• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Ćufte, provereni recept
Ćufte, foto: Ali Safarov / Alamy / Alamy / Profimedia

Ćufte, provereni recept

CityMagazine
19.09.2023. 2 min Recepti

Ćufte su veoma izdašno jelo, koje uglavnom svi vole. Možete da ih kombinujete sa krompirom, pinčem i testeninom.

Kada napravite smesu za ćufte, deo možete i da zamrznete, pa kasnije samo možete da ih ispečete i imate ručak gotov za par minuta.

Potrebno je:
500 grama mlevenog mesa,
1 jaje,
1 glavica luka,
2 kašike prezle,
2 kašike brašna,
3 kašike paradajz pirea,
4 kašike ulja,
1 kašika peršuna,
začini po želji: so, biber, vegeta.

Priprema
Iseckajte luk, dodajte meso, jaje, prezle, malo bibera, vegete, soli, kašičicu aleve paprike i malo peršuna. Sve promešajte i mesite oko 5 minuta.

Meso za ćufte je sada lepljivo, pa poksvatite ruke kako biste mogli da oblikujete loptice. Obratite pažnju na to da ćufte ne budu prevelilke, jer se onda sredina neće dobro ispržiti. Oblikujte rukama loptice.

Još dok pravite ćufte stavite da se zagreva ulje u dubljem tiganju. Smanjite vatru i stavite ćufte da se prže. Prodrmajte tiganj i nasumično okrećite ćufte. Nije neophodno da svaku pojedinačno okrećete, sem ako ne primetite da je meso u njoj živo.
Znaćete da su ćufte dobro propržene kada se pojavi korica sa svih strana. Sada treba pripremiti sos za ćufte.

Vaša priprema ćufti ovde može da bude završena, ali mnogi ih ne jedu bez paradajz sosa. Ako ste i vi takvi pređite na sledeći korak.

Ćulbastije: Imamo recept koji svi traže

Sos možete pripremiti u tiganju u kome su ispržene ćufte, što znači da nećete prljati više sudova prilikom spremanja. Ćufte prebacite na jednu stranu, da na drugoj strani bude samo ulje. Tu ubacite brašno i mešajte ulje i brašno kao da pravite zapršku. Potom, dodajte alevu papriku i sve dobro pomešajte.

Sledeći korak kada se pravi najukusniji sos za ćufte jeste da pomešate dobijeni sos sa ćuftama. Ali tu nije kraj, tek treba da dodamo sastojke koje će ovaj sos učiniti ukusnim.
U smesu za sos za ćufte dodajte 3 kašike paradajz pirea. Možete kupiti paradajz pire u teglama, ili ga napraviti sami. Smatramo da će sa pireom sos biti ukusniji nego da dodate sok od paradajza iz tetrapaka. Sa sokom će sos biti manje kiseo i biće i ređi.

Nakon toga, stavite još malo svežeg peršuna, bibera, soli i drugih začina po želji. Smanjite vatru, čisto da se sos za ćufte još prokrčka. Preklopite tiganj poklopcem i ostavite tako oko 10 minuta. Ćufte su spremne!

Možete ih kombinovati sa skuvanim pirinčem, špagetama ili krompir pireom. Veoma lepo se slažu sa svakim od ovih priloga.

Oznake:

ćufterecept

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Boranija, recept naših baka
Prethodni

Boranija, recept naših baka

Kvasac - superheroj dobrog ukusa
Sledeći

Kvasac – superheroj dobrog ukusa

Sledeći
Kvasac - superheroj dobrog ukusa
21.09.2023.

Kvasac – superheroj dobrog ukusa

Prethodni
19.09.2023.

Boranija, recept naših baka

Boranija, recept naših baka

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    STRANGER THINGS
    Stranger Things pred finale otkriva da Upside Down nije ono što mislimo: Upozorenje, tekst sadrži spojlere
    CityMagazine
    vruć vetar
    “Vruć vetar” bez Čkalje i Ljubiše Samardžića danas je nezamisliv, a evo ko je trebalo da bude u njihovim ulogama
    CityMagazine
    "Ko ne ume da razume, evo ide siže": Hit iz 90-ih, iz kog su izbačeni političari, a ostao je Berček, koji ako ne znate, propuštate mnogo
    “Ko ne ume da razume, evo ide siže”: Hit iz 90-ih, iz kog su izbačeni političari, a ostao je Berček, koji ako ne znate, propuštate mnogo
    CityMagazine
    Božić
    Ceo svet svakog Božića sluša ovu pesmu koju u Srbiji niko nije čuo: Potvrda da ljudskost opstaje
    CityMagazine
    porodica po ugovoru
    Brendan Frejzer u filmu „Porodica po ugovoru” od 15. januara u bioskopima
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖