• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle

Ovo je nova vrsta testenine koja navodno povećava uživanje u pasti

CityMagazine
29.03.2021. 2 Mins Read Gourmet

Ako volite italijansku hranu i rado je spremate, sigurno imate svoje favorite kada je u pitanju testenina za vašu pastu. Neki najviše uživaju u špagetama, drugi vole zapečenu pastu sa fusilli testeninom, dok su za mnoge neprikosnovene penne pigate. Svaka od ovih vrsta testenine ima svoje prednosti i mane, zbog čega postoje (ne)pisana pravila u vezi sa njihovim kombinovanjem sa različitim sosovima.

Jedan čovek, međutim, tvrdi da je izmislio ultimativnu testeninu koja navodno kombinuje najbolje stvari u vezi sa svim ostalim vrstama. Njegovo ime je Den Pešmen i on radi kao voditelj podkasta o hrani The Sporkful. Svoju testeninu neobičnog oblika nazvao je cascatelli, što na italijanskom znači „mali vodopadi.“

Pešmen je priznao da su mu dosadile druge vrste testetnine, a posebno špagete, koje su „posle svakog zalogaja iste“. On je takođe napomenuo da njihov oblik nije idealan za upijanje sosova. Zbog svega ovoga, on je odlučio da izmisli savršenu vrste testenine, koja bi trebalo da zadovolji tri kriterijuma:

Povezani članci

Restoran u kome vas vređaju: Ljudi plaćaju za lošu uslugu i dolaze ponovo

Stručnjaci su napravili listu najgorih jela iz Srbije, i naravno da mislimo da nemaju pojma

  • da se najbolje sjedini sa sosom
  • da ne klizi sa viljuške
  • da je prijatna za žvakanje

Nakon tri godine mukotrpnog rada, Pešmen je došao do oblika testenine koji je smatrao idealnim. On nije jedini koji tako misli, pa je tako Dž. Kendži Lopez-Alt, poznati šef i autor knjige The Food Lab, bio šokiran koliko se dobro „mali vodopadi“ uklapaju sa njegovim sosevima, dok je kuvarica i Jutjub zvezda Sola El-Vejli rekla da je Pešmenova testenina savršena.

Ako biste i vi poželeli da probate cascatelli testeninu, možete je naručiti OVDE, po ceni od 17,99 dolara za pakovanje od 454 grama.

Izvor: Design Taxi

Tags:

inovacijeitalijanska hranapastatestenina

Povezani članci

Mišelin vodič za Beograd predstavlja 17 restorana u svom novom izboru za 2023. godinu

Nikada ne podgrevajte pirinač, pileće meso uvek isperite pod tekućom vodom i druge popularne zablude o kuvanju

Share Article

Follow Me Written By

CityMagazine

Ostali članci

Previous

Ugodite sebi domaćim likerom od čokolade

Next

Toro & Ambar: Uživajte u savršenom vikend branču u restoranima u Beton hali

Next
30.03.2021.

Toro & Ambar: Uživajte u savršenom vikend branču u restoranima u Beton hali

Previews
28.03.2021.

Ugodite sebi domaćim likerom od čokolade

Najnovije

Ivan Ivanović večeras otvara novu sezonu: Gost premijerne epizode Erin Brokovič, žena čija priča je inspirisala Holivud
Promo
Najpopularniji slovenački bend Joker Out objavio novu pesmu „Sunny Side of London“
CityMagazine
Vikend preporuke 22-24.9.
CityMagazine
„Ubica demona“: Ovaj svet je surov zar ne?
Filip Milosavljević
„Patrolne šape – moćni“: Film koji će vas rastopiti od slatkoće
CityMagazine

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Tribine
  • Stand-up
  • Sport
  • Sajmovi
  • Predstave
  • Pozorište
  • Konferencije
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Humanitarni događaj
  • Festivali
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖