Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
VeZa: Prvi veganski kafić u Beogradu

Veganski i low waste kafić VeZa, prvi takav u gradu, obeležio je prvih godinu dana postojanja. Zajedno sa prijateljima iz udruženja Vege zajednica realizovan je humanitarni događaj Solidarna pop up poslastičarnica – ukusni kolači koje su pripremili volonteri i volonterke ove zajednice i donirali restorani i poslastičarnice degustirani su uz poželjne donacije namenjene udruženjima i pojedincima koja se bave zaštitom životinja.

Jelena Disić, osnivačica i aktivistkinja udruženja Vege zajednica i PR kafića VeZa, već sedam godina se bavi aktivizmom za prava životinja. Pre nepune dve godine sa svojim prijateljima osnovala je udruženje Vege zajednica sa idejom da stvori i ojača vegansku zajednicu u Srbiji, te da se osnaži pokretanje veganskih biznisa. Kafić VeZa otvorila je zajedno sa svojim partnerom, i njihovim najboljim prijateljem odlučivši se za jedinstven koncept.

„Veganstvo je samo po sebi low waste, jer svakako biljna ishrana kao i veganski način života imaju svoj ekološki aspekt, tako da su ova dva koncepta usko povezana, iako možda na prvi pogled ne izgleda tako. Odlučili smo da u biznis unesemo malo aktivizma, i tako je nastala VeZa.“

Venizelosova 20
011 405 23 11