• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Domaće lepinjice po receptu Maše Memedović imaju 1,2 miliona pregleda: Mirišu preko slike
Foto: Screenshot

Domaće lepinjice po receptu Maše Memedović imaju 1,2 miliona pregleda: Mirišu preko slike

Ivana Milošević
28.05.2025. 2 min Recepti

Pita hleb, tortilje, gužvarice, indijski naan, zovite ih kako hoćete, ali recept za domaće lepinjice iz tiganja koji je objavila Maša Memedović vam definitivno treba.

Domaće lepinjice po receptu Maše Memedović imaju 1,2 miliona pregleda: Mirišu preko slike
Foto: Shutterstock/Nadezhda Nesterova

Na Instagram profilu Maše Memedović navikli smo da pratimo sjajne ulove iz second hand radnji, uzbudljiva putovanja, što po Srbiji, što po belom svetu, angažovane akcije skupljanja smeća po Srbiji, a provuče se tu i poneki recept koji napravi bum.

Tako je bilo kad je Maša objavila recept za mekane domaće lepinjice koji je u dva dana pregledalo preko 1,2 miliona ljudi, a mi vam ga prenosimo u nastavku.

View this post on Instagram

A post shared by Maša Memedović (@masamemedovic)

Domaće lepinje iz tiganja

Sastojci:

– 1 suvi kvasac
– 1 kašičica šećera
*(odnos voda-brašno = 1:2) u ovom slučaju za 8-9 lepinja sam koristila
– 2 šolje mlake vode
– 4 šolje brašna (kasnije kad mesim uvek dodam još)
– par kašika maslinovog ulja
– 3 kašike grčkog jogurta
– so

Priprema:

Kvasac i šećer umutiti sa vodom i ostaviti da odstoji 15min. Dodajte brašno, ulje, so i jogurt. Sjediniti u činiji, ovde uvek dodam još malo brašna. Zatim sjedinjeno testo izbaciti na površinu na koju ste naneli brašno i mesite rukom dok ne bude previše lepljivo! U novu činiju stavite malo maslinovog ulja i ostavite testo da odstoji bar 1h. Nakon toga testo delim na jednake loptice, koje opet pokrijem i ostavim 15ak minuta. Ugrejte tiganj na najvišoj temperaturi. Loptice razvucite oklagijom i pecite na tiganj obložen maslinovim uljem. Pecite dok ne vidite balončiće na lepinji i okrenite na drugu stranu. Jedna je gotova za oko minut. Za kraj, premažite puterom ili uljem u koje ste dodali sitno naseckan beli luk i peršun!

Prijatno!

Oznake:

domaće lepinjicelepinje iz tiganjalepinje iz toganja

Podeli

Zaprati Autor

Ivana Milošević

Ostali članci

Najstariji zabeleženi dezert na svetu pravi se od samo 2 sastojka: Potiče iz Mesopotamije, jeli su ga pre 4.000 godina
Prethodni

Najstariji zabeleženi dezert na svetu pravi se od samo 2 sastojka: Potiče iz Mesopotamije, jeli su ga pre 4.000 godina

Haluške
Sledeći

Haluške, recept za knedlice od krompire koje idu uz svako jelo

Sledeći
Haluške
29.05.2025.

Haluške, recept za knedlice od krompire koje idu uz svako jelo

Prethodni
24.05.2025.

Najstariji zabeleženi dezert na svetu pravi se od samo 2 sastojka: Potiče iz Mesopotamije, jeli su ga pre 4.000 godina

Najstariji zabeleženi dezert na svetu pravi se od samo 2 sastojka: Potiče iz Mesopotamije, jeli su ga pre 4.000 godina

No Comment! Be the first one.

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    exit
    Od legendi elektronskog zvuka do lidera nove generacije: Na jubilarni EXIT stiže The Prodigy, Tiësto, Eric Prydz, Solomun, Hot Since 82, Boris Brejcha, Nina Kraviz, Amelie Lens, Indira Paganotto, Sara Landry i mnogi drugi
    Filip Milosavljević
    pustolovine fredija lombara
    „Pustolovine Fredija Lombara”: Biser tragično stradalog genija
    Filip Milosavljević
    svet iz doba jure ponovo rođeni
    Blokbaster „Svet iz doba Jure: Ponovo rođeni” stiže u bioskope 2. jula
    CityMagazine
    keni nije mrtav
    Bend Keni nije mrtav objavio drugi album „Na vratima“
    Filip Milosavljević
    5 reči protiv straha: Zoran Radmilović imao je formulu za slobodu, a njegovo pismo od pre 40 godina treba da čitamo svakog dana
    5 reči protiv straha: Zoran Radmilović imao je formulu za slobodu, a njegovo pismo od pre 40 godina treba da čitamo svakog dana
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖