Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Na talasima zadovoljstva – Dobro jutro slani margarin sa maslacem i morskom solju

AUTOR: CityMagazine 29 May, 2020
Na talasima zadovoljstva – Dobro jutro slani margarin sa maslacem i morskom solju

Da li među vama ima onih koji uvek osećaju neku blagu i neobjašnjivu nostalgiju? Neki osećaj od kog zatreperi srce a javi se iz čista mira – kada osetite određeni miris u vazduhu, ili ga neki ukus pokrene, pesma, glas, boja… I da li se tada odjednom nađete na nekom mestu u svojoj glavi – možda osetite topao pesak u koji ste uronili noge, dok vas sunce miluje a more u nejednakim talasićima završava jednu priču u dodiru sa kopnom?

Da?

Većina vas se pronašla u morskoj slici?

Sjajno! Onda za vas imamo jednu poslasticu. I za srce i za nepca.

Naš novi Dobro jutro u sebi donosi ne baš tajni sastojak ali, svakako jedan koji otključava mnoge tajne i mnoge uspomene. Morsku so. Sastojak koji ne može biti poetičniji. Naime, morska so nastaje isparavanjem morske vode i to je jedina uspomena koju ostavlja iza sebe. Nosi tajnu bezbrojnih putovanja talasa, dalekih obala… Sve tajne pomešali smo sa poznatim ukusom vašeg omiljenog Dobro jutra sa maslacem i dobili smo tako namaz čiji intezivni i bogati ukus budi sva čula, pa i ona skrivena – u kojima ste još uvek na moru, ronite u plavim dubinama, sanjarite na glatkoj steni, udišete duboko miris borova, grejete se mokri i slani na toplom pesku, gledate bezbroj zvezda dok vam more šumi pod nogama…

Dobro jutro slani sa maslacem, idealan je za različite vrste sendviča, kanapea, brusketa i kao premaz za kiflice i druga peciva. Kreiran za ljubitelje bogatog ukusa, učiniće vašu trpezu još ukusnijom i lepšom!

Najčitanije

Bredli Kuper donosi čuveno naučnofantastično delo na veliko platno

Dug je put za pojedine adaptacije od štampanih stranica do njihovih filmskih ili serijskih verzija. Takav je slučaj i sa…

10 sireva koje možete jesti bez griže savesti

Namirnica o kojoj će danas detaljno biti reči dragocena je u ishrani, jer je bogata proteinima i važnim vitaminima, a…

Koliko često treba da menjamo peškire ako želimo da ostanemo zdravi?

Peškiri koje koristimo za brisanje ruku, lica i tela prljaviji su nego što nam se čini. Problem ili bar ne…

Bil Gejts preporučuje ovih 5 knjiga za zimske praznike

Ako planirate da predstojeće zimske praznike provedete uz knjigu, Bil Gejts je tu da vam kao i svake godine pomogne…

Horoskop: Šta vam zvezde predviđaju za mesec decembar?

Zakoračili smo u decembar, privodimo kraju obaveze za ovu i pravimo spisak želja i planova za narednu godinu. Tim povodom,…

Turska jela koja su se odomaćila u Srbiji

Verovatno ste nekada čuli da je sarma poreklom iz Turske, ali da li ste znali da ovo važi i za…

Najnovije - Gastro

4 recepta za zdrave zimske smutije

Ukoliko izbegavate smutije tokom zime, jer imate osećaj da više prijaju leti kao vid osveženja, danas vam predstavljamo recepte koji…

Kratka istorija sendviča

Malo ko obraća ozbiljnu pažnju na stari dobri sendvič! On je tek-tako neka uzgred hrana… Naravno, u pitanju je varka…

Da li je poželjno dodavati so u čaj?

Verovali ili ne, neki ljudi sole svoj čaj. U ovom tekstu ćemo vam otkriti odakle potiče ova neobična ideja. Većina…

Jednostavan recept za praznične medenjake koje će svi voleti

Bliže nam se praznici, pa u tom duhu već polako razmišljamo o prazničnoj trpezi i svim ukusnim zalogajima u kojima…

Sočne veganske vafle koje se tope u ustima

Ko ne voli tople, vazdušaste vafle sa ukusnim slatkim prelivom? Verujemo da vas nema mnogo… Zboga toga smo odlučili da…

Da li testeninu nakon kuvanja jednostavno iscedite u sudoperi? Pogledajte zašto to nikada ne bi trebalo da radite!

Špagete sa sosom od mesa, pasta karbonara, fetučini sa rikotom i spanaćem, testenine sa jajima i slaninom, tunjevina ili testenina…