• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Najskuplja pica na svetu se pravi 72 sata, a evo koliko košta i koji su njeni sastojci

Najskuplja pica na svetu se pravi 72 sata, a evo koliko košta i koji su njeni sastojci

Aleksandar Maksimović
29.08.2022. 2 min Gourmet

Pri samoj pomisli na picu, većini ljudi krene voda na usta. Ovaj italijanski specijalitet je pogodan za bilo koje doba godine, jer uvek možemo da pravimo picu od različitih sastojaka u zavisnosti od sezone.

Jednu picu sa egzotičnim sastojcoma naročito bismo voleli da probamo. U pitanju je navodno najskuplja pica na svetu, koja košta neverovatnih 8.300 evra! Ona se zove Luj XIII, što je, složićete se, potpuno prikladno imajući u vidu luksuz koji je vladao na francuskom dvoru u 17. veku.

Recept za ovu picu za bogate napravio je Renato Viola, veoma cenjeni italijanski pica majstor, pobednik više prestižnih kulinarskih takmičenja.

Njegova pica Luj XIII prečnika je svega 20cm. Ona se služi isključivo u domu osobe koja ju je naručila. Ketering tim čine Renato Viola, somelijer i kuvar. Celokupna priprema pice se dešava na licu mesta, izuzev pravljenja testa, koje se sprema 72 sata ranije od organskog brašna, roze soli iz australijske reke Mari i prirodnog kvasca.

The world’s most expensive pizza is called the Louis XIII. It can be found in Salerno, Italy, and costs $12,000. pic.twitter.com/TrltMZD6K4

— SERIOUSLY STRANGE (@SeriousStrange) September 24, 2017

Renato Viola kaže da je većina sastojaka njegove pice iz Francuske i Italije. Mozzarella di bufala, sir napravljen od mleka domaćih italijanskih bivola, daje ovoj pici prepoznatljivu vlažnu, žvakastu i sirastu teksturu. Najskuplji sastojak su jastozi – pripremljeni i flambirani u konjaku. Pored njih, kao nadev na picu se stavljaju i tri vrste egzotičnog kavijara, kozice i mediteranske vrste škampa.

Domaćini od ketering tima uz obrok dobijaju i jedinstven escajg, kao i konjak Remy Martin Cognac Louis XIII, koji se odlično uklapa sa ukusima pice.

Verovatno se pitate gde je moguće probati ovu picu? Nažalost, samo na jednoj lokaciji na svetu, u mestu Agropoli u italijanskoj regiji Salerno. Ako imate želju da probate picu Luj XIII, stupite u kontakt sa pica majstorom Renatom Violom i zakažite svoj termin, a nakon minimum tri dana njegov ekskluzivni italijanski specijalitet će se naći na vašoj trpezi.

Izvor: NRI Vision
Naslovna fotografija: Hoja Studio on Unsplash

Oznake:

italijanska hranaitalijanska kuhinjaluksuzpica

Podeli

Zaprati Autor

Aleksandar Maksimović

Veliki fan muzike, filmova i političkih rasprava na slavama.

Ostali članci

Ručak iz tiganja: Mesni uštipci gotovi za 15 minuta
Prethodni

Ručak iz tiganja: Mesni uštipci gotovi za 15 minuta

Krompir na oko: Jeftin, a atraktivan mezetluk
Sledeći

Krompir na oko: Jeftin, a atraktivan mezetluk

Sledeći
Krompir na oko: Jeftin, a atraktivan mezetluk
29.08.2022.

Krompir na oko: Jeftin, a atraktivan mezetluk

Prethodni
28.08.2022.

Ručak iz tiganja: Mesni uštipci gotovi za 15 minuta

Ručak iz tiganja: Mesni uštipci gotovi za 15 minuta

No Comment! Be the first one.

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    exit
    Od legendi elektronskog zvuka do lidera nove generacije: Na jubilarni EXIT stiže The Prodigy, Tiësto, Eric Prydz, Solomun, Hot Since 82, Boris Brejcha, Nina Kraviz, Amelie Lens, Indira Paganotto, Sara Landry i mnogi drugi
    Filip Milosavljević
    pustolovine fredija lombara
    „Pustolovine Fredija Lombara”: Biser tragično stradalog genija
    Filip Milosavljević
    svet iz doba jure ponovo rođeni
    Blokbaster „Svet iz doba Jure: Ponovo rođeni” stiže u bioskope 2. jula
    CityMagazine
    keni nije mrtav
    Bend Keni nije mrtav objavio drugi album „Na vratima“
    Filip Milosavljević
    5 reči protiv straha: Zoran Radmilović imao je formulu za slobodu, a njegovo pismo od pre 40 godina treba da čitamo svakog dana
    5 reči protiv straha: Zoran Radmilović imao je formulu za slobodu, a njegovo pismo od pre 40 godina treba da čitamo svakog dana
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖