• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Domaće twix čokoladice bez glutena i šećera koje morate probati!

Domaće twix čokoladice bez glutena i šećera koje morate probati!

CityMagazine
08.11.2021. 2 min Recepti

Ukoliko volite twix čokoladicu, verujemo da ćete se obradovati ako vam kažemo da je sada, doduše u mnogo zdravijoj verziji i sa dosta manje kalorija, možete brzo i lako napraviti i kod kuće!

Reč je o veganskom receptu koji ne uključuje gluten i šećer, pa je kao takav pogodan i za ljude koji su na posebnim režimima ishrane. Odličan je izbor kad želite da se zasladite nakon ručka, napravite predah uz kafu ili jednostavno podignete nivo energije u toku užurbanog dana.

Ipak, pre nego što pređemo na sam recept, važno je napomenuti da iako je ova domaća varijanta twix čokoladice daleko zdravija od one kupovne, treba voditi računa o količini, jer se uz ovako ukusnu poslasticu lako pretera…

Domaće twix čokoladice bez glutena i šećera koje morate probati!
Foto: Unsplash

Potrebni sastojci:

Za osnovu:

  • 1 i po šolja bademovog brašna
  • 3 kašike otopljenog i ohlađenog kokosovog ulja
  • 3 kašike javorovog sirupa
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • prstohvat soli

Za karamel sloj:

  • 2/3 šolje domaćeg putera od kikirikija
  • 1/3 šolje javorovog sirupa
  • 1/4 šolje kokosovog ulja
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • prstohvat soli

Za čokoladnu glazuru:

  • 1 šolja izlomljene čokolade (veganske, može i tamne)
  • 1 kašika kokosovog ulja

Priprema:

Zagrejte rernu na 180° C i obložite pleh papirom za pečenje.

U činiji pomešajte brašno, kokosovo ulje, javorov sirup, ekstrakt vanile i so. Mešajte dok se sastojci ne sjedine, pa sipajte u pripremljen pleh. Vlažnom kašikom lepo utapkajte i poravnajte smesu, pa stavite u rernu na 10-ak minuta. Kada je pečeno, ostavite da se ohladi 10 minuta pre nego što nanesete sledeći sloj.

Za karamel sloj pomešajte puter od kikirikija, kokosovo ulje, ekstrakt vanile i so. Zagrevajte na srednjoj vatri oko 2 minuta da dobijete glatku (skoro tečnu) teksturu. Prelijte preko ohlađene podloge koju ste prethodno pripremili.

Sve zajedno stavite u frižider na oko sat vremena da se potpuno stegne (ili na 20 minuta u zamrzivač).

Na kraju pripremite čokoladni preliv – otopite čokoladu u vodenom kupatilu i dodajte kokosovo ulje.

Pripremljenu poslasticu izvadite iz frižidera, isecite na pločice željene veličine, pa ih prelijte čokoladnom glazurom i vratite u frižider na još 20 minuta da se čokolada stegne.

Skuvajte omiljeni topli napitak, pozovite prijatelje i uživajte u ovoj zdravoj i ukusnoj poslastici!

Izvor: Aktivni Si

Naslovna fotografija: Unsplash

Oznake:

bez glutenabez šećeradomaći twixveganska ishranazdrava hrana

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Pečena bundeva u slanoj i slatkoj varijanti kojoj niko neće moći da odoli
Prethodni

Pečena bundeva u slanoj i slatkoj varijanti kojoj niko neće moći da odoli

Proglašen najbolji sir na svetu za ovu godinu
Sledeći

Proglašen najbolji sir na svetu za ovu godinu

Sledeći
Proglašen najbolji sir na svetu za ovu godinu
08.11.2021.

Proglašen najbolji sir na svetu za ovu godinu

Prethodni
06.11.2021.

Pečena bundeva u slanoj i slatkoj varijanti kojoj niko neće moći da odoli

Pečena bundeva u slanoj i slatkoj varijanti kojoj niko neće moći da odoli

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Letnja čarolija u Arilju: ARLEMM počinje uz zvuke klasike i džeza
    Letnja čarolija u Arilju: ARLEMM počinje uz zvuke klasike i džeza
    CityMagazine
    MMF
    Zoster ponovo na MMF-u: Nedelja koja ne liči na kraj festivala
    CityMagazine
    exit
    Organizatori EXIT festivala povodom izjave gradonačelnika Novog Sada: „Jedina politička zloupotreba je pokušaj cenzure i gušenja Exita“
    CityMagazine
    arlemm
    Otvaraju se vrata muzičkog Makonda u Arilju – počinje festival ARLEMM
    CityMagazine
    čedomir petrović
    Čedomir Petrović u seriji “Vruć vetar” je tumačio lik kog smo zaboravili – a čiji izum bi nam danas itekako dobro došao
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖