• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle

Teatar: Carstvo sladoleda u Novom Sadu

Ivana Munišić Jovanović
08.06.2021. 2 Mins Read Kafići

Dolazak sunčanijih dana mami da se prepustimo užitku zvanom sladoled. Da bi taj ugođaj bio potpun važno je odabrati pravi. U tom kontekstu ne bi trebalo zaobići onaj koji nudi novosadski Teatar.

U ovom lokalu sladoled zauzima gotovo počasno mesto, a iza toga stoji 16 godina usavršavanja. Iskreni su u Teatru, u početku nije bilo dovoljno ni to što su kroz prijateljstvo sa Italijanom, svetskim šampionom u pravljenju sladoleda, dobili recept. Ipak, entuzijazam i upornost kroz iskustvo doneli su rezultat, pa danas u ovom kafeu sa ponosom ističu da se zbog njihovog sladoleda dolazi u Novi Sad iz Beograda i da se po specijalnim željama tamo i isporučuje.

„Ovaj zanat kao i svaki drugi ima svoje tajne. Desetak godina imali smo korektan sladoled, ali onda nam se desilo poznanstvo sa pomenutim Italijanom koji nam je dao putokaz zahvaljujući kojem smo do tog šampionskog kvaliteta došli na neki naš način. Za mene je sladoled hrana, a ne samo desert koji se leti konzumira i tako ga ovde i tretiramo. Naša misija je i da to bude što zdravija hrana, pa koristimo med kao zaslađivač i ostale prirodne i kvalitetne sastojke”, priča vlasnik Đorđe Budošan, u gradu ali i muzičkoj industriji poznatiji kao Buda.

Povezani članci

Internacionalna kuhinja: Puberaj

Nikada ne podgrevajte pirinač, pileće meso uvek isperite pod tekućom vodom i druge popularne zablude o kuvanju

Budi je za osmišljavanje sladoleda sve inspiracija, pa su u ponudi Teatra razni neuobičajeni ukusi zanimljivih naziva.

„Svi su tu kao nekada” sa prženim domaćim orahom, rogačem i smokvom, „Poljubi me jako” sa prženim lešnikom, vanilom i čokoladom u kombinaciji sa upečatljivo-mističnim prelivom, „Ringišpil”, koji se sastoji od mnoštva sastojaka poput meda, oraha, lešnika, badema, pistaća i kandiranog voća, a koji (ne slučajno) asocira na pesmu čuvenog novosadskog kantautora Đorđa Balaševića. Vlasnik Teatra je, priča nam, detinjstvo proveo uz mamin sto gde su se svakodnevno pravili kolači, pa nije slučajno da su se neki sastojci poput maka i kajsije našli zajedno i u sladoledu.

Za slanu karamelu koriste himalajsku so, a za sladoled od kestena učetvorostručili su količinu kestena tragajući za idealnim ukusom. Jaja ne koriste, budući da ona nose svoje rizike, keksiće koji idu uz sladoled sami prave, a kugle su, budući da su od 70 grama, znatno izdašnije nego na drugim mestima.

Osim „đelata” Teatar, inače, nudi i druge specijalitete italijanske kuhinje poput pasta i pice, a u ovom lokalu traženi su i „Kukuriku” sendviči koji su se ranije prodavali na drugim lokacijama. Palačinke pune masom za sladoled, pa se ovde rafaelo, ferero ili kinder jedu „u originalu”.

A za one koji su na dijeti ili su pak dijabetičari tu je i sladoled sa stevijom!

Gradski bar Teatar nalazi se na Pozorišnom trgu 7, ali funkcioniše i kućna dostava u specijalnim kutijama koje će čuvati sladoled na pravoj temperaturi do adrese sladokusaca!

Tags:

kafelokalinovi sadposlastičarnicesladoled

Povezani članci

Mišelin vodič za Beograd predstavlja 17 restorana u svom novom izboru za 2023. godinu

Najsmešniji i najtačniji recept za karbonaru: „Zbog struganih peta iz kesice Venecija tone od muke“

Share Article

Follow Me Written By

Ivana Munišić Jovanović

Profesorica srpske književnosti i jezika. Novinarka i TV voditeljka. Buntovnica sa razlogom. Voli knjige i oblake. Još uvek dete, ali i odgovorna mama. Vlasnica mačke.

Ostali članci

Previous

Recept za slasni omlet sa dimljenim lososom

Next

Debeli medved: Sjajni ukusi „na štapiću“

Next
09.06.2021.

Debeli medved: Sjajni ukusi „na štapiću“

Previews
06.06.2021.

Recept za slasni omlet sa dimljenim lososom

Najnovije

Džonatan Mejdžors kaže da je jeo 6.100 kalorija dnevno četiri meseca kako bi se spremio za ulogu bodibildera
CityMagazine
Preslušajte drugu epizodu podkasta „Vesele 80e sa Đurom PIP POP“
CityMagazine
Džon Laroket priznao da je umesto novca, za film „Teksaški masakr motornom testerom“ dobio travu
Filip Milosavljević
Retrospektakl i jubilej Marka Nastića
CityMagazine
Originalna nepo beba Dakota Džonson vodiće 94. dodelu Oskara: Evo zašto ona ima najbolji genetski materijal za to
Ivana Milošević

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Stand-up
  • Predstave
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖