• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle

Tajni sastojak koji treba da stavite na lubenicu je so, a evo i zašto

Filip Milosavljević
05.07.2022. One Min Read Gourmet

Mnogi se kunu da je parče rashlađene lubenice nešto najbolje za osveženje tokom letnjih vrućina, ali retko kome bi palo na pamet da je pre serviranja i posoli. Međutim, so se u poslednje vreme spominje kao vrlo bitan dodatak lubenici, jer ima i korisna zdravstvena svojstva.

Ukoliko vam se kombinacija lubenice i soli čini neobičnom, niste jedini. Postoje razni kreativni načini za posluživanje lubenice, a dodavanje soli će joj pojačati aromu i dodati nova zdrava svojstva. Dodavanje soli u slatkiše nije nova praksa, ona postoji u poslastičarstvu odavno, ali o čemu se zapravo ovde radi?

Kada se lubenica posoli, njena tekstura se menja i slatkoća se oseća još više, a to je zbog toga što se tečnost diže na površinu. To ćete naročito osetiti ukoliko ostavite posoljeno parče lubenice da odstoji par minuta. Kako je so prirodni elektrolit, ona zapravo poboljšava hidrataciju prilikom jedenja lubenice. Možete iskoristiti običnu kuhinjsku so, ali i neku sa krupnijim zrnima.

Povezani članci

5 najčešćih grešaka kod spremanja bifteka

Ajran, zdravi turski jogurt od 3 sastojka: Postoji 6 dobrih razloga zašto treba odmah da ga pripremite

Photo by Monika Grabkowska on Unsplash

Prvo stavite vrlo malo soli dok se ne naviknete na novi ukus, a kasnije možete da eksperimentišete i dodatno – stavite malo meda odozgo, ili iscedite malo limete za dodatnu citrusnu aromu. Postoji i drugo voće koje se može posoliti, npr. grejpfrut, zelene jabuke, dine, ili čak i ananas. Ukoliko ste voljni, ekperimentišite, jer vam se može isplatiti nekim novim, zanimljivim ukusom.

Izvor: Taste of Home

Naslovna fotografija:煜翔 肖 on Unsplash

Tags:

lubenica

Povezani članci

8 korisnih saveta za čuvanje i pripremu krompira

Nikada ne podgrevajte pirinač, pileće meso uvek isperite pod tekućom vodom i druge popularne zablude o kuvanju

Share Article

Follow Me Written By

Filip Milosavljević

Večiti pametnjaković koji živi negde između Sijetla 90-ih i Divljeg zapada Taličnog Toma. Inspiraciju nalazi u stripovima, muzici, knjigama i video igrama. Stalno dodaje nove stavke na beskrajne liste stvari koje treba videti, pročitati i uraditi u životu. Smatra da sve ide lakše uz pivo.

Ostali članci

Previous

Internacionalna kuhinja: Flert

Next

Kako da vaš pesto sos bude zdraviji i ukusniji

Next
07.07.2022.

Kako da vaš pesto sos bude zdraviji i ukusniji

Previews
04.07.2022.

Internacionalna kuhinja: Flert

Najnovije

Majkl Džekson
Objavljeno ko će igrati Majkla Džeksona u predstojećem filmu o „kralju popa“
Aleksandar Maksimović
Kako je jedan deda završio u Slagalici, a slavila ga je cela ekipa obožavalaca dobrih serija
CityMagazine
„Kosi tata, kosim ja“: Srđan Đoković je otpevao stari narodnjak, a evo šta tekst ove pesme znači
CityMagazine
Stigla je Magnificova muzika za kafanu i pozorište – „KAFANA LJUBLJANA“
CityMagazine
Prelepa Bregina ćerka dobila glavnu ulogu u novoj seriji: Evo zbog čega se vratila iz Francuske
Ivana Milošević

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Stand-up
  • Predstave
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖