• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Savršen prolećni ručak - zapečeni karfiol sa parmezanom!

Savršen prolećni ručak – zapečeni karfiol sa parmezanom!

CityMagazine
21.03.2022. 1 min Recepti

Ukoliko razmišljate o tome šta biste danas mogli da spremite za ručak, na pravoj ste adresi. Recept koji smo odabrali jednostavan je za pripremu, ali istovremeno i slastan, posebno ukoliko ste ljubitelj sira. Jedino što vam preostaje jeste da zapišete sastojke i pripremite šta vam je potrebno.

Za 4 osobe:

  • 700 g karfiola
  • 2 jaja
  • 120 g kisele pavlake
  • 1 dl mleka
  • 60 g ribanog parmezana
  • pola kašike putera
  • pola kašičice muskatnog oraščića
  • so i biber po ukusu
Savršen prolećni ručak - zapečeni karfiol sa parmezanom!
Photo by Geraud pfeiffer from Pexels

Priprema:

1. Očistite i operite karfiol i razdvojte ga na cvetiće. Kuvajte ga u kipućoj slanoj vodi oko 10 minuta, a zatim dobro ocedite.

2. U posudi pomešajte jaja, mleko, 2/3 ribanog parmezana i kiselu pavlaku. Na kraju dodajte so, biber i muskatni oraščić.

3. Tepsiju premažite maslacem i u nju prespite kuvane cvetiće karfiola. Preko toga prelijte smesu iz posude. Pospite ostatkom parmezana i pecite oko 30 minuta na 180°C.

4. Jelo je spremno za služenje, uz dodatak po želji ili samostalno.

Izvor: Aktivni Si

Naslovna fotografija: Geraud pfeiffer from Pexels

Oznake:

jednostavnojelo iz rernekarfiolparmezanporodični ručak

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Hrana koju možete jesti uveče
Prethodni

Hrana koju možete jesti uveče

Brza užina ili večera: Ukusan namaz od lososa
Sledeći

Brza užina ili večera: Ukusan namaz od lososa

Sledeći
Brza užina ili večera: Ukusan namaz od lososa
22.03.2022.

Brza užina ili večera: Ukusan namaz od lososa

Prethodni
20.03.2022.

Hrana koju možete jesti uveče

Hrana koju možete jesti uveče

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    dušan kovačević
    Dušan Kovačević u Evropskom parlamentu: Evropa mora zaštititi civilno društvo i kulturni sektor u Srbiji
    CityMagazine
    ksenija pajčin
    Šta zajedničko imaju Ksenija Pajčin i grupa Oasis (VIDEO)
    CityMagazine
    Jakov Jozinović
    Ovo je glavno pitanje koje su postavljali ljudi iz Beograda ovih dana, i kakve veze sa tim ima Jakov Jozinović
    CityMagazine
    predator divljina
    Specijalna projekcija filma „Predator: Divljina“ 5. novembra
    CityMagazine
    Crna svadba
    Pogledali smo drugu sezonu serije “Crna svadba” i dobili smo sve, sem onoga što smo želeli
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖