Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Svetski poznati kuvar Gordon Remzi predstavlja nam treću sezonu kulinarskog serijala „Skriveni ukusi sveta“

AUTOR: CityMagazine 02 Sep, 2021
Svetski poznati kuvar Gordon Remzi  predstavlja nam treću sezonu kulinarskog serijala „Skriveni ukusi sveta“

Najbolji kuvar među avanturistima, vlasnik 12 Mišlenovih zvezdica, ali i nominacije za nagradu Emi kao i priznanja BAFTA, britanska TV zvezda Gordon Remzi (54) od 29. avgusta vratio se na kanal National Geographic sa trećom sezonom kulinarskog serijala Skriveni ukusi sveta (nedeljom u 21.00).

Remzija smo voleli da mrzimo u Paklenoj kuhinji, gubili smo apetit uz njegove Kuhinjske košmare, i preznojavali se sa sirotim vlasnicima hotela dok im je u svom rijalitiju Hotel iz pakla delio lekcije iz ugostiteljstva. Ipak, u novoj emisiji, Gordon nas već treću sezonu oduševljava putopisnim zapisima iz raznih kutaka naše planete u kojima je našao inspiraciju za svoju „kuhinju“, a gledaocima omogućio da otkriju kulture i običaje o kojima nisu ni sanjali.

„Ove godine sam posebno zadovoljan emisijom zbog toga što u većini zemalja koje smo posetili nikada nisam bio. Na ‘meniju’ su nam se ovog puta našli specijaliteti prelepih i jedinstvenih zemalja poput Portorika, Portugala, Hrvatske, Islanda, Meksika, bili smo i u Teksasu. Zaista smo napravili pravi gurmanski urnebes”, poručio je poznati kuvar, dodajući da će neke od ukusa koje je poneo sa ovog TV putovanja pamtiti celog života.

„Kada upoznajete kuhinju nekog naroda, u stvari oktrivate mnogo o kulturi, tradiciji i običajima tog naroda. Kada odemo u neku zemlju mi tada sve radimo kao što to rade ljudi koji tu žive. Zemlja koja mi je bila pravo otkrovenje, baš zbog toga što se nalazi u Evropi, a za mnoge je prava egzotična destinacija je Hrvatska. Tu sam sa poznatim hrvatskim kuvarom Davidom Skokom pecao ugore i probao sjajnu paštetu od ove ribe. Nisam mogao da verujem da taj tip ribe može dati takvu poslasticu. Naravno, za sve su zaslužni trikovi istarskih kuvara koji sa morem žive već vekovima”, ne krije Remzi oduševljenje našim komšilukom, a mi se nadamo da će se u nekom od narednih serijala otisnutu u avanturu i put Srbije. Do tad u novim epizodama aktuelne sezone gledaocima donosi neke od najneobičnijih „zalogaja“ sa svih meridijana sveta. A evo koji je najteže, a koji najslađe „progutao“…

„Islandski specijalitet fermentisanu ajkulu najduže ću pamtiti, jer se najteže „spira sa jezika“. U principu, to je šunka od posebnog tipa ajkule čije je meso u sirovom obliku, pa čak i posle regularne termičke obrade, otrovno. Izaziva simptome poput pijanstva. Mene baš nije preterano oduševio taj specijalitet, ali me je zato raspametio islandski paprikaš od jelena. Senzacionalan ukus”, zaključuje Remzi.

Fotografije: National Geographic

Najčitanije

Da li treba da elektronske uređaje isključite iz struje kada napolju grmi i seva?

Često čujemo da je opasno da naši kućni uređaji budu uključeni u struju tokom grmljavine. Da li je ovo mit…

5 razloga zašto treba da počnete da pijete sodu bikarbonu

Verovatno već koristite sodu bikarbonu u kuhinji, a možda čak i za čišćenje svog doma. Ali da li ste znali…

Zašto nam se magle stakla automobila i kako to da rešimo?

Zamagljena šoferšajbna smanjuje vidljivost tokom vožnje, a samim tim i našu bezbednost u saobraćaju. S ovim problemom se suočavamo i…

Ako volite ovu pesmu – čestitamo vam, naučnici kažu da ste psihopata

Jedan od najpoznatijih repera, ali i muzičara danas je svakako Eminem, sa više miliona prodati ploča singlova i strimova pesama…

Nesvakidašnja scena na Slovenskoj plaži u Budvi: “Ne prilazite”

Kraj slovenske plaže u Budvi pliva mladunče delfina. Sasvim samo, i izgubljeno pliva veoma blizu obale. Turisti i znatiželjnici prilaze…

Namestili ste klimu da greje, a ona uporno hladi, evo u čemu je problem

Jesen je zvanično počela, a poslednjih malo više od nedelju dana bili smo svedoci naglog pada temperature, zbog čega su…

Najnovije - Gastro

Izložba autohtonih sireva Balkana u tržnom centru BEO

Ovog vikenda, 1. i 2. oktobra, u Beogradu će biti održana 14. izložba autohtonih sireva Balkana, Balkan Cheese Festival. Svoje…

10 najboljih restorana na svetu prema korisnicima sajta „TripAdvisor″

Ne znate gde biste išli za svoje sledeće gastronomsko hodočašće? Na pravom ste mestu. Naime, popularni sajt TripAdvisor organizovao je…

Više od pedeset restorana pripremilo je posebne menije za Belgrade Restaurant Show

Na konferenciji koja je održana u Turističkoj organizaciji Srbije predstavljena je manifestacija Belgrade Restaurant Show koja će biti održana u…

Ne volite karfiol? Kad probate ovaj kremasti, jesenji potaž, odmah ćete promeniti mišljenje

Jesenje temperature i promenljivo vreme idealne su uslovi za prehladu, pa je ovih dana jako važno jačati imunitet. A koji…

Tajni sastojak za pomfrit ukusniji nego iz Meka je kefir: I ne, nije šala

Ako ste bar jednom probali pomfrit iz Meka, vrlo je verovatno da se slažete da ne postoji savršeniji hrskavi zalogaj…

Ovde možete da pronađete vina koja ne možete da kupite nigde: Na samo minut od vas pronašli smo pravi vinski raj

„Vino je dokaz da nas Bog voli i da želi da nas vidi sretne“, rekao je jednom Bendžamin Frenklin, a…