Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Ručak iz tiganja: Mesni uštipci gotovi za 15 minuta

AUTOR: CityMagazine 28 Aug, 2022
Ručak iz tiganja: Mesni uštipci gotovi za 15 minuta

Vreme je danas ono što nam uvek fali. A dobar ručak svima izmami osmeh na lice, zato smo našli kompromis. Recept za jelo koje spremate brzinski, a preukusno je.

POTREBNO JE:

400 g svinjetine,

3 jaja,

2 dl vode,

6 kašika ulja,

6 kašika brašna,

1 prašak za pecivo,

4 čena belog luka,

so,

biber,

mlevena crvena paprika,

peršun.

PRIPREMA: Umutite jaja, pa dodajte vodu, ulje, brašno, prašak za pecivo, iseckan beli luk, začine po ukusu, iseckan peršunov list i mleveno meso. Smesu za uštipke dobro sjedinite i ostavite u frižideru da odstoji najmanje pola sata. Zagrejte ulje u tiganju i kašikom vadite uštipke iz smese, pa ih pecite do zlatno braon boje. Poslužite ih tople sa sosom i prilogom po želji.

Naslovna fotografija: Shutterstock

Najčitanije

Preminula je Gorica Nešović: “Volela bih da pravim doručak zajedno sa slušaocima”

Gorica Nešović, novinarka i voditeljka, preminula je danas u Beogradu nakon duže bolesti. Poslednjih godina radila je emisiju Buđenje, sa…

Pun, krvavi mesec u Ovnu od 9. oktobra donosi burne promene: Na ova tri znaka će najviše uticati

Oktobarski pun mesec ima mnogo imena – lovački mesec, selidbeni mesec, ledeni mesec ili krvavi mesec. Biće na vrhuncu 9.oktobra…

Razvodi se zlatni američki par nakon 12 godina braka: Razlog je njegovo prekršeno obećanje

Žizel Bundšen i Tom Brejdi angažovali su advokate za pokretanje brakorazvodne parnice, potvrdili su izvori za Page Six. Par je…

Ovo su najusamljeniji horoskopski znaci

Biti sam i biti usamljen nije isto, jer vam može biti zabavno i kada ste sami, ali kako onda razlikovati…

Maslac, margarin ili gi puter? Evo koji je najzdraviji

Ljudi se često pitaju da li je za zdravlje bolja opcija maslac ili margarin. Da je to sve češća briga…

Najnovije - Gastro

Kako da zamrznete krompir a da sačuva teksturu i ukus

Ako su nas majke nešto učile, to je da krompir ne može u zamrzivač. A danas u marketima masa proizvoda…

Recepti za musaku Mike Dajmaka

Kada pomislimo na musaku prva asocijacija obično je jelo od krompira i mesa, sa dodatkom začina, ali ne mora da…

Da li ste spremni za vegansku čokoladu?

Veganska ishrana sve je popularnija, naročito među pripadnicima mlađe generacije, starosti do 25 godina. Ako na to dodamo i povećanu…

Jesen je stigla: Vreme je za najsočniji kolač od jabuka

Jesen je stigla, a to znači da je vreme za jabuke i razne delicije sa njima u glavnoj ulozi. Zbog…

Izložba autohtonih sireva Balkana u tržnom centru BEO

Ovog vikenda, 1. i 2. oktobra, u Beogradu će biti održana 14. izložba autohtonih sireva Balkana, Balkan Cheese Festival. Svoje…

10 najboljih restorana na svetu prema korisnicima sajta „TripAdvisor″

Ne znate gde biste išli za svoje sledeće gastronomsko hodočašće? Na pravom ste mestu. Naime, popularni sajt TripAdvisor organizovao je…