Domaće lepinjice po receptu Maše Memedović imaju 1,2 miliona pregleda: Mirišu preko slike
Pita hleb, tortilje, gužvarice, indijski naan, zovite ih kako hoćete, ali recept za domaće lepinjice iz tiganja koji je objavila Maša Memedović vam definitivno treba.

Na Instagram profilu Maše Memedović navikli smo da pratimo sjajne ulove iz second hand radnji, uzbudljiva putovanja, što po Srbiji, što po belom svetu, angažovane akcije skupljanja smeća po Srbiji, a provuče se tu i poneki recept koji napravi bum.
Tako je bilo kad je Maša objavila recept za mekane domaće lepinjice koji je u dva dana pregledalo preko 1,2 miliona ljudi, a mi vam ga prenosimo u nastavku.
Domaće lepinje iz tiganja
Sastojci:
– 1 suvi kvasac
– 1 kašičica šećera
*(odnos voda-brašno = 1:2) u ovom slučaju za 8-9 lepinja sam koristila
– 2 šolje mlake vode
– 4 šolje brašna (kasnije kad mesim uvek dodam još)
– par kašika maslinovog ulja
– 3 kašike grčkog jogurta
– so
Priprema:
Kvasac i šećer umutiti sa vodom i ostaviti da odstoji 15min. Dodajte brašno, ulje, so i jogurt. Sjediniti u činiji, ovde uvek dodam još malo brašna. Zatim sjedinjeno testo izbaciti na površinu na koju ste naneli brašno i mesite rukom dok ne bude previše lepljivo! U novu činiju stavite malo maslinovog ulja i ostavite testo da odstoji bar 1h. Nakon toga testo delim na jednake loptice, koje opet pokrijem i ostavim 15ak minuta. Ugrejte tiganj na najvišoj temperaturi. Loptice razvucite oklagijom i pecite na tiganj obložen maslinovim uljem. Pecite dok ne vidite balončiće na lepinji i okrenite na drugu stranu. Jedna je gotova za oko minut. Za kraj, premažite puterom ili uljem u koje ste dodali sitno naseckan beli luk i peršun!
Prijatno!
No Comment! Be the first one.