• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Krompir na oko: Jeftin, a atraktivan mezetluk

Krompir na oko: Jeftin, a atraktivan mezetluk

CityMagazine
29.08.2022. 1 min Recepti

Krompir je sjajna namirnica koja se uz sve slaže. Imamo recept Mike Dajmaka, koji će vam se svideti.

Potrebno je:

Krompir – 1 kg

jaja – 5 kom

beli jaki sir (ili kajmak)

100 gr; ulje; so; biber

Priprema: Evo jednog jednostavnog, jeftinog, a atraktivnog mezeluka koji će uspešno odraditi posao oko cele večere ili čak posluženja za iznenadne goste.

Koliko gostiju, toliko i krompira, toliko jaja, toliko i kašičica sjeničkoj (ili feta) sira, može i starog dobrog kajmaka. Veće krompire (roze je za ovo najbolji) treba oljuštiti pa izdubiti toliko da unutra stanu i kašičica belog mrsa, i celo jaje. Onamo se zavri voda, posoli se, pa krompiri izblanširaju na nekoliko minuta.

Poređaju se na pleh u kojem će se peći, svaki napuni kašičicom sira ili kajmaka, onda unutra razbije jaje i ukrasi zrnom bibera. Peče se u rerni na regularnih 225 stepeni, a gotovo je kad je u sredini i jaje pečeno.

Oznake:

krompirrecept

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Najskuplja pica na svetu se pravi 72 sata, a evo koliko košta i koji su njeni sastojci
Prethodni

Najskuplja pica na svetu se pravi 72 sata, a evo koliko košta i koji su njeni sastojci

Da li ste čuli za laneno jaje? U brojnim receptima menja obično jaje, a pravi se od samo dva sastojka
Sledeći

Da li ste čuli za laneno jaje? U brojnim receptima menja obično jaje, a pravi se od samo dva sastojka

Sledeći
Da li ste čuli za laneno jaje? U brojnim receptima menja obično jaje, a pravi se od samo dva sastojka
01.09.2022.

Da li ste čuli za laneno jaje? U brojnim receptima menja obično jaje, a pravi se od samo dva sastojka

Prethodni
29.08.2022.

Najskuplja pica na svetu se pravi 72 sata, a evo koliko košta i koji su njeni sastojci

Najskuplja pica na svetu se pravi 72 sata, a evo koliko košta i koji su njeni sastojci

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Jakov Jozinović
    Ovo je glavno pitanje koje su postavljali ljudi iz Beograda ovih dana, i kakve veze sa tim ima Jakov Jozinović
    CityMagazine
    predator divljina
    Specijalna projekcija filma „Predator: Divljina“ 5. novembra
    CityMagazine
    Crna svadba
    Pogledali smo drugu sezonu serije “Crna svadba” i dobili smo sve, sem onoga što smo želeli
    CityMagazine
    superpaun
    Indie rock bend Superpaun objavio album prvenac „Ti si heroj“: Pravedni borac protiv nepravedne svakodnevice
    CityMagazine
    hbo max novembar
    Novembar na HBO MAX: Erotika, komedije i kuvanje
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖