Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Tapet Caffe: Pažljiv odabir pića i inspirativni enterijer

AUTOR: CityMagazine 20 Jan, 2020
Tapet Caffe: Pažljiv odabir pića i inspirativni enterijer

U srcu Vračara, u Mileševskoj 34a, čeka vas malo drugačiji kafe. Udobnost i upečatljiv stil prostora nisu pojedinosti koje nas čine drugačijim. Naziv, jednostavan i precizan, govori vam o tome da ste došli u concept store gde pored pića možete dobiti inspiraciju za preuređenje vašeg enterijera. Pažljiv odabir vina, veoma kvalitetna kafa, ljubazno osoblje, sladoled i kolači, sendviči i još po nesto što će obradovati vaša nepca, samo su deo naše ponude. Pretendujemo tome da ponudu proširujemo prema željama naših gostiju. Kućni ljubimci su kod nas uvek dobrodošli.

Iz naše ponude moramo izdvojiti vinjak (1977) iz vinarije Lisjak u Sloveniji. Pored vinjaka, tu su i vina iz istog podruma, a mi sa ponosom možemo da kažemo da smo od skoro postali i uvoznici istih.

Posetite nas i sami se uverite…

Vinjak iz vinarije Lisjak

U Tapet Caffe-u, na Vračaru 10.1.2020. održana je prezentacija vinjaka i vina vinarije Lisjak u Sloveniji. Gospodin Boris Lisjak, vlasnik vinarije, nam je ukratko ispričao kako je započeta proizvodnja davne 1887. i kako su vina dobijala nazive po njegovim unukama. Porodična tradicija još jednom je pokazala da je to pravi način da se održi kvalitet i napreduje u skladu sa potrebama.

Na prezentaciji smo probali jedno belo vino, Vitovska Grganja (berba 2018) i tri crvena Teran (berba 2018), Cabernet sauvignon (berba 2011) i Sara (berba 2009). Na kraju kao šlag na tortu, predstavljen nam je vinjak iz 1977. godine, koji nikoga nije ostavio ravnodušnim, pa čak ni one koji su tvrdili da ne vole žestoka pića. Punoća ukusa i arome ostali su dugo tema razgovora to veče. Uz njegoški pršut i nekoliko vrhunskih sireva, probali smo da upotpunimo doživljaj. Poznavaoci vina bili su zadovoljni, a mi ponosni što smo uspeli da se toliki broj ljudi oseća prijatno i opušteno.

Sa ponosom možemo da kažemo da od sada u Tapetu možete da probate ova vrhunska vina i vinjak, kao i da smo uvoznici istog za područje Srbije.

Mileševska 34a