Trik za prženje luka koji bi svaki kuvar amater trebalo da zna
Mnogi kuvari dodaju jedan sastojak dok prže luk, jer mu on daje odličan ukus.
Prženje luka je prvi korak u mnogim receptima, ali postoji trik koji će znatno poboljšati ukus ove namirnice.
Kako prenosi portal Krstarica, tajni sastojak je šećer, koji luku daje bogatiji i slađi ukus.
Jednostavno dodajte prstohvat šećera dok se prži luk kako bi se on malo karamelizovao i dobio intenzivniji ukus. Šećer je odličan pojačivač ukusa, ali pazite da ga ne koristite previše jer može učiniti jelo preslatkim, savetuje N1 Slovenija.
Za najbolje rezultate, prvo zagrejte ulje, dodajte komadić putera, zatim luk i prstohvat šećera. Ovaj jednostavan trik može učiniti vaš obrok savršenim.
Pored toga, prženi luk će dobiti lepu karamel boju i postati mekši, što će obogatiti ukus vaših jela.
Sa samo malo šećera, možete pretvoriti obična jela u prave gurmanske specijalitete koje će vaši ukućani ili gosti apsolutno obožavati.