Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Ovo je nova vrsta testenine koja navodno povećava uživanje u pasti

AUTOR: CityMagazine 29 Mar, 2021
Ovo je nova vrsta testenine koja navodno povećava uživanje u pasti

Ako volite italijansku hranu i rado je spremate, sigurno imate svoje favorite kada je u pitanju testenina za vašu pastu. Neki najviše uživaju u špagetama, drugi vole zapečenu pastu sa fusilli testeninom, dok su za mnoge neprikosnovene penne pigate. Svaka od ovih vrsta testenine ima svoje prednosti i mane, zbog čega postoje (ne)pisana pravila u vezi sa njihovim kombinovanjem sa različitim sosovima.

Jedan čovek, međutim, tvrdi da je izmislio ultimativnu testeninu koja navodno kombinuje najbolje stvari u vezi sa svim ostalim vrstama. Njegovo ime je Den Pešmen i on radi kao voditelj podkasta o hrani The Sporkful. Svoju testeninu neobičnog oblika nazvao je cascatelli, što na italijanskom znači „mali vodopadi.“

Pešmen je priznao da su mu dosadile druge vrste testetnine, a posebno špagete, koje su „posle svakog zalogaja iste“. On je takođe napomenuo da njihov oblik nije idealan za upijanje sosova. Zbog svega ovoga, on je odlučio da izmisli savršenu vrste testenine, koja bi trebalo da zadovolji tri kriterijuma:

  • da se najbolje sjedini sa sosom
  • da ne klizi sa viljuške
  • da je prijatna za žvakanje

Nakon tri godine mukotrpnog rada, Pešmen je došao do oblika testenine koji je smatrao idealnim. On nije jedini koji tako misli, pa je tako Dž. Kendži Lopez-Alt, poznati šef i autor knjige The Food Lab, bio šokiran koliko se dobro „mali vodopadi“ uklapaju sa njegovim sosevima, dok je kuvarica i Jutjub zvezda Sola El-Vejli rekla da je Pešmenova testenina savršena.

Ako biste i vi poželeli da probate cascatelli testeninu, možete je naručiti OVDE, po ceni od 17,99 dolara za pakovanje od 454 grama.

Izvor: Design Taxi

Najčitanije

Ovo su najusamljeniji horoskopski znaci

Biti sam i biti usamljen nije isto, jer vam može biti zabavno i kada ste sami, ali kako onda razlikovati…

Maslac, margarin ili gi puter? Evo koji je najzdraviji

Ljudi se često pitaju da li je za zdravlje bolja opcija maslac ili margarin. Da je to sve češća briga…

Ovo su simptomi ciroze jetre

Hronična bolest oštećenja tkiva jetre zove se ciroza jetre. Ciroza je zapravo bolest koja nastaje kao posledica i kasniji stadijum…

Šer (76) u odelu od lateksa izašla na pistu i triput mlađe manekenke poslala kući

Malo je modnih revija zbog kojih bi Šer – da, ta Šer – ustala iz kreveta, ali Balmain spektakl u…

Zašto ponekad osetimo i čujemo krckanje u kolenima kad se saginjemo i da li je to normalno?

Da li ponekad čujete krckanje svojih kolena kada hodate niz stepenice? A kada čučnete ili trčite? Saznajte u narednim redovima…

Najnovije - Gastro

Recepti za musaku Mike Dajmaka

Kada pomislimo na musaku prva asocijacija obično je jelo od krompira i mesa, sa dodatkom začina, ali ne mora da…

Da li ste spremni za vegansku čokoladu?

Veganska ishrana sve je popularnija, naročito među pripadnicima mlađe generacije, starosti do 25 godina. Ako na to dodamo i povećanu…

Jesen je stigla: Vreme je za najsočniji kolač od jabuka

Jesen je stigla, a to znači da je vreme za jabuke i razne delicije sa njima u glavnoj ulozi. Zbog…

Izložba autohtonih sireva Balkana u tržnom centru BEO

Ovog vikenda, 1. i 2. oktobra, u Beogradu će biti održana 14. izložba autohtonih sireva Balkana, Balkan Cheese Festival. Svoje…

10 najboljih restorana na svetu prema korisnicima sajta „TripAdvisor″

Ne znate gde biste išli za svoje sledeće gastronomsko hodočašće? Na pravom ste mestu. Naime, popularni sajt TripAdvisor organizovao je…

Više od pedeset restorana pripremilo je posebne menije za Belgrade Restaurant Show

Na konferenciji koja je održana u Turističkoj organizaciji Srbije predstavljena je manifestacija Belgrade Restaurant Show koja će biti održana u…