Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Brza užina ili večera: Ukusan namaz od lososa

AUTOR: CityMagazine 22 Mar, 2022
Brza užina ili večera: Ukusan namaz od lososa

Razmislite šta se dešava kada pojedete nekoliko komada pice za ručak ili svratite u obližnji restoran brze hrane. Posle obroka, umorite se, počnete da se znojite, produktivnost opada i radije biste trčali kući na kauč. A posle ručka vam se verovatno jede i nešto slatko…

Ono što jedete ujutru i na poslu ima značajan uticaj na vaše blagostanje i produktivnost. Izbor je na vama: da li ćete posle ručka biti puni energije i ponovo spremni za rad ili ćete se osećati umorno, tromo i bezvoljno?

Ako pripremite nešto zdravo poput namaza od lososa (sve pripremite kod kuće i samo ponesete tost sa sobom), ne morate da brinete o kalorijama ili produktivnosti. Takođe, druge odluke o ishrani će verovatno biti bolje nego što bi bile posle sočnog hamburgera. Losos sadrži ne samo omega-3 masne kiseline, već i proteine i vitamin B12. Zbog toga je ovo zdrav i izbalansiran obrok, koji je uz to i vrlo ukusan! U nastavku saznajte kako ga brzo možete pripremiti kod kuće.

Photo by Patrick Perkins on Unsplash

Potrebno je:

  • 1 dcl belog vina
  • 1 file lososa bez kostiju i kože
  • 1 file dimljenog lososa
  • 6 kašika grčkog jogurta (sa niskim procentnom masti)
  • 1 kašika limunovog soka
  • 4 kašike senfa
  • prstohvat soli
  • prstohvat bibera
  • 1 seckana ljutika
  • 2 kašike seckanog vlašca
  • krekeri, dvopek ili mali hlepčići za serviranje

Priprema:

Kratko prodinstajte file lososa u vinu (5 do 6 minuta) i ostavite na stranu.

U drugoj posudi pomešajte grčki jogurt, limunov sok, senf, so i biber, pa na kraju umešajte i ljutiku. Oba fileta lososa isecite na manje komade i promešajte. Na kraju pospite vlašcem.

Ako želite, namaz možete staviti u frižider na nekoliko minuta i servirati ga ohlađenog, a možete ga odmah naneti na tost i počastiti se za užinu, ili večeru.

Ukoliko namaz sutradan nosite na posao, preko noći ga obavezno držite u frižideru, a isto važi i dok ste na poslu, za slučaj da ne pojedete sve odjednom. Bon appetit!

Izvor: Aktivni Si

Naslovna fotografija: Melissa Walker Horn on Unsplash

Najčitanije

Evo kada u svakom delu Srbije počinje jeftina tarifa struje

U situaciji u kojoj se nalazi svet, mnogi ljudi gledaju da uštede na čemu mogu, a jedna od bitnih stavki…

Da li treba da elektronske uređaje isključite iz struje kada napolju grmi i seva?

Često čujemo da je opasno da naši kućni uređaji budu uključeni u struju tokom grmljavine. Da li je ovo mit…

5 razloga zašto treba da počnete da pijete sodu bikarbonu

Verovatno već koristite sodu bikarbonu u kuhinji, a možda čak i za čišćenje svog doma. Ali da li ste znali…

Zašto nam se magle stakla automobila i kako to da rešimo?

Zamagljena šoferšajbna smanjuje vidljivost tokom vožnje, a samim tim i našu bezbednost u saobraćaju. S ovim problemom se suočavamo i…

Ako volite ovu pesmu – čestitamo vam, naučnici kažu da ste psihopata

Jedan od najpoznatijih repera, ali i muzičara danas je svakako Eminem, sa više miliona prodati ploča singlova i strimova pesama…

Nesvakidašnja scena na Slovenskoj plaži u Budvi: “Ne prilazite”

Kraj slovenske plaže u Budvi pliva mladunče delfina. Sasvim samo, i izgubljeno pliva veoma blizu obale. Turisti i znatiželjnici prilaze…

Najnovije - Gastro

Izložba autohtonih sireva Balkana u tržnom centru BEO

Ovog vikenda, 1. i 2. oktobra, u Beogradu će biti održana 14. izložba autohtonih sireva Balkana, Balkan Cheese Festival. Svoje…

10 najboljih restorana na svetu prema korisnicima sajta „TripAdvisor″

Ne znate gde biste išli za svoje sledeće gastronomsko hodočašće? Na pravom ste mestu. Naime, popularni sajt TripAdvisor organizovao je…

Više od pedeset restorana pripremilo je posebne menije za Belgrade Restaurant Show

Na konferenciji koja je održana u Turističkoj organizaciji Srbije predstavljena je manifestacija Belgrade Restaurant Show koja će biti održana u…

Ne volite karfiol? Kad probate ovaj kremasti, jesenji potaž, odmah ćete promeniti mišljenje

Jesenje temperature i promenljivo vreme idealne su uslovi za prehladu, pa je ovih dana jako važno jačati imunitet. A koji…

Tajni sastojak za pomfrit ukusniji nego iz Meka je kefir: I ne, nije šala

Ako ste bar jednom probali pomfrit iz Meka, vrlo je verovatno da se slažete da ne postoji savršeniji hrskavi zalogaj…

Ovde možete da pronađete vina koja ne možete da kupite nigde: Na samo minut od vas pronašli smo pravi vinski raj

„Vino je dokaz da nas Bog voli i da želi da nas vidi sretne“, rekao je jednom Bendžamin Frenklin, a…