Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Bukmarker kafeterije: Idealna mesta za predah od gradske gužve

AUTOR: CityMagazine 05 May, 2021
Bukmarker kafeterije: Idealna mesta za predah od gradske gužve

Kada jedno mesto pruža toliko povoda za uživanje kao što su to Bukmarker kafeterije, a pri tom ima zaista posebnu ponudu koja i te kako inspiriše, time zaslužuje iskrene i tople preporuke sa naše strane.

Od uživanja u upravo kupljenoj knjizi do uživanja u neobičnim ukusima kafa i poslastica, Bukmarker je idealno mesto kako za predah od gradske gužve, tako i druženje u prijatnom okruženju. Smešten u Delfi knjižarama, za sada na tri lokacije, SKC, Knez Mihailova i knjižara u shopping centru Galerija, Bukmarker nas je osvojio originalnim ukusima i atraktivnim načinom serviranja.

Tea machiato, koji možete probati samo ovde u Srbiji, vrlo je interesantan napitak nastao na Tajvanu, postao je popularan širom Azije i sveta, spajajući slatke, slane i voćne ukuse u kombinaciji sa crnim, zelenim ili voćnim čajem. Ništa manje zanimljiva nije bila marokanska kafa koja se služi u „francuskoj presi“ kojoj infuzija začina (đumbir, anis, biber i cimet) daje širok spektar aroma.

Frapei i šejkovi su preporuka za tople dane koji slede, bilo da se odlučite za voćnu (breskva/malina ili mango) ili čokoladnu (oreo ili mocha shake) opciju, a da zasladite dan bez griže savesti tu su efektni Rock’n’Raw organski kolači lucidno nazvani po nekim od najvećih imena rok muzike. U planu su i neka nova otkrića na meniju, kao i dnevni programi i nastupi, pa je Bukmarker definitivno najliterarnija kafeterija u gradu i savršena polazna tačka za autentično krstarenje svetom sjajnih aroma i knjiga.

Kralja Milana 48
Knez Mihailova 48
BW Galerija, II sprat

Najčitanije

Testirali smo četiri metoda za rashlađivanje automobila, a evo koji je dokazano najbolji

Paklena vrućina koja vas čeka kada otvorite vrata automobila nesumnjivo je najgori deo leta. Ako ne ohladite svoj auto što…

Zašto je seks najučestaliji u julu?

Nedavno istraživanje kompanije Lovehoney sprovedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je da, iako neverovatno, postoji period godine kada se seksualne aktivnosti…

Oglas za stan u Beogradu hit na mrežama: Ljudi ne veruju koliko vlasnici traže za 20 kvadrata na Zvezdari

Koliko su cene nekretnina skočile to svi znamo, ali pojedini vlasnici su rešili da prednjače u čitavoj priči. O oglasu…

Najlepše sestre obrijale glave i izašle na pistu

Mark Džejkobs je pre dva dana održao reviju u Gradskoj biblioteci u Njujorku. Njegove kreacije nosile su najbolje manekenke, a…

Ovu plažu zovu Brioni, a mi vas pitamo – Da li ste videli lepšu gradsku plažu u Srbiji?

Ovu plažu popularno zovu Brioni, i važi za jednu od najlepših gradskih plaža u Srbiji. Nalazi se u Sremskoj Mitrovici…

Slobodanka voli da putuje sama i ima savete za sve one koji su se oduvek plašili da se odluče na ovakav korak

Koliko puta ste poželeli samo da se spakujete, kupite kartu i krenete sami na putovanje i koliko puta odustajali što…

Najnovije - Gastro

Internacionalna kuhinja: Flert

Smešten u srcu Novog Beograda, ušuškan u prostoru iza nekadašnje b92 i GTC poslovne zgrade, u toplim bojama i sa…

Preukusne poslastice sa kajsijama i breskvama koje morate da probate

Sezona zlatnih kajsija i sočnih breskvi je u punom jeku, pa je idealan trenutak za pripremu laganih letnjih poslastica sa…

Kako je ruska salata ukrala šou na važnom NATO samitu?

Pitanja šta je ruska salata, koliko je slična francuskoj, te po čemu se razlikuju zapalila su društvene mreže, pa je…

Imamo dva savršena recepta sa kukuruzom: Pravi letnji zalogaji

Mladi kukuruz je konačno stigao i oni koji ga vole već uveliko slave. Kukuruz je lako svarljiva namirnica i možete…

Recept za kompot od breskve

Breskve su prepravile pijace i markete, najbolje je da ih jedete sveže, ali ledeni kompot od breskvi u vrelim danima…

5 kreativnih načina da poslužite lubenicu

Doručak, međuobrok, desert, leti su voće i povrće, a posebno lubenica, nezaobilazni na trpezi! Problem je što je uvek konzumiramo…