju svoj izum.

Povezani članci

Savršena vikend poslastica: Ovi sočni brauniji kriju jedan poseban sastojak zbog čega ćete ih posebno voleti

Ovo je originalni recept za rusku salatu iz 1860. godine – i odmah da vam kažemo, sve ste omašili

Ostaje da se vidi da li će jestiva lepljiva traka napraviti revoluciju u pripremi ulične hrane kao što se njeni izumitelji nadaju. Mi bismo je rado probali, a vi?

Izvor: Design Taxi
Naslovna slika: Johns Hopkins University

Tags:

buritogirosinovacijeizumi

Povezani članci

5 najčešćih grešaka kod spremanja bifteka

Regionalna vinska avantura u Beogradu

Share Article

Follow Me Written By

CityMagazine

Ostali članci

Previous

Sve što ste želeli da znate o najčešćim vrstama sušija

Next

Neodoljivi tart sa jagodama koji se topi u ustima

Next
19.05.2022.

Neodoljivi tart sa jagodama koji se topi u ustima

Previews
17.05.2022.

Sve što ste želeli da znate o najčešćim vrstama sušija

Najnovije

Preslušajte drugu epizodu podkasta „Vesele 80e sa Đurom PIP POP“
CityMagazine
Džon Laroket priznao da je umesto novca, za film „Teksaški masakr motornom testerom“ dobio travu
Filip Milosavljević
Retrospektakl i jubilej Marka Nastića
CityMagazine
Originalna nepo beba Dakota Džonson vodiće 94. dodelu Oskara: Evo zašto ona ima najbolji genetski materijal za to
Ivana Milošević
Objavljene nominacije za Zlatne maline, vode Tom Henks i filmovi „Blonde“, „Good Mourning“ i „Pinocchio“
CityMagazine

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Stand-up
  • Predstave
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖