• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle

Ove kulinarske veštine morate da savladate

CityMagazine
19.01.2020. 3 Mins Read Gourmet

Ukoliko želite da svoje kulinarske veštine podignete na viši nivo, morate uložiti malo volje i vremena. U prilog vam ide činjenica da živimo u vreme interneta, gde u svakom trenutku možete potražiti inspiraciju i savete. Pored toga, ako pripadate staroj školi, uvek možete da se poslužite kuvarima vaših mama i baka. Važno je da pred sobom imate pravi recept, te neophodne sastojke, i priprema može da počne.

Postoje razni članci na temu jela koja su laka za pripremu, a obožavaju ih svi ukućani. To su uglavnom dobro poznati ukusi, koje pamtimo još iz detinjstva. Međutim, kada bismo vas pitali da li znate koje namirnice su vam potrebne, te da objasnite postupak korak po korak, mnogi bi zastali da razmisle. Današnja tema je posvećena klasicima trpeze koje bi bilo lepo da naučite da spremate, ukoliko ne želite da ostanete gladni. Krenimo redom…

1. Priprema kajgane

Povezani članci

Nikada ne podgrevajte pirinač, pileće meso uvek isperite pod tekućom vodom i druge popularne zablude o kuvanju

Postoji jako dobar razlog zašto se peršun stavlja na vrh jela: I ne, nije dekoracija

Ovo je jedno od jela za doručak čiju pripremu prvo treba da savladate, dok ste još u vrtiću. Za početak potrebno je da umutite jaja, što je osnova za brojne druge recepte. Ono što je interesantno jeste da svega nekoliko minuta nakon toga imate ukusan obrok na tanjiru. Uz to samo dodate tost, i dan može da počne.

2. Pečenje palačinki

Kao što smo već pisali u ovom tekstu, priprema palačinki zahteva vešte ruke i poznavanje kulinarskih trikova. Možete ih jesti za doručak, večeru, ili kao poslasticu, a prvi korak jeste upravo spomenuto mućenje jaja. Kada jednom postanete majstor za palačinke, nikada nećete morati da smišljate šta za jelo. Kupite slatke i slane namaze, ili prelive po ukusu, i pustite mašti na volju.

3. Priprema zelena salate

Kuvanje ne mora da podrazumeva uključivanje šporeta. Na primer, kada pripremate zelenu salatu treba da sledite jednostavne korake koji uključuju: pranje, odvajanje listova, seckanje, te mešanje i dodavanje dresinga po želji. Na vama je da li ćete smisliti svoj, što je nešto zahtevnije, ili ćete samo dodati malo maslinovog ulja i sirćeta ili limunovog soka.

4. Pečenje pileta

Priprema ovog obroka zahteva vreme, ali se isplati jer dobijete izdašan i slasan obrok za celu porodicu. Svako pronađe ono što voli, od bataka i krilaca do belog mesa, uz neizostavnu hrskavu kožicu. Na kraju, ne samo da ste siti, već ste nahranili i sva čula. Treba napomenuti da taj postupak traje oko 90 minuta.

5. Seckanje crnog luka

Iako deluje da je lako, seckanje crnog luka zahteva veštinu i otpornost na suze. Potrebno je da odvojite vreme, kako biste dobili ravnomerne komadiće koje ćete iskoristiti za pripremu jela ili kao dodatak salati.

6. Pečenje povrća

Povrće možete pripremati na različite načine, međutim mi prednost dajemo pečenju. Kuvanjem ono često postaje gnjecavo, te izgubi formu, dok u rerni dobije zlatnožutu boju i hrskavost. Ono što će vam se posebno dopasti jeste da gotovo ne postoji povrće koje je neukusno kada se ispeče.

7. Priprema kolačića

Nekim ljudima je posao da svakodnevno peku kolače, pite, peciva i hleb. Međutim, iako možda niste talentovani za pripremu slatkiša, jednostavne kolačiće sigurno možete da pripremite. Potrebno je samo da pronađete ukus i recept po želji, a internet nudi neograničen izbor. Kupite sastojke i zabava može da počne. Naš predlog su oni sa komadićima čokolade u sebi.

Izvor: The Spruce Eats

Fotografije: Unsplash

Tags:

kulinarske veštinekuvanjepriprema jelareceptitrikovi

Povezani članci

Taste Atlas objavio listu najboljih jela i kuhinja na svetu u 2022: Evo gde je srpska pljeskavica

Način kako da spremimo pasulj brže, a da ne nadima je jednostavan, a „tajni sastojak“ ima svako kod kuće

Share Article

Follow Me Written By

CityMagazine

Ostali članci

Previous

Šta uraditi kada je jelo preslano?

Next

Tapet Caffe: Pažljiv odabir pića i inspirativni enterijer

Next
20.01.2020.

Tapet Caffe: Pažljiv odabir pića i inspirativni enterijer

Previews
18.01.2020.

Šta uraditi kada je jelo preslano?

Najnovije

Heroji iz različitih univerzuma na istom zadatku: „Fleš i Zagor – Sekira i munja“
Filip Milosavljević
Vikend preporuke 29.9-1.10.
CityMagazine
Magija trube na 39. Beogradskom džez festivalu
CityMagazine
Ova fotografija je potresla Srbiju: Kad čujete kako danas živi mala Zorica, opet će vam poći suza – ali od radosti
Ivana Milošević
Jedan od najvećih muzičara sa ovih prostora je svirao 80-ih sa Halidom Bešlićem: „Nije znao ni ko je Zdravko Čolić, a ne ko sam ja“
CityMagazine

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Tribine
  • Stand-up
  • Sport
  • Sajmovi
  • Predstave
  • Pozorište
  • Konferencije
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Humanitarni događaj
  • Festivali
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖