• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Neodoljivi tart sa jagodama koji se topi u ustima

Neodoljivi tart sa jagodama koji se topi u ustima

CityMagazine
19.05.2022. 2 min Recepti

Sezona jagoda je u punom jeku, pa je prava šteta maksimalno je ne iskoristiti budući da traje jako kratko. Osim uživanja u svežim jagodama, što većina ljudi najčešće praktikuje, odlična ideja jesu i razne poslastice sa ovim ukusnim, zdravim i osvežavajućim voćem. Zbog toga vam danas donosimo recept za savršeno slastan i kremast tart sa jagodama u glavnoj ulozi!

Kombinacija prhkog testa, ukusnog vanil krema i kiselkastih jagoda stvara pravu harmoniju ukusa, kojoj niko neće moći da odoli. Lagan i ne previše sladak, ovaj desert biće savršena završnica nedeljnog ručka ili, pak, glavna zvezda vaše koktel zabave sa prijateljima. U nastavku otkrijte kako da ga pripremite korak po korak kako bi vam savršeno uspeo.

Neodoljivi tart sa jagodama koji se topi u ustima
Foto: Daniela Zarnescu/Unsplash

Sastojci:

  • 500 g jagoda
  • 180 g džema od jagoda
  • 120 g putera na sobnoj temperaturi
  • 80 g šećera u prahu
  • 30 g mlevenih badema
  • 1 jaje
  • 200 g brašna
  • 1 veliki prstohvat soli
  • 1 mahuna vanile
  • 500 ml punomasnog mleka
  • 2 žumanca
  • 1 jaje
  • 100 g šećera
  • 50 g kukuruznog skroba
Neodoljivi tart sa jagodama koji se topi u ustima
Foto: Didi Miam/Unsplash

Priprema:

Najpre pripremite prhko testo: umutite puter pa dodajte šećer u prahu, mlevene bademe, jaje, brašno i so. Prestanite da mesite testo čim postane homogeno. Oblikujte ga u loptu, zavijte u providnu foliju i stavite u frižider na 3 sata.

Zagrejte rernu na 180°C. Na pobrašnjenoj površini razvaljajte testo tako da bude debljine oko 3 do 4 mm, pa ga pomoću oklagije prebacite u okrugli kalup za tart. Lepo ga utisnite u kalup, pa ostavite u frižideru 20 min da se još malo stegne pre pečenja.

Izvadite testo iz frižidera, pa pecite oko 20 do 25 minuta. Zatim smanjite temperaturu na 150°C, pa pecite još nekih 20 do 25 minuta dok ne dobije lepu zlatnožutu boju. Ostavite da se ohladi.

U međuvremenu pripremite krem. Mahunu vanile podelite napola i ostružite semenke, pa prokuvajte zajedno sa mlekom. U činiji umutite žumanca sa jajetom, šećerom i kukuruznim skrobom, pa sipajte dobijenu smesu u ključalo mleko i dobro izmešajte da se fino sjedini. Vratite na ringlu da se zagreje, pa čim smesa proključa, sklonite sa ringle i prestanite sa kuvanjem. Ostavite da se ohladi, uklonite mahunu vanile, pa sipajte preko ohlađene kore i fino poravnajte širokim nožem.

Jagode dobro operite, očistite i prepolovite ih, pa ih ređajte ukrug preko krema. Zatim zagrejte džem, po potrebi ga malo razredite vodom, pa njime premažite jagode kako bi imale lep sjaj.

Ostavite da se dobro ohladi, pa isecite i uživajte. Bon appétit!

Izvor: Elle France

Naslovna fotografija: Reuben Mcfeeters/Unsplash

Oznake:

jagodelaganoprolećni recepttart sa jagodamaukusno

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Izmišljena je jestiva lepljiva traka, savršena za giros i burito
Prethodni

Izmišljena je jestiva lepljiva traka, savršena za giros i burito

Street Food Festival se vraća u grad!
Sledeći

Street Food Festival se vraća u grad!

Sledeći
Street Food Festival se vraća u grad!
19.05.2022.

Street Food Festival se vraća u grad!

Prethodni
18.05.2022.

Izmišljena je jestiva lepljiva traka, savršena za giros i burito

Izmišljena je jestiva lepljiva traka, savršena za giros i burito

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    štrumpfovi
    „Štrumpfovi – veliki film“ vodi u nezaboravnu avanturu
    CityMagazine
    ivan tokin
    Najzrelije Tokinovo delo – „Crna noć nada mnom i zvezdano nebo u meni” u prodaji od 10. jula
    CityMagazine
    metal
    Ovo je 5 najvrelijih metal koncerata u Srbiji ovog leta – čak i za one koji inače ne slušaju ovu vrstu muzike
    Miloš Dašić
    United Media ponovo na Pulskom filmskom festivalu: Podrška kreativnosti, autorima i najboljem regionalnom filmu
    United Media ponovo na Pulskom filmskom festivalu: Podrška kreativnosti, autorima i najboljem regionalnom filmu
    CityMagazine
    biblioteka cenzora knjiga
    „Biblioteka cenzora knjiga“: (S)misli svojom glavom
    Filip Milosavljević

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖