Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Teatar: Carstvo sladoleda u Novom Sadu

Dolazak sunčanijih dana mami da se prepustimo užitku zvanom sladoled. Da bi taj ugođaj bio potpun važno je odabrati pravi. U tom kontekstu ne bi trebalo zaobići onaj koji nudi novosadski Teatar.

U ovom lokalu sladoled zauzima gotovo počasno mesto, a iza toga stoji 16 godina usavršavanja. Iskreni su u Teatru, u početku nije bilo dovoljno ni to što su kroz prijateljstvo sa Italijanom, svetskim šampionom u pravljenju sladoleda, dobili recept. Ipak, entuzijazam i upornost kroz iskustvo doneli su rezultat, pa danas u ovom kafeu sa ponosom ističu da se zbog njihovog sladoleda dolazi u Novi Sad iz Beograda i da se po specijalnim željama tamo i isporučuje.

„Ovaj zanat kao i svaki drugi ima svoje tajne. Desetak godina imali smo korektan sladoled, ali onda nam se desilo poznanstvo sa pomenutim Italijanom koji nam je dao putokaz zahvaljujući kojem smo do tog šampionskog kvaliteta došli na neki naš način. Za mene je sladoled hrana, a ne samo desert koji se leti konzumira i tako ga ovde i tretiramo. Naša misija je i da to bude što zdravija hrana, pa koristimo med kao zaslađivač i ostale prirodne i kvalitetne sastojke”, priča vlasnik Đorđe Budošan, u gradu ali i muzičkoj industriji poznatiji kao Buda.

Budi je za osmišljavanje sladoleda sve inspiracija, pa su u ponudi Teatra razni neuobičajeni ukusi zanimljivih naziva.

„Svi su tu kao nekada” sa prženim domaćim orahom, rogačem i smokvom, „Poljubi me jako” sa prženim lešnikom, vanilom i čokoladom u kombinaciji sa upečatljivo-mističnim prelivom, „Ringišpil”, koji se sastoji od mnoštva sastojaka poput meda, oraha, lešnika, badema, pistaća i kandiranog voća, a koji (ne slučajno) asocira na pesmu čuvenog novosadskog kantautora Đorđa Balaševića. Vlasnik Teatra je, priča nam, detinjstvo proveo uz mamin sto gde su se svakodnevno pravili kolači, pa nije slučajno da su se neki sastojci poput maka i kajsije našli zajedno i u sladoledu.

Za slanu karamelu koriste himalajsku so, a za sladoled od kestena učetvorostručili su količinu kestena tragajući za idealnim ukusom. Jaja ne koriste, budući da ona nose svoje rizike, keksiće koji idu uz sladoled sami prave, a kugle su, budući da su od 70 grama, znatno izdašnije nego na drugim mestima.

Osim „đelata” Teatar, inače, nudi i druge specijalitete italijanske kuhinje poput pasta i pice, a u ovom lokalu traženi su i „Kukuriku” sendviči koji su se ranije prodavali na drugim lokacijama. Palačinke pune masom za sladoled, pa se ovde rafaelo, ferero ili kinder jedu „u originalu”.

A za one koji su na dijeti ili su pak dijabetičari tu je i sladoled sa stevijom!

Gradski bar Teatar nalazi se na Pozorišnom trgu 7, ali funkcioniše i kućna dostava u specijalnim kutijama koje će čuvati sladoled na pravoj temperaturi do adrese sladokusaca!

Pozorišni trg 7
021/422-032

Najčitanije

Testirali smo četiri metoda za rashlađivanje automobila, a evo koji je dokazano najbolji

Paklena vrućina koja vas čeka kada otvorite vrata automobila nesumnjivo je najgori deo leta. Ako ne ohladite svoj auto što…

Zašto je seks najučestaliji u julu?

Nedavno istraživanje kompanije Lovehoney sprovedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je da, iako neverovatno, postoji period godine kada se seksualne aktivnosti…

Oglas za stan u Beogradu hit na mrežama: Ljudi ne veruju koliko vlasnici traže za 20 kvadrata na Zvezdari

Koliko su cene nekretnina skočile to svi znamo, ali pojedini vlasnici su rešili da prednjače u čitavoj priči. O oglasu…

Najlepše sestre obrijale glave i izašle na pistu

Mark Džejkobs je pre dva dana održao reviju u Gradskoj biblioteci u Njujorku. Njegove kreacije nosile su najbolje manekenke, a…

Ovu plažu zovu Brioni, a mi vas pitamo – Da li ste videli lepšu gradsku plažu u Srbiji?

Ovu plažu popularno zovu Brioni, i važi za jednu od najlepših gradskih plaža u Srbiji. Nalazi se u Sremskoj Mitrovici…

Slobodanka voli da putuje sama i ima savete za sve one koji su se oduvek plašili da se odluče na ovakav korak

Koliko puta ste poželeli samo da se spakujete, kupite kartu i krenete sami na putovanje i koliko puta odustajali što…

Najnovije - Gastro

Internacionalna kuhinja: Flert

Smešten u srcu Novog Beograda, ušuškan u prostoru iza nekadašnje b92 i GTC poslovne zgrade, u toplim bojama i sa…

Preukusne poslastice sa kajsijama i breskvama koje morate da probate

Sezona zlatnih kajsija i sočnih breskvi je u punom jeku, pa je idealan trenutak za pripremu laganih letnjih poslastica sa…

Kako je ruska salata ukrala šou na važnom NATO samitu?

Pitanja šta je ruska salata, koliko je slična francuskoj, te po čemu se razlikuju zapalila su društvene mreže, pa je…

Imamo dva savršena recepta sa kukuruzom: Pravi letnji zalogaji

Mladi kukuruz je konačno stigao i oni koji ga vole već uveliko slave. Kukuruz je lako svarljiva namirnica i možete…

Recept za kompot od breskve

Breskve su prepravile pijace i markete, najbolje je da ih jedete sveže, ali ledeni kompot od breskvi u vrelim danima…

5 kreativnih načina da poslužite lubenicu

Doručak, međuobrok, desert, leti su voće i povrće, a posebno lubenica, nezaobilazni na trpezi! Problem je što je uvek konzumiramo…