• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Božićne cimet zvezdice

Božićne cimet zvezdice

CityMagazine
05.01.2020. 2 min Recepti

Polako pripremamo dom i trpezu za praznike koji kucaju na vrata. Vreme je za mirisna i slasna jela iz pećnice, porodično okupljanje i druženje sa prijateljima. Radujemo se kratkom predahu i retkim trenucima kad možemo da podetinjimo i prepustimo se dokolici. Nadamo se volite da mesite kolačiće, jer vas u nastavku očekuje pravi božićni recept. Zasucite rukave, pripremite modle i krećemo…

Božićne cimet zvezdice

Postoje ukusi i mirisi koje pamtimo iz detinjstva, i vezujemo ih za zimsku sezonu. Cimet je verovatno jedna od prvih asocijacija na ušuškanost. Setite se hrskavih, toplih keksića iz rerne, u obliku polumeseca ili zvezdica… Čarolija može da počne! Potrebno je malo mašte, ljubavi, te dobar recept, i oduševljenje ukućana neće izostati. Za tili čas dom će biti ispunjen najlepšim aromama, a pod nepcima će krckati puter testo preliveno belom glazurom. Ukoliko smo vam zagolicali maštu, pođite sa nama u snežnu avanturu korak po korak…

Sastojci:

Za 20 keksića

  • 175 g otopljenog putera
  • 25 g cimeta u prahu
  • 125 g šećera u prahu
  • 1 jaje
  • 50 g samlevenog badema
  • 50 g  samlevenog lešnika
  • 250 g brašna
  • modla u obliku zvezde

Za glazuru:

  • 200 g šećera u prahu
  • 30 g belanaca
  • nekoliko kapi limunovog soka

Priprema:

Za početak u posudu sipajte puter, cimet, šećer u prahu, jaje, samleven lešnik i badem, pa počnite lagano da mutite. Kada dobijete ujednačenu smesu, dodajte brašno, pa nastavite da mutite dok se sastojci ne sjedine. Od testa oblikujte lopticu, pa je rasklagijajte između 2 papira za pečenje na koje ste posuli malo šećera u prahu. Debljina testa treba da bude oko 1 cm, a zatim ga odložite u frižider, da odstoji sat vremena.

Božićne cimet zvezdice

Dok čekate, pripremite belu glazuru, tako što ćete umutiti šećer u prahu, belance i 3, 4 kapi limunog soka. Smesa treba da bude penasta, ni previše tečna, a ni gusta. Izvadite testo iz testo iz frižidera, premažite ga glazurom, i lepo izravnjajte.

Božićne cimet zvezdice

Pre nego što modlom oblikujete zvezdice, zagrejte rernu na 180℃. Zvezdice poređajte na pleh obložen nelepljivim papirom za pečenje, pa ih pecite 20 minuta. Čim primetite da glazura menja boju, izvadite pleh i stavite kolačiće da se ohlade.

Božićne cimet zvezdice

Napomena: Testo može biti zahtevno za oblikovanje modlom, pa ga možete iseći na trougliće širine 3 cm.

Izvor: Elle France

Oznake:

božićcimetkeksićipraznicirecept

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Dolce Amore moderna proizvodnja kolača: U slatkim snovima
Prethodni

Dolce Amore moderna proizvodnja kolača: U slatkim snovima

Kako pravilno čuvati bocu šampanjca?
Sledeći

Kako pravilno čuvati bocu šampanjca?

Sledeći
Kako pravilno čuvati bocu šampanjca?
06.01.2020.

Kako pravilno čuvati bocu šampanjca?

Prethodni
04.01.2020.

Dolce Amore moderna proizvodnja kolača: U slatkim snovima

Dolce Amore moderna proizvodnja kolača: U slatkim snovima

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    štrumpfovi
    „Štrumpfovi – veliki film“ vodi u nezaboravnu avanturu
    CityMagazine
    ivan tokin
    Najzrelije Tokinovo delo – „Crna noć nada mnom i zvezdano nebo u meni” u prodaji od 10. jula
    CityMagazine
    metal
    Ovo je 5 najvrelijih metal koncerata u Srbiji ovog leta – čak i za one koji inače ne slušaju ovu vrstu muzike
    Miloš Dašić
    United Media ponovo na Pulskom filmskom festivalu: Podrška kreativnosti, autorima i najboljem regionalnom filmu
    United Media ponovo na Pulskom filmskom festivalu: Podrška kreativnosti, autorima i najboljem regionalnom filmu
    CityMagazine
    biblioteka cenzora knjiga
    „Biblioteka cenzora knjiga“: (S)misli svojom glavom
    Filip Milosavljević

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖