Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Bukmarker kafeterije: Idealna mesta za predah od gradske gužve

AUTOR: CityMagazine 05 May, 2021
Bukmarker kafeterije: Idealna mesta za predah od gradske gužve

Kada jedno mesto pruža toliko povoda za uživanje kao što su to Bukmarker kafeterije, a pri tom ima zaista posebnu ponudu koja i te kako inspiriše, time zaslužuje iskrene i tople preporuke sa naše strane.

Od uživanja u upravo kupljenoj knjizi do uživanja u neobičnim ukusima kafa i poslastica, Bukmarker je idealno mesto kako za predah od gradske gužve, tako i druženje u prijatnom okruženju. Smešten u Delfi knjižarama, za sada na tri lokacije, SKC, Knez Mihailova i knjižara u shopping centru Galerija, Bukmarker nas je osvojio originalnim ukusima i atraktivnim načinom serviranja.

Tea machiato, koji možete probati samo ovde u Srbiji, vrlo je interesantan napitak nastao na Tajvanu, postao je popularan širom Azije i sveta, spajajući slatke, slane i voćne ukuse u kombinaciji sa crnim, zelenim ili voćnim čajem. Ništa manje zanimljiva nije bila marokanska kafa koja se služi u „francuskoj presi“ kojoj infuzija začina (đumbir, anis, biber i cimet) daje širok spektar aroma.

Frapei i šejkovi su preporuka za tople dane koji slede, bilo da se odlučite za voćnu (breskva/malina ili mango) ili čokoladnu (oreo ili mocha shake) opciju, a da zasladite dan bez griže savesti tu su efektni Rock’n’Raw organski kolači lucidno nazvani po nekim od najvećih imena rok muzike. U planu su i neka nova otkrića na meniju, kao i dnevni programi i nastupi, pa je Bukmarker definitivno najliterarnija kafeterija u gradu i savršena polazna tačka za autentično krstarenje svetom sjajnih aroma i knjiga.

Kralja Milana 48
Knez Mihailova 48
BW Galerija, II sprat