Ovaj sastojak će vaš paradajz sos učiniti puno ukusnijim
Kada ste u dilemi šta da kuvate, uvek imate opciju da na brzinu spremite ukusnu pastu sa paradajz sosom i parmezanom. Ako vam je pri ruci tunjevina, možete je dodati ovom obroku, a tu je naravno i verzija ovog jela sa mlevenim mesom, popularna Bolonjeze pasta.
Paradajz sos se može iskoristiti i za druga jela, a u njega se može dodati različito povrće i, naravno, začini. Uz pomoć jednog sastojka ga možete učiniti naročito ukusnim, a to je, verovali ili ne, riblji sos.
Prema navodima autora sa sajta MyRecipes, u pitanju je riblji sos začinjen solju i šećerom, pripremljen od inćuna koji su bili fermentisani nekoliko meseci, a ponekad i godina. To je braonkast sos koji sadrži glutamate, a upravo su oni ti koji će vašem paradajz sosu dati njegov poseban ukus.
Naravno, veoma je važno da dodate pravu količinu ovog sastojka u vaš paradajz sos. Naš savet je da sipate pola kafene kašičice sosa tokom kuvanja i drugu polovine iste kašičice neposredno pre završetka ovog procesa. Tada možete probati svoj sos i oceniti da li treba dodati još ovog magičnog sastojaka. Za početak vam ipak predlažemo da se držite naše formule.
U slučaju da ste vegetarijanac, zamenite riblji sos soja sosom i dobićete sličan rezultat.
Izvor: Metropolitan
Naslovna fotografija: Heather Ford