• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Recept za zdrave ćuftice bez mesa

Recept za zdrave ćuftice bez mesa

CityMagazine
09.04.2022. 1 min Recepti

Brokoli i leblebije osiguravaju dnevni unos vitamina, minerala, vlakana i proteina. Pripremite zdrave, jednostavne i ukusne ćuftice koje će oduševiti čitavu porodicu.

Sastojci za 4 osobe:

  • 400 g kuvane leblebije iz konzerve
  • 1 glavica brokolija
  • 1 jaje
  • 30 g brašna
  • 30 g izrendanog sira
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica suvog peršuna
  • So i biber po ukusu

Postupak:

  1. Brokoli operite i isitnite na cvetiće, koje zatim treba krupno da iseckate. Leblebije ocedite iz konzerve i isperite pod mlazom vode.
  2. U kipućoj vodi kuvajte ih zajedno 2 minuta, pa dobro ocedite.
  3. U činiju istresti dobru polovinu brokolija i leblebije. Sastojke grubo izgnječite viljuškom, pa dodajte brašno, umućeno jaje, sir, beli luk, peršun, so i biber, te ostatak smese. Sve zajedno dobro izmešajte da se lepo sjedini.
  4. Od smese mokrim rukama oblikovati ćuftice.
  5. U tiganju zagrejte ulje na kome ćete pržiti ćuftice, 3-5 minuta sa svake strane. Nakon što ćuftice porumene, poslužite ih s omiljenim prilogom ili prelivom.

Izvor: Aktivni Si

Naslovna fotografija: Anton / Unsplash

Oznake:

brokolileblebijeporodični ručakzdravo

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Ovako seckaju luk kuvari iz restorana sa Mišelinovim zvezdicama (VIDEO)
Prethodni

Ovako seckaju luk kuvari iz restorana sa Mišelinovim zvezdicama (VIDEO)

Ovaj sastojak će vaš paradajz sos učiniti puno ukusnijim
Sledeći

Ovaj sastojak će vaš paradajz sos učiniti puno ukusnijim

Sledeći
Ovaj sastojak će vaš paradajz sos učiniti puno ukusnijim
10.04.2022.

Ovaj sastojak će vaš paradajz sos učiniti puno ukusnijim

Prethodni
08.04.2022.

Ovako seckaju luk kuvari iz restorana sa Mišelinovim zvezdicama (VIDEO)

Ovako seckaju luk kuvari iz restorana sa Mišelinovim zvezdicama (VIDEO)

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    rouzovi
    Komedija „Rouzovi” inspirisana čuvenom komedijom ima sjajnu ekipu
    Filip Milosavljević
    exit
    Jubilarni EXIT festival uz više od 200.000 posetilaca odbranio slobodu uz poruku da su ljubav i svetlost nezaustavljivi
    CityMagazine
    exit
    Na desetine hiljada ljudi skandiralo „Pumpaj“ na glavnoj bini Exita
    CityMagazine
    film
    Glumio je kod Kusturice i u drugim kultnim filmovima, a danas “prodaje telo” preko svog zvaničnog sajta
    CityMagazine
    za milion godina
    Zdravko Čolić se žalio na ova dva muzičara: Duhovita priča sa snimanja pesme “Za milion godina” koju malo ko zna
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖