Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Kingash Pinsa Bar: Okusite rimsku verziju pice u novom italijanskom restoranu u Cetinjskoj

AUTOR: CityMagazine 25 Jun, 2021
Kingash Pinsa Bar: Okusite rimsku verziju pice u novom italijanskom restoranu u Cetinjskoj

Znamenita lokacija u Cetinjskoj ulici odnedavno je dobila ozbiljno „pojačanje“ u gastronomskom smislu. Kingash je mesto neobičnog imena koje predstavlja autentične pinsete, rimske verzije pica, drugačijeg oblika i drugačijeg načina pripreme. Testo se priprema po posebnoj recepturi, potom se razvlači tako što se utiskuje prstima, a sastojci se, osim pelata i sira, ne peku već stavljaju sveži.

Atmosfera i ambijent su, shodno okruženju, neformalni i urbani, ali je gastro doživljaj zaista poseban. Osim opisanih pinseta, na meniju su i fokaće, pa smo tako i mi birali, po jednu iz svakog segmenta. Delizia Bolognese nas je oduševila, kako zaista drugačijim testom, spolja hrskavim iznutra vazdušastim, tako i efektnom kombinacijom sastojaka, rikota/pekorino sir, mortadela i pistaći. Na drugoj strani jednostavna i efektna Focaccia alla Caprese sa mocarelom, čeri paradajzom i bosiljkom, hrskavo dopadljiva.

Za obavezan sledeći dolazak kibicovali smo kombinacije poput brokolija i sveže kobasice, te Boscaiola sa kobasicom i slaninom do delikatne Delizie sa kruškom, orasima, rikotom i pekorinom, a tu su i slatke verzije: Milica, sa nutelom, i voćna Frutteto. Topla preporuka za početak ili sredinu dana, za zagrevanje za dalji provod ili laganu večeru, kao nešto novo i drugačije na „poznatom“ terenu.

Cetinjska 15
011/454 65 43