• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
buhtle
Foto: Shutterstock/ Grazziela

Buhtle – recept za najmirisnije slatko pecivo sa džemom od koga će mirisati cela kuća

CityMagazine
24.11.2024. 2 min Recepti

Buhtle sa džemom su jedno od omiljenih slatkih peciva koje rado kupujemo u pekari, ali koje možemo napraviti i kod kuće. Vazdušaste i meke, buhtle su divno meko pecivo koje se može jesti kao doručak, užina ili desert, a najviše će obradovati najmlađe.

Za domaće buhtle postoji više recepata, a mi vam ovom prilikom donosimo jedan proveren, koji će oduševiti sve ukućane i od koga će mirisati cela kuća.

Buhtle

Sastojci:

  • 1 šolja mleka
  • ⅓ šolje belog šećera
  • 1 kašika aktivnog suvog kvasca
  • 4 šolje višenamenskog brašna
  • ½ kašičice soli
  • ⅓ šolje neslanog putera, omekšanog
  • 2 velika jajeta
  • 2 kašike biljnog ulja, podeljeno, ili po potrebi
  • džem (kajsija, jagoda, malina, po želji)
  • prah šećer za posipanje
Buhtle - recept za najmirisnije slatko pecivo sa džemom od koga će mirisati cela kuća
Foto: Shutterstock/Grazziela

Priprema:

  1. U manjoj šerpi pomešajte mleko i šećer, pa stavite da se greje na srednje jakoj vatri. Zagrejte dok ne bude toplo na dodir, a zatim sklonite sa vatre i umešajte kvasac. Ostavite da odstoji dok ne postane penasto, oko 10 minuta.
  2. U dubljoj posudi pomešajte brašno i so, pa dodajte omekšali puter, jaja i mešavinu kvasca. Mutite mikserom dok testo ne počne da se odvaja od ivica posude.
  3. Prebacite testo na pobrašnjenu površinu i nastavite da mesite dok testo ne postane glatko i elastično, oko 10 minuta.
  4. Podmažite dublju posudu kašikom ulja, pa tu preručite gotovo testo i okrenite ga rukom, kako bi svuda bilo premazano uljem. Pokrijte i ostavite da odstoji na toplom mestu dok se ne udvostruči, oko 1 sat.
  5. Preostalim uljem podmažite dublju tepsiju ili pleh za kolače.
  6. Podelite testo na 12 jednakih delova, pa od svakog napravite kuglicu i blago rastanjite oklagijom. Na sredinu svake stavite pomalo džema, pa preklopite i uvaljajte u lopticu.
  7. Ređajte buhtle u podmazan pleh jednu do druge, pa pokrijte i ostavite da se testo ponovo diže dok se skoro ne udvostruči, 20 do 25 minuta.
  8. U međuvremenu, zagrejte rernu na 180 stepeni C, pa pecite buhtle dok ne porumene, oko 20-25 minuta, u zavisnosti od jačine vaše rerne.
  9. Kada su gotove, ostavite ih malo da se ohlade, pa pospite prah šećerom i poslužite. Prijatno!

Izvor: allrecipes

Oznake:

buhtledžemslatko pecivo

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Znate li šta je čeburek? Popularno, jeftino i jednostavno jelo idealno je za hladne dane
Prethodni

Znate li šta je čeburek? Popularno, jeftino i jednostavno jelo idealno je za hladne dane

piletina sa pistaćima
Sledeći

Piletina sa pistaćima: Preukusno kremasto jelo koje budi sva čula

Sledeći
piletina sa pistaćima
24.11.2024.

Piletina sa pistaćima: Preukusno kremasto jelo koje budi sva čula

Prethodni
22.11.2024.

Znate li šta je čeburek? Popularno, jeftino i jednostavno jelo idealno je za hladne dane

Znate li šta je čeburek? Popularno, jeftino i jednostavno jelo idealno je za hladne dane

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    marčelo
    „Puzzle Shock“ 20 godina kasnije: Kako je nastao album koji je stvorio Marčelov prepoznatljiv glas
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖