• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle

Ovaj sastojak će vaš paradajz sos učiniti puno ukusnijim

CityMagazine
10.04.2022. 1 min Gourmet

Kada ste u dilemi šta da kuvate, uvek imate opciju da na brzinu spremite ukusnu pastu sa paradajz sosom i parmezanom. Ako vam je pri ruci tunjevina, možete je dodati ovom obroku, a tu je naravno i verzija ovog jela sa mlevenim mesom, popularna Bolonjeze pasta.

Paradajz sos se može iskoristiti i za druga jela, a u njega se može dodati različito povrće i, naravno, začini. Uz pomoć jednog sastojka ga možete učiniti naročito ukusnim, a to je, verovali ili ne, riblji sos.

Prema navodima autora sa sajta MyRecipes, u pitanju je riblji sos začinjen solju i šećerom, pripremljen od inćuna koji su bili fermentisani nekoliko meseci, a ponekad i godina. To je braonkast sos koji sadrži glutamate, a upravo su oni ti koji će vašem paradajz sosu dati njegov poseban ukus.

Povezani članci

Nikada ne podgrevajte pirinač, pileće meso uvek isperite pod tekućom vodom i druge popularne zablude o kuvanju

Ruskinja u Beogradu pokazala recept za rusku salatu zbog kog će vaša majka piti šećer i vodu

Foto: Assassas77 / CC 4.0 / Wikimedia Commons

Naravno, veoma je važno da dodate pravu količinu ovog sastojka u vaš paradajz sos. Naš savet je da sipate pola kafene kašičice sosa tokom kuvanja i drugu polovine iste kašičice neposredno pre završetka ovog procesa. Tada možete probati svoj sos i oceniti da li treba dodati još ovog magičnog sastojaka. Za početak vam ipak predlažemo da se držite naše formule.

U slučaju da ste vegetarijanac, zamenite riblji sos soja sosom i dobićete sličan rezultat.

Izvor: Metropolitan
Naslovna fotografija: Heather Ford

Oznake:

inćunikulinarski trikparadajz sosriblji sossavetisosoviukusno

Povezani članci

Večera koja topi kilograme, čisti creva i ubrzava metabolizam

Ne volite kuvano vino? Isprobajte ovaj recept za najukusniji čokoladni punč

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Prethodni

Recept za zdrave ćuftice bez mesa

Sledeći

Koliko dugo suši može da stoji u frižideru?

Sledeći
11.04.2022.

Koliko dugo suši može da stoji u frižideru?

Prethodni
09.04.2022.

Recept za zdrave ćuftice bez mesa

Najnovije

Beyonce
„Bilo je mnogo negativnih stvari“: Bijonsina ćerka je odgovorila na kritike na najbolji mogući način
CityMagazine
Takmičari iz emisije „Squid Game: The Challenge“ prete tužbom protiv Netflixa i producenata tvrdeći da su povređeni tokom snimanja
CityMagazine
Pantelija
Da li znate koliko je tačno godina imao Pantelija? Detalj iz „Maratonaca“ koji posle 40 godina i dalje zbunjuje mnoge
Ivana Milošević
Istinita priča o psu Titini koji je bio deo polarne ekpedicije stigla u bioskope
CityMagazine
Marčelo sa bendom otkriva šta da očekujemo na koncertu u MTS Dvorani 5. decembra
CityMagazine

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Tribine
  • Stand-up
  • Sport
  • Sajmovi
  • Predstave
  • Pozorište
  • Konferencije
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Humanitarni događaj
  • Festivali
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖