• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
buhtle
Foto: Shutterstock/ Grazziela

Buhtle – recept za najmirisnije slatko pecivo sa džemom od koga će mirisati cela kuća

CityMagazine
24.11.2024. 2 min Recepti

Buhtle sa džemom su jedno od omiljenih slatkih peciva koje rado kupujemo u pekari, ali koje možemo napraviti i kod kuće. Vazdušaste i meke, buhtle su divno meko pecivo koje se može jesti kao doručak, užina ili desert, a najviše će obradovati najmlađe.

Za domaće buhtle postoji više recepata, a mi vam ovom prilikom donosimo jedan proveren, koji će oduševiti sve ukućane i od koga će mirisati cela kuća.

Buhtle

Sastojci:

  • 1 šolja mleka
  • ⅓ šolje belog šećera
  • 1 kašika aktivnog suvog kvasca
  • 4 šolje višenamenskog brašna
  • ½ kašičice soli
  • ⅓ šolje neslanog putera, omekšanog
  • 2 velika jajeta
  • 2 kašike biljnog ulja, podeljeno, ili po potrebi
  • džem (kajsija, jagoda, malina, po želji)
  • prah šećer za posipanje
Buhtle - recept za najmirisnije slatko pecivo sa džemom od koga će mirisati cela kuća
Foto: Shutterstock/Grazziela

Priprema:

  1. U manjoj šerpi pomešajte mleko i šećer, pa stavite da se greje na srednje jakoj vatri. Zagrejte dok ne bude toplo na dodir, a zatim sklonite sa vatre i umešajte kvasac. Ostavite da odstoji dok ne postane penasto, oko 10 minuta.
  2. U dubljoj posudi pomešajte brašno i so, pa dodajte omekšali puter, jaja i mešavinu kvasca. Mutite mikserom dok testo ne počne da se odvaja od ivica posude.
  3. Prebacite testo na pobrašnjenu površinu i nastavite da mesite dok testo ne postane glatko i elastično, oko 10 minuta.
  4. Podmažite dublju posudu kašikom ulja, pa tu preručite gotovo testo i okrenite ga rukom, kako bi svuda bilo premazano uljem. Pokrijte i ostavite da odstoji na toplom mestu dok se ne udvostruči, oko 1 sat.
  5. Preostalim uljem podmažite dublju tepsiju ili pleh za kolače.
  6. Podelite testo na 12 jednakih delova, pa od svakog napravite kuglicu i blago rastanjite oklagijom. Na sredinu svake stavite pomalo džema, pa preklopite i uvaljajte u lopticu.
  7. Ređajte buhtle u podmazan pleh jednu do druge, pa pokrijte i ostavite da se testo ponovo diže dok se skoro ne udvostruči, 20 do 25 minuta.
  8. U međuvremenu, zagrejte rernu na 180 stepeni C, pa pecite buhtle dok ne porumene, oko 20-25 minuta, u zavisnosti od jačine vaše rerne.
  9. Kada su gotove, ostavite ih malo da se ohlade, pa pospite prah šećerom i poslužite. Prijatno!

Izvor: allrecipes

Oznake:

buhtledžemslatko pecivo

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Znate li šta je čeburek? Popularno, jeftino i jednostavno jelo idealno je za hladne dane
Prethodni

Znate li šta je čeburek? Popularno, jeftino i jednostavno jelo idealno je za hladne dane

piletina sa pistaćima
Sledeći

Piletina sa pistaćima: Preukusno kremasto jelo koje budi sva čula

Sledeći
piletina sa pistaćima
24.11.2024.

Piletina sa pistaćima: Preukusno kremasto jelo koje budi sva čula

Prethodni
22.11.2024.

Znate li šta je čeburek? Popularno, jeftino i jednostavno jelo idealno je za hladne dane

Znate li šta je čeburek? Popularno, jeftino i jednostavno jelo idealno je za hladne dane

No Comment! Be the first one.

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    5 reči protiv straha: Zoran Radmilović imao je formulu za slobodu, a njegovo pismo od pre 40 godina treba da čitamo svakog dana
    5 reči protiv straha: Zoran Radmilović imao je formulu za slobodu, a njegovo pismo od pre 40 godina treba da čitamo svakog dana
    CityMagazine
    28 godina kasnije
    Gledao sam “28 godina kasnije”, najiščekivaniji nastavak godine, i imam jednu lošu vest za horor fanove
    Miloš Dašić
    film ajkula
    50 godina filma koji je zauvek promenio industriju, ali i letovanja ljudima: Horor koji su svi gledali, voleli i plašili ga se
    CityMagazine
    „E, ćao, moje ime je Nikola Đuričko, ja sam naš poznati glumac", rekao je u videu i ljudi sada ne prestaju da ga hvale
    „E, ćao, moje ime je Nikola Đuričko, ja sam naš poznati glumac”, rekao je u videu i ljudi sada ne prestaju da ga hvale
    CityMagazine
    igor božanić
    DA SE P(L)OČASTIMO – Igor Božanić na novom albumu peva mračne sevdalinke na jarkom suncu
    Miloš Dašić

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖