• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle

Božićne cimet zvezdice

CityMagazine
05.01.2020. 2 Mins Read Recepti

Polako pripremamo dom i trpezu za praznike koji kucaju na vrata. Vreme je za mirisna i slasna jela iz pećnice, porodično okupljanje i druženje sa prijateljima. Radujemo se kratkom predahu i retkim trenucima kad možemo da podetinjimo i prepustimo se dokolici. Nadamo se volite da mesite kolačiće, jer vas u nastavku očekuje pravi božićni recept. Zasucite rukave, pripremite modle i krećemo…

Postoje ukusi i mirisi koje pamtimo iz detinjstva, i vezujemo ih za zimsku sezonu. Cimet je verovatno jedna od prvih asocijacija na ušuškanost. Setite se hrskavih, toplih keksića iz rerne, u obliku polumeseca ili zvezdica… Čarolija može da počne! Potrebno je malo mašte, ljubavi, te dobar recept, i oduševljenje ukućana neće izostati. Za tili čas dom će biti ispunjen najlepšim aromama, a pod nepcima će krckati puter testo preliveno belom glazurom. Ukoliko smo vam zagolicali maštu, pođite sa nama u snežnu avanturu korak po korak…

Sastojci:

Povezani članci

Najlepše praznične poslastice širom sveta

Ovo je originalni recept za rusku salatu iz 1860. godine – i odmah da vam kažemo, sve ste omašili

Za 20 keksića

  • 175 g otopljenog putera
  • 25 g cimeta u prahu
  • 125 g šećera u prahu
  • 1 jaje
  • 50 g samlevenog badema
  • 50 g  samlevenog lešnika
  • 250 g brašna
  • modla u obliku zvezde

Za glazuru:

  • 200 g šećera u prahu
  • 30 g belanaca
  • nekoliko kapi limunovog soka

Priprema:

Za početak u posudu sipajte puter, cimet, šećer u prahu, jaje, samleven lešnik i badem, pa počnite lagano da mutite. Kada dobijete ujednačenu smesu, dodajte brašno, pa nastavite da mutite dok se sastojci ne sjedine. Od testa oblikujte lopticu, pa je rasklagijajte između 2 papira za pečenje na koje ste posuli malo šećera u prahu. Debljina testa treba da bude oko 1 cm, a zatim ga odložite u frižider, da odstoji sat vremena.

Dok čekate, pripremite belu glazuru, tako što ćete umutiti šećer u prahu, belance i 3, 4 kapi limunog soka. Smesa treba da bude penasta, ni previše tečna, a ni gusta. Izvadite testo iz testo iz frižidera, premažite ga glazurom, i lepo izravnjajte.

Pre nego što modlom oblikujete zvezdice, zagrejte rernu na 180℃. Zvezdice poređajte na pleh obložen nelepljivim papirom za pečenje, pa ih pecite 20 minuta. Čim primetite da glazura menja boju, izvadite pleh i stavite kolačiće da se ohlade.

Napomena: Testo može biti zahtevno za oblikovanje modlom, pa ga možete iseći na trougliće širine 3 cm.

Izvor: Elle France

Tags:

božićcimetkeksićipraznicirecept

Povezani članci

Da li već osećate miris božićnih poslastica? Donosimo 3 recepta za čokoladne deserte u zdravijoj, ali ništa manje ukusnoj verziji

Ajran, zdravi turski jogurt od 3 sastojka: Postoji 6 dobrih razloga zašto treba odmah da ga pripremite

Share Article

Follow Me Written By

CityMagazine

Ostali članci

Previous

Dolce Amore moderna proizvodnja kolača: U slatkim snovima

Next

Kako pravilno čuvati bocu šampanjca?

Next
06.01.2020.

Kako pravilno čuvati bocu šampanjca?

Previews
04.01.2020.

Dolce Amore moderna proizvodnja kolača: U slatkim snovima

Najnovije

Ivan Ivanović večeras otvara novu sezonu: Gost premijerne epizode Erin Brokovič, žena čija priča je inspirisala Holivud
Promo
Najpopularniji slovenački bend Joker Out objavio novu pesmu „Sunny Side of London“
CityMagazine
Vikend preporuke 22-24.9.
CityMagazine
„Ubica demona“: Ovaj svet je surov zar ne?
Filip Milosavljević
„Patrolne šape – moćni“: Film koji će vas rastopiti od slatkoće
CityMagazine

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Tribine
  • Stand-up
  • Sport
  • Sajmovi
  • Predstave
  • Pozorište
  • Konferencije
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Humanitarni događaj
  • Festivali
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖