• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Teatar: Carstvo sladoleda u Novom Sadu

Teatar: Carstvo sladoleda u Novom Sadu

Ivana Munišić Jovanović
08.06.2021. 2 min Kafići

Dolazak sunčanijih dana mami da se prepustimo užitku zvanom sladoled. Da bi taj ugođaj bio potpun važno je odabrati pravi. U tom kontekstu ne bi trebalo zaobići onaj koji nudi novosadski Teatar.

U ovom lokalu sladoled zauzima gotovo počasno mesto, a iza toga stoji 16 godina usavršavanja. Iskreni su u Teatru, u početku nije bilo dovoljno ni to što su kroz prijateljstvo sa Italijanom, svetskim šampionom u pravljenju sladoleda, dobili recept. Ipak, entuzijazam i upornost kroz iskustvo doneli su rezultat, pa danas u ovom kafeu sa ponosom ističu da se zbog njihovog sladoleda dolazi u Novi Sad iz Beograda i da se po specijalnim željama tamo i isporučuje.

Teatar: Carstvo sladoleda u Novom Sadu

„Ovaj zanat kao i svaki drugi ima svoje tajne. Desetak godina imali smo korektan sladoled, ali onda nam se desilo poznanstvo sa pomenutim Italijanom koji nam je dao putokaz zahvaljujući kojem smo do tog šampionskog kvaliteta došli na neki naš način. Za mene je sladoled hrana, a ne samo desert koji se leti konzumira i tako ga ovde i tretiramo. Naša misija je i da to bude što zdravija hrana, pa koristimo med kao zaslađivač i ostale prirodne i kvalitetne sastojke”, priča vlasnik Đorđe Budošan, u gradu ali i muzičkoj industriji poznatiji kao Buda.

Budi je za osmišljavanje sladoleda sve inspiracija, pa su u ponudi Teatra razni neuobičajeni ukusi zanimljivih naziva.

„Svi su tu kao nekada” sa prženim domaćim orahom, rogačem i smokvom, „Poljubi me jako” sa prženim lešnikom, vanilom i čokoladom u kombinaciji sa upečatljivo-mističnim prelivom, „Ringišpil”, koji se sastoji od mnoštva sastojaka poput meda, oraha, lešnika, badema, pistaća i kandiranog voća, a koji (ne slučajno) asocira na pesmu čuvenog novosadskog kantautora Đorđa Balaševića. Vlasnik Teatra je, priča nam, detinjstvo proveo uz mamin sto gde su se svakodnevno pravili kolači, pa nije slučajno da su se neki sastojci poput maka i kajsije našli zajedno i u sladoledu.

Teatar: Carstvo sladoleda u Novom Sadu

Za slanu karamelu koriste himalajsku so, a za sladoled od kestena učetvorostručili su količinu kestena tragajući za idealnim ukusom. Jaja ne koriste, budući da ona nose svoje rizike, keksiće koji idu uz sladoled sami prave, a kugle su, budući da su od 70 grama, znatno izdašnije nego na drugim mestima.

Osim „đelata” Teatar, inače, nudi i druge specijalitete italijanske kuhinje poput pasta i pice, a u ovom lokalu traženi su i „Kukuriku” sendviči koji su se ranije prodavali na drugim lokacijama. Palačinke pune masom za sladoled, pa se ovde rafaelo, ferero ili kinder jedu „u originalu”.

Teatar: Carstvo sladoleda u Novom Sadu

A za one koji su na dijeti ili su pak dijabetičari tu je i sladoled sa stevijom!

Gradski bar Teatar nalazi se na Pozorišnom trgu 7, ali funkcioniše i kućna dostava u specijalnim kutijama koje će čuvati sladoled na pravoj temperaturi do adrese sladokusaca!

Oznake:

kafelokalinovi sadposlastičarnicesladoled

Podeli

Zaprati Autor

Ivana Munišić Jovanović

Profesorica srpske književnosti i jezika. Novinarka i TV voditeljka. Buntovnica sa razlogom. Voli knjige i oblake. Još uvek dete, ali i odgovorna mama. Vlasnica mačke.

Ostali članci

Recept za slasni omlet sa dimljenim lososom
Prethodni

Recept za slasni omlet sa dimljenim lososom

Debeli medved: Sjajni ukusi „na štapiću“
Sledeći

Debeli medved: Sjajni ukusi „na štapiću“

Sledeći
Debeli medved: Sjajni ukusi „na štapiću“
09.06.2021.

Debeli medved: Sjajni ukusi „na štapiću“

Prethodni
06.06.2021.

Recept za slasni omlet sa dimljenim lososom

Recept za slasni omlet sa dimljenim lososom

No Comment! Be the first one.

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    28 godina kasnije
    “28 godina kasnije” konačno stiže u domaće bioskope
    CityMagazine
    Indira Paganotto
    Indira Paganotto je izbacila novi hit u saradnji sa legendom elektronske muzike
    CityMagazine
    poslednji problem
    „Poslednji problem”: Filmski detektiv pred stvarnim izazovom
    Filip Milosavljević
    the cure
    The Cure objavili album „Mixes Of A Lost World“
    Filip Milosavljević
    elio
    Ko sve pozajmljuje glas u novoj Piksarovoj animaciji „Elio”?
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖