• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Ćulbastije: Imamo recept koji svi traže
Ćulbastije, foto: Uros Zunic / Alamy / Alamy / Profimedia

Ćulbastije: Imamo recept koji svi traže

CityMagazine
15.09.2023. 2 min Recepti

Ćulbastije su tradicionalno balkansko jelo koje se sastoji od komada mesa (često svinjetine ili junetine) koji se pripremaju sa povrćem i začinima u gustoj sosu.
Evo osnovnog recepta za pripremu ćulbastija:

Sastojci:
500 g mesa (svinjetine ili junetine), isečenog na komade
2-3 kašike ulja
veća glavica crnog luka, sitno iseckana
2 čena belog luka, sitno iseckana
2 šargarepe, iseckane na kolutove
2 krompira, iseckana na kolutove
1 crvena paprika, iseckana na trake
1 paradajz, iseckan na kolutove (ili 2 kašike paradajz pirea)
1 kašika brašna
2 šolje bujona (pileći ili povrtni)
So i biber po ukusu
Suvi začin po ukusu
Tucana crvena paprika (opciono, za ljubitelje pikantne hrane)
Peršun ili sveži začini za garniriranje

Ruskinja u Beogradu pokazala recept za rusku salatu zbog kog će vaša majka piti šećer i vodu

Uputstvo:
U velikoj šerpi ili dubokom tiganju, zagrijte ulje na srednjoj vatri.
Dodajte iseckani crni luk i beli luk te propržite dok ne postanu staklasti i blago zlatno smeđi.
Dodajte meso i pržite ga dok ne dobije lepu zlatno smeđu boju sa svih strana.
Dodajte šargarepu, krompir, crvenu papriku i paradajz (ili paradajz pire) u šerpu, i sve zajedno propržite još nekoliko minuta.
Pospite brašno preko mesa i povrća, dobro promešajte da se sve sjedini, i pržite još nekoliko minuta.
Postepeno dodajte bujon dok mešate kako biste stvorili gustu sosu. Možda nećete morati dodati svih 2 šolje odjednom, pa prilagodite količinu tečnosti prema potrebi.
Začinite solju, biberom, suvim začinom i tucanom crvenom paprikom po ukusu. Ako volite ljuto jelo, možete dodati više crvene paprike.
Smanjite vatru na nisku, pokrijte šerpu i kuvajte ćulbastije dok meso i povrće ne omekšaju i sos se zgusne (obično traje oko 30-40 minuta).
Pre serviranja, pospite seckanim peršunom ili drugim svežim začinima po izboru.
Ćulbastije se često poslužuju uz kriške svežeg hleba ili kuvanog pirinča. Uživajte u ovom ukusnom balkanskom jelu!

Oznake:

ćulbastijerecept

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Gnjecava torta: Recept za najbolju i najbržu čokoladnu tortu - spolja krckava, a unutra rajski kremasta
Prethodni

Gnjecava torta: Recept za najbolju i najbržu čokoladnu tortu – spolja krckava, a unutra rajski kremasta

Nutela torta gotova za pola sata: Potrebna su vam samo dva sastojka
Sledeći

Nutela torta gotova za pola sata: Potrebna su vam samo dva sastojka

Sledeći
Nutela torta gotova za pola sata: Potrebna su vam samo dva sastojka
17.09.2023.

Nutela torta gotova za pola sata: Potrebna su vam samo dva sastojka

Prethodni
14.09.2023.

Gnjecava torta: Recept za najbolju i najbržu čokoladnu tortu – spolja krckava, a unutra rajski kremasta

Gnjecava torta: Recept za najbolju i najbržu čokoladnu tortu - spolja krckava, a unutra rajski kremasta

No Comment! Be the first one.

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    svet iz doba jure ponovo rođeni
    Blokbaster „Svet iz doba Jure: Ponovo rođeni” stiže u bioskope 2. jula
    CityMagazine
    keni nije mrtav
    Bend Keni nije mrtav objavio drugi album „Na vratima“
    Filip Milosavljević
    5 reči protiv straha: Zoran Radmilović imao je formulu za slobodu, a njegovo pismo od pre 40 godina treba da čitamo svakog dana
    5 reči protiv straha: Zoran Radmilović imao je formulu za slobodu, a njegovo pismo od pre 40 godina treba da čitamo svakog dana
    CityMagazine
    28 godina kasnije
    Gledao sam “28 godina kasnije”, najiščekivaniji nastavak godine, i imam jednu lošu vest za horor fanove
    Miloš Dašić
    film ajkula
    50 godina filma koji je zauvek promenio industriju, ali i letovanja ljudima: Horor koji su svi gledali, voleli i plašili ga se
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖